Titulinis » Naujienos » Užsienyje žaidžiančių lietuvių gruodis: geriausi karjeros mėnesiai ir baudos minučių gausa už Atlanto

Užsienyje žaidžiančių lietuvių gruodis: geriausi karjeros mėnesiai ir baudos minučių gausa už Atlanto

2019-01-02
hockey.lt informacija
Nepastebimai prabėgo ir paskutinysis 2018-ųjų metų mėnuo, kuriame užsienyje rungtyniaujantys Lietuvos ledo ritulininkai ir toliau varžėsi po visą pasaulį išsibarsčiusiuose čempionatuose. Hockey.lt portalas tęsia kas mėnesines lietuvių pasirodymų užsienio pirmenybėse apžvalgas, o šį kartą jums pristatome mūsų šalies atstovų gruodžio mėnesio pasiekimus.
 
Mėnesio pasirodymas:
 
Emilijus Krakauskas („EHC Kloten“, Šveicarija)
„Swiss League“: 8 rungtynės – 1 įvartis, 3 rezultatyvūs perdavimai, 12 metimų į vartus, +/- rodiklis +2
 
Gruodis buvo, kol kas, sėkmingiausias mėnesis E. Krakausko profesionalioje klubinėje karjeroje: keturis taškus antroje pagal pajėgumą Šveicarijos lygoje surinkęs žaidėjas per vieną mėnesį padvigubino iki tol šiame sezone savo surinktų taškų grafos rodiklį. Negana to, per šį mėnesį puolėjas buvo rezultatyvesnis nei viso praėjusio sezono metu, kuriame jam teko nuomos pagrindais atstovauti „Ajoie“ klubui. Beje, būtent šis klubas gruodį buvo labiausiai baudžiamas Lietuvos rinktinės puolėjo – jis per du mačus į „Ajoie“ vartus pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą.
 
21-erių metų puolėjo rezultatai prisidėjo ir prie tobulo „EHC Kloten“ mėnesio – klubas laimėjo visus aštuonis mačus bei pakilo į antrąją „Swiss League“ pozicija. Negana to, pirmoje vietoje žengiantis „HC La Chaux-de-Fonds“ klubas yra sužaidęs dvejomis rungtynėmis daugiau, o pergalių per jas atveju „EHC Kloten“ susilygintų ir su pirmenybių lyderiais.
 
Kiti žaidėjai:
 
Nerijus Ališauskas („Dinamo“, Latvija)
KHL: 12 rungtynių – 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai, 11 metimų į vartus, 22 blokuoti metimai, 12 jėgos veiksmų, 2 išprovokuotos pražangos, 8 baudos minutės, +/- rodiklis -2
 
Rygos „Dinamo“ gynėjas N. Ališauskas gruodį sužaidė statistiškai geriausią mėnesį per savo pusantrų metų karjerą Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL). Lietuvis ne tik aktyviai darbavosi gynyboje rinkdamas blokuotus metimus bei jėgos veiksmus, tačiau ir sužibėjo puolime. Iš pradžių atlikęs du rezultatyvius perdavimus, vėliau gynėjas paskutiniame metų mače pasižymėjo ir puikiu įvarčiu.
 
Lietuvio atstovaujama „Dinamo“ per šį mėnesį taškų kraitį papildė aštuonis kartus iš dvylikos sužaistų mačų, tačiau net pusę tų kartų jie į savo sąskaitą įsirašė tašką, kadangi varžovai iškovodavo pergalę po pratęsimo ar baudinių serijos. 12 taškų per tiek pat mačų iškovojusi Rygos ekipa KHL Vakarų konferencijos turnyrinėje lentelėje žengia devinta, tačiau nuo aštuntoje vietoje žengiančios „Podolsk“ komandos jie atsilieka vos tašku.
 
Po šio mėnesio N. Ališauskas savo sąskaitoje per 30 sezone sužaistų mačų jau turi du įvarčius ir tris rezultatyvius perdavimus.
 
Mantas Armalis („Skelleftea AIK“, Švedija)
Čempionų lyga: 1 rungtynės – 3 praleisti įvarčiai, 24 atremti metimai (88,9%)
SHL: 3 rungtynės – 7 praleisti įvarčiai, 64 atremti metimai (90,1%)
 
Gruodis tiek M. Armaliui, tiek jo ekipai nebuvo toks sėkmingas kaip praėjęs mėnuo. Pats vartininkas dažniau laiką leido ant atsarginių suolelio, nei ant ledo, o jo ekipa gerokai pablogino savo pozicijas šiame sezone.
 
Iš pradžių „Skelleftea“ nesugebėjo pralaužti „Plzen“ barjero Čempionų lygos ketvirtfinalyje, o dvi pergalės per aštuonis mačus Švedijos aukščiausioje lygoje (SHL) nustūmė juos į nepavydėtiną situaciją ir šiame turnyre. Jei pirmenybių reguliarusis sezonas baigtųsi dabar – M. Armalis su savo komandos draugais į atkrintamąsias varžybas nepatektų, nes jie užima vos vienuoliktą poziciją keturiolikos ekipų turnyre.
 
Geriausių SHL čempionato vartininkų rikiuotėje M. Armalis pagal per 60 minučių vidutiniškai praleidžiamus įvarčius (2,03) užima septintąją, o pagal atremtus metimus (91,58) devintąją poziciją lygoje.
 
Tadas Kumeliauskas („Saryarka“, Kazachstanas)
VHL: 8 rungtynės – 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai, 12 metimų į vartus, 63,5% laimėtų ritulio įmetimų, +/- rodiklis +1
 
Sėkmingą mėnesį Rusijos aukščiausioje lygoje (VHL) užfiksavo „Saryarka“ komanda, kuriai atstovauja T. Kumeliauskas. Karagandos ekipa per mėnesį laimėjo aštuonias dvikovas iš dešimties bei turnyrinėje lentelėje pakilo į tryliktą poziciją.
 
Aštuonis mačus šį mėnesį sužaidęs lietuvis prie komandos pergalių prisidėjo vienu įvarčiu ir dviem rezultatyviais perdavimais bei, kaip įprasta, pasižymėjo sėkminga kova dėl ritulio įmetimų. Tarp visų bent šimtą kartų į šią procedūrą stojusių žaidėjų puolėjas išlieka nepralenkiamu visoje lygoje.
 
Arnoldas Bosas („Bayreuth Tigers“, Vokietija)
DEL2: 1 rungtynės – 4 metimai į vartus, 2 baudos minutės
 
A. Boso gruodis buvo nelengvas – ledo ritulininkas aikštėje pasirodė vos kartą 2:4 pralaimėjimu pasibaigusiose rungtynėse su „Lausitzer Fuchse“. Daugiau nei 4 leistinus žaidėjus be vokiško paso turinti „Bayreuth Tigers“ komanda mūsų šalies atstovą į kovą metė tik tada, kai kitas legionieriaus poziciją užėmęs puolėjas susitikimą buvo priverstas praleisti dėl ligos.
 
Žaisdama be Lietuvos rinktinės atstovo „Bayreuth Tigers“ iškovojo šešias pergales ir patyrė tris nesėkmes, o toks mėnuo padėjo jiems pagaliau išsikapstyti iš paskutinės turnyrinės lentelės pozicijos bei pakilti į 12-ąją poziciją.
 
Paulius Gintautas („Comet“, Norvegija)
„1. Divisjon“: 3 rungtynės – 4 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 12 metimų į vartus, 16 baudos minučių, +/- rodiklis +6
 
Ilja Četvertakas („Comet“, Norvegija)
 „1. Divisjon“: 3 rungtynės – 2 įvarčiai, 10 metimų į vartus, 6 baudos minutės, +/- rodiklis +1
 
Ugnius Čižas („Comet“, Norvegija)
„Get Ligaen“: 1 rungtynės – 50% laimėtų ritulio įmetimų
„1. Divisjon“: 3 rungtynės – 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai, 2 metimai į vartus, 4 baudos minutės +/- rodiklis +4
 
Sėkmingai savo sezoną tęsia trys „Comet“ atstovaujantys lietuviai bei jų ekipa. Antroje pagal pajėgumą Norvegijos lygoje („1. Divisjon“) šis klubas iškovojo visas tris pergales, o lietuviai šį mėnesį neliko nepastebėti.
 
Keturis įvarčius pelnęs P. Gintautas pagal tikslius smūgius dabar visoje lygoje dalijasi pirmąją poziciją, I. Četvertakas pelnė savo pirmuosius įvarčius Norvegijoje, o U. Čižas sulaukė galimybės pasirodyti ir Norvegijos aukščiausioje lygoje, ginant „Sparta Sarpsborg“ garbę.
 
Pirmoje lygos vietoje žengianti „Comet“ paskutinį savo mačą sužaidė dar gruodžio 8 dieną, o į kovas lygoje jie su kitomis komandomis sugrįš jau sausio antrąją.
 
Aimas Fiščevas („Furuset“, Norvegija)
„1. Divisjon“: 3 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 1 metimas į vartus, 4 baudos minutės, +/- rodiklis 0
 
A. Fiščevui, kaip ir jo atstovaujamai ekipai, sėkmingiausias buvo paskutinis mėnesio mačas. Jame lietuvis atliko rezultatyvų perdavimą, o „Furuset“ iškovojo vienintelę savo gruodžio pergalę.
 
Po 21 sužaisto mačo „Fususet“ išlieka devintoje „1. Divisjon“ pozicijoje.
 
Pijus Rulevičius („Thunderbolts“, JAV)
SPHL: 9 rungtynės – 1 įvartis, 3 rezultatyvūs perdavimai, 21 metimas į vartus, 31 baudos minutės, +/- rodiklis -1
 
Ir toliau sunkiai pergales SPHL lygoje renka „Thunderbolts“ klubas, kuriam atstovauja P. Rulevičius. Per gruodį ši ekipa laimėjo vos du kartus, o tai neleido jiems pakilti iš paskutinės pozicijos lygoje.
 
Vienu iš komandos lyderių tapęs P. Rulevičius šį mėnesį surinko 4 rezultatyvumo balus, o jo rolė klube artimiausiu metu neabejotinai išaugs dar labiau, nes pastaruoju metu trys šios komandos puolėjai sulaukė progos išbandyti save aukštesnėje – ECHL lygoje. Visgi, neretai lietuvio žaidybinį laiką apkarpo baudos minutės, kurių jis ir šį mėnesį surinko 31.
 
Aivaras Bendžius („Golden Sharks“, Belgija)
„BeNeLiga“: 6 rungtynės – 4 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 6 baudos minutės
 
Prancūziją palikęs A. Bendžius praėjusio mėnesio pabaigoje sugrįžo į jungtines Olandijos bei Belgijos „BeNeLiga“ pirmenybes. Belgijos „Golden Sharks“ klubą papildęs puolėjas netruko tapti vienu jo lyderiu – kartu su visa komanda nepasižymėjęs pirmose mėnesio rungtynėse, vėliau jis kiekviename mače surinkdavo po vieną rezultatyvumo balą.
 
Tiesa, lietuvio pastangų jo ekipai dažniausiai neužtekdavo: per visą mėnesį „Golden Sharks“ pergale džiaugėsi vos kartą, o turnyrinėje lentelėje jie išliko devinti.
 
Donatas Žukovas („EHC Konigsbrunn“, Vokietija)
„Bayernliga“: 3 rungtynės – 10 praleistų įvarčių
 
Iki šiol tvirtu pagrindiniu savo komandos vartininku buvęs D. Žukovas gruodį turėjo tenkintis kiek sumažėjusia role. Iš devynių sužaistų komandos rungtynių lietuviui vartų gynyba buvo patikėta vos tris kartus. Geriausias mūsų šalies atstovui neabejotinai buvo paskutinis mėnesio mačas su „Mighty Dogs“, kuriame jis nepraleido nė vieno įvarčio.
 
Vidutiniškas pasirodymas gruodį (5 pergalės ir 4 pralaimėjimai) lėmė, kad „EHC Konigsbrunn“ nusileido į septintąją poziciją ketvirtoje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje.
 
Domantas Čypas („Bad Kissingen“, Vokietija)
 „Chance Liga“: 1 rungtynės – 4 baudos minutės, +/- rodiklis -2
„Bayernliga“: 9 rungtynės – 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Gruodį dar pradėjęs Čekijoje D. Čypas galiausiai sugrįžo į „Bad Kissingen“ komandą, kurioje jis rungtyniavo praėjusio sezono pabaigoje bei padėjo jiems pakilti į ketvirtąją Vokietijos lygą. Vos prisijungęs prie šios ekipos jis iš karto tapo svarbia jos dalimi ir per ne pilną mėnesį jis Vokietijoje sužaidė devynis mačus.
 
Nepaisant to, kad klubui per gruodį pavyko laimėti tik pusę sužaistų mačų, o kartą jiems pralaimėjimas buvo įskaitytas dėl techninių kliūčių jų arenoje, ši ekipa išliko tarp pirmaujančių „Bayernliga“ komandų ir užima ketvirtąją lygos poziciją.
 
Danielius Bogdziulis („EC Nordhorn“, Vokietija)
„Regionalliga“: 4 rungtynės – 1 įvartis, 4 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Po nesėkmingo mėnesio, per kurį buvo iškovota tik viena pergalė, savo pozicijas ketvirtoje Vokietijos lygoje suprastino D. Bogdziulio atstovaujama komanda. Po keturių pralaimėjimų „EC Nordhorn“ nukrito į trečiąją poziciją turnyrinėje lentelėje.
 
Nepaisant suprastėjusių komandos rezultatų, 12 įvarčių jau pelnęs ir 17 rezultatyvių perdavimų šiame sezone atlikęs lietuvis išlieka tarp pirmaujančių rezultatyviausių žaidėjų sąrašo narių bei visoje lygoje pagal rezultatyvumą žengia antras.
 
Kostas Gusevas („HK Riga“, Latvija)
MHL: 4 rungtynės – 2 metimai į vartus, 5 blokuoti metimai, 2 baudos minutės, +/- rodiklis -5
 
Dėl „HK Riga“ komandos pagrindą sudarančios Latvijos jaunimo rinktinės narių dalyvavimo pasaulio jaunimo čempionate, Rusijos aukščiausioje jaunimo lygoje (MHL) K. Gusevas su komandos draugais gruodį sužaidė vos keturis mačus. Pats lietuvis per juos nepasižymėjo, o jo komanda iškovoto vieną pergalę.
 
Nors iki sezono pabaigos stipriausia Latvijos jaunimo ekipa dar sužais 26 mačus, galvoti apie atkrintamąsias varžybas šiam klubui darosi vis sunkiau – pasibaigus metams nuo aštuntoje vietoje žengiančių varžovų „HK Riga“ jau atsilieka net 21 tašku.
 
Paulius Rumševičius („Liepaja“, Latvija)
OHL: 6 rungtynės – 1 metimas į vartus, 2 baudos minutės
JAHL: 5 rungtynės – 1 įvartis, 2 baudos minutės
 
Egidijus Binkulis („Liepaja“, Latvija)
OHL: 6 rungtynės – 2 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 7 metimai į vartus
JAHL: 5 rungtynės – 4 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Kurį laiką negavęs progų pagrindinėje „Liepaja“ sudėtyje, E. Binkulis į Latvijos aukščiausią lygą sugrįžo su puikiais pasirodymais. Jau antrajame savo mėnesio mače puolėjas pelnė pirmuosius du įvarčius šiose pirmenybėse, o vėliau savo taškų kraitį dar papildė ir rezultatyviu perdavimu. Tuo tarpu kitas šios komandos lietuvis – P. Rumševičius, kaip jau įprasta, žaidė visuose mačuose, tačiau prie įvarčių jam prisidėti nepavyko.
 
Antroje Latvijos lygoje mūsų šalies atstovai taip pat demonstravo solidų žaidimą: prie komandos puolamųjų veiksmų P. Rumševičius pridėjo įvartį, o E. Binkulis – keturis rezultatyvius perdavimus.
 
Nepaisant to, jog šį mėnesį Latvijos aukščiausioje lygoje „Liepaja“ daugiau laimėjo, nei liūdėjo po nesėkmės, šis klubas ir toliau užima šeštąją poziciją septynių komandų lygoje. Tuo tarpu antroje šalies lygoje rungtyniaujanti antroji „Liepaja“ komanda po kelių nesėkmingų pasirodymų turnyrinėje lentelėje nukrito į trečiąją vietą.
 
Artiomas Starovoitovas („Dinaburg“, Latvija)
JAHL: 4 rungtynės
 
Kol kas, sunkiausią mėnesį Latvijos antroje lygoje turėjo „Dinaburg“ komanda, kurioje rungtyniauja Lietuvos jaunių rinktinės kandidatas A. Starovoitovas. Nors klubas iškovojo tris pergales iš keturių galimų, dvi iš jų buvo pasiektos tik po pratęsimo, o po šio mėnesio jie nebėra vienvaldžiais lygos lyderiais, kadangi taškais su jais susilygino „Venta 2002“ komanda.
 
A. Starovoitovas šį mėnesį savo rezultatyvumo balų kraičio nepapildė, tačiau gynyboje jis taip pat išvengė klaidų, negaudamas baudos minučių.
 
Edgaras Protčenko („Billingham Stars“, Anglija)
NIHL: 5 rungtynės – 1 įvartis, 12 baudos minučių
„EIHA North Cup“: 2 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas
 
Anglijoje pergalėmis ir toliau retai gali džiaugtis E. Protčenko ir jo komandos draugai. Gruodį „Billingham Stars“ NIHL lygoje apskritai liko be pergalių, o vienintelį kartą jiems pavyko triumfuoti taurės turnyre.
 
Praėjusį mėnesį E. Protčenko ir vėl neliko be rezultatyvumo balų, bet komandos pralaimėjimų serija neleido jo atstovaujamai komandai pakilti iš 9 pozicijos NIHL lygoje bei penktosios pozicijos taurės turnyre.
 
Ruslanas Černychas („Nottingham Lions“, Anglija)
NIHL: 2 rungtynės
 
Ir toliau beviltiškai sezonas klostosi „Nottingham Lions“ klubui, kuriam atstovauja R. Černychas. Ši ekipa NIHL lygoje patyrė dar septynis triuškinamus pralaimėjimus, iš kurių visi – bent penkių įvarčių varžovų persvara. Pats gynėjas iš Lietuvos šį mėnesį ant ledo pasirodė dukart, o per abu mačus jis nepasižymėjo.
 
Ir toliau taškų neturinti „Nottingham Lions“ NIHL čempionate tvirtai užima paskutinę poziciją.
 
Danielius Nomanovas („Blackburn Hawks“, Anglija)
NIHL: 4 rungtynės – 4 įvarčiai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
„EIHA North Cup“: 1 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas
 
D. Nomanovo gruodžio mėnesį būtų galima vertinti dvejopai. Visų pirma, puolėjas per penkis sužaistus mačus nė karto nepaliko ledo nesurinkęs bent taško, o šių mačų pakako, kad jis sužaistų savo rezultatyviausią mėnesį sezone. Visgi, prieš pat didžiąsias metų šventes „Blackburn Hawks“ paskelbė apie lietuvio atleidimą, tad šiam teks ieškotis naujos komandos.
 
Iš viso per 21 taurėje bei lygoje sužaistą mačą D. Nomanovas „Blackburn Hawks“ varžovus baudė devyniais įvarčiais ir trylika rezultatyvių perdavimų bei buvo nubaustas 61 baudos minute.
 
Artūras Laukaitis („Blue Devils“, JAV)
NCAA III: 4 rungtynės – 2 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimas, 11 metimų į vartus*, 2 baudos minutės (paskutinių mėnesio rungtynių atliktų metimų statistika nėra pateikiama)
 
Dar praėjusį mėnesį savo komandos lyderio rolės nesikratęs A. Laukaitis ir toliau sėkmingai tęsią sezoną antroje pagal pajėgumą JAV studentų lygoje (NCAA III). Dar penkis rezultatyvumo balus pridėjęs lietuvis padėjo savo klubui gruodį laimėti tris iš keturių susitikimų.
 
11 rezultatyvumo balų (7 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai) šiame sezone savo sąskaitoje turintis A. Laukaitis „Blue Devils“ gretose pagal rezultatyvumą užima antrąją poziciją.
 
Laurynas Lubys („SaiPa“, Suomija)
„Nuorten SM-Liiga“: 2 rungtynės – 4 praleisti įvarčiai, 41 atremtas metimas (91,1%)
 
Gruodį L. Lubio atstovaujama „SaiPa“ šešiomis rungtynėmis užbaigė pirmąją aukščiausios Suomijos jaunimo lygos sezono dalį. Trys pergalės situacijos nepakeitė ir ši komanda po naujų metų stos į kovą dėl išlikimo aukščiausioje lygoje.
 
Paskutinį 2018-ųjų metų mėnesį L. Lubiui klube daug žaidybinio laiko suteikta nebuvo – vos kartą vartininkas vartus gynė visas 60 minučių, o dar kartą jis ant ledo pasirodė po keitimo.

Iš viso pirmajame sezono etape lietuvis sužaidė 15 mačų, per kuriuos jis atrėmė 88,5% varžovų metimų į jo vartus.
 
Martynas Grinius („Sport“, Suomija)
B-Nuorten SM-sarja“: 7 rungtynės – 4 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 4 baudos minutės
 
Pirmąją sezono dalį Suomijos aukščiausioje jaunių lygoje užbaigė M. Grinius, kuris pateko tarp 40-ies rezultatyviausių čempionato žaidėjų. Iš viso 11 įvarčių pelnęs ir 14 rezultatyvių perdavimų atlikęs puolėjas lygos puolimo lyderių rikiuotėje liko 39-as.
 
Deja, bet sėkmingas mūsų šalies atstovo žaidimas „Sport“ klubo neišgelbėjo – aplenkusi vos vieną komandą ji kitus metus turės pradėti kovodama dėl išlikimo šiame divizione.
 
Herkus Marcinkevičius („HC Lugano“, Šveicarija)
„Elite Jr. A“: 3 rungtynės – 2 baudos minutės
 
Aukščiausioje Šveicarijos jaunimo lygoje žaidžiantis H. Marcinkevičius savo klubo garbę praėjusį mėnesį gynė trejuose iš šešių mėnesių mačų, per kuriuos jam pasižymėti nepavyko.
 
„HC Lugano“, kuriame žaidžia lietuvis, po gruodį iškovotų trijų pergalių bei patirtų tiek pat pralaimėjimų turnyrinėje lentelėje žengia devinta.
 
Rojus Plepys („EHC Biel-Bienne Spirit“, Šveicarija)
„Elite Novizen“: 5 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 8 baudos minutės
 
Savo pirmąjį tašką aukščiausioje Šveicarijos jaunių iki 17-os metų lygoje pagaliau įsirašė R. Plepys. 15-metis puolėjas atliko savo pirmąjį rezultatyvų perdavimą, o šį mėnesį jis ant ledo pasirodė visuose penkiuose komandos mačuose.
 
Tiesa, tris pralaimėjimus šį mėnesį patyrusi „EHC Biel-Bienne Spirit“ komanda kiek pablogino savo situaciją lygoje ir atitolo nuo pirmojo lygos trejeto, tačiau vis tiek užima ketvirtąją poziciją.
 
Nikita Kuzminovas („Okanagan HC Europe White“, Austrija)
EBJL: 3 rungtynės – 11 praleistų įvarčių, 118 atremtų metimų (91,5%)
 
Vos vieną pergalę per gruodį Jungtinėje Austrijos, Vengrijos ir Čekijos šalių EBJL jaunimo iki 18 metų lygoje iškovojo „Okanagan HC Europe White“ klubas, kurio vartus gina N. Kuzminovas. Tuo tarpu pats Lietuvos jaunių rinktinės kandidatas per mėnesį į vartus stojo tris kartus, kurių metu jis kiek pagerino sezone demonstruotą statistiką.
 
Po šio mėnesio iš viso per 14 sužaistų mačų N. Kuzminovas savo vartus apsaugojo nuo 89,6 varžovų metimų.
 
Mantas Stankius („EV Fussen“, Vokietija)
DNL II: 3 rungtynės – 2 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, +/- rodiklis -2
 
Rezultatyviai gruodį Vokietijoje rungtyniavo M. Stankius. Gynėjas per tris sužaistus mačus vidutiniškai rinko po vieną rezultatyvumo balą. Tiesa, jo ekipa iš trijų mačų pergale džiaugėsi vos kartą.
 
Po 22 sužaistų mačų DNL II pirmenybėse „EV Fussen“ žengia penkta, o M. Stankius savo sąskaitoje jau turi 4 įvarčius ir 7 rezultatyvius perdavimus.
 
Nikita Piazenko („Herning“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 2 rungtynės – 5 metimai į vartus
„Division 1“: 4 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 6 metimai į vartus
 
N. Piazenko gruodį sėkmingai rungtyniavo antrajame Danijos divizione, tačiau jo ekipai siekti pergalių šį mėnesį sekėsi sunkiai. Iki tol vos kartą sezone suklupę „Herning“ ledo ritulininkai per penkis mačus patyrė net tris nesėkmes. Visgi, net ir nesėkminga sezono atkarpa neišvertė jų iš pirmosios šių pirmenybių pozicijos.
 
Tuo tarpu U-20 čempionate „Herning“ laimėjo abu kartus ir taip pat išlaikė savo pirmąją poziciją.
 
Kitas „Herning“ lietuvis Martynas Radzevičius dėl traumos šį mėnesį aikštėje nepasirodė.
 
Tadas Ramanauskas („Herlev IK“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 3 rungtynės – 12 praleistų įvarčių
 
Gruodis klube nebuvo pats geriausias Lietuvos jaunimo rinktinės kandidatui T. Ramanauskui. Kartą vartininkas buvo pakeistas dar antrajame kėlinyje, o iš viso per mažiau nei du su puse mačo jis praleido 12 įvarčių. Visgi, lietuviui esant aikštėje jo komanda iškovojo dvi pergales, kai be jo klubas abu kartus buvo priverstas pripažinti varžovų pranašumą.
 
U-20 pirmenybėse „Herlev“ savo grupėje žengia trečia, o antroje Danijos lygoje, kurioje T. Ramanauskas dukart liko ant suolo, jie užima ketvirtąją vietą.
 
Faustas Nausėda („Kiekko-Vantaa“, Suomija)
„B-Nuorten Mestis“: 1 rungtynės – 3 praleisti įvarčiai, 27 atremti metimai (90%)
 
„Kiekko-Vantaa“ ir gruodį dalino laiką tarp trijų komandos vartininkų, o F. Nausėdai tai suteikė vos vieną galimybę žengti į aikštę. Su juo klubas laimėjo bei užbaigė savo puikų pasirodymą pirmoje sezono pusėje, laimėdami antros pagal pajėgumą Suomijos jaunių pirmenybių grupę.
 
Sėkmingas sezono startas leis „Kiekko-Vantaa“ komandai pakovoti dėl vietos aukščiausioje Suomijos lygoje, o F. Nausėda šioje lygoje sutiks puikią pažįstamą veidą – komandos draugą jaunių rinktinėje  M. Grinių.
 
Per pirmąją sezono dalį F. Nausėda sužaidė penkis mačus, per kuriuos jis atrėmė 90,38% metimų į jo vartus.
 
Christianas Volodinas („Titaanit“, Suomija)
„Nuorten Suomi-Sarja“: 5 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 6 baudos minutės
 
Paskutiniame metų mėnesyje C. Volodinas padvigubino savo rezultatyvumo balų skaičių, o jo klubas pasiekė pirmąjį metų tikslą. „Titaanit“ pateko tarp keturių stipriausių grupės komandų, kurios ir kitąmet pratęs kovą trečioje Suomijos lygoje.
 
Iš viso pirmoje sezono dalyje per 21 sužaistą mačą C. Volodinas pelnė įvartį bei atliko tris rezultatyvius perdavimus.
 
Nikita Volochas („Viking HC“, Švedija)
„J18 Division 1“: 5 rungtynės – 2 įvarčiai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Ir toliau trečioje pagal pajėgumą Švedijos jaunių lygoje rezultatyviai rungtyniauja N. Volochas, o jo klubas tęsia savo pergalių seriją. Lietuvis surinko 7 rezultatyvumo balus, o „Viking HC“ šventė pergales visuose penkiuose mačuose.
 
Savo grupėje „Viking“ ir toliau išlieka antra, bet nuo pirmosios pozicijos juos skiria jau tik taškas.
 
Arkadijus Reizinas („Kalix“, Švedija)
„J18 Division 1“: 1 rungtynės – 7 praleisti įvarčiai, 37 atremti metimai (84,1%)
 
Ir toliau skaudžiais pralaimėjimais sezoną trečioje Švedijos jaunių lygoje tęsia „Kalix“ klubas, kurio vartus gina A. Reizinas. Šį kartą lietuvis sužaidė vieną mačą, kuriame jo klubas, kaip ir kituose mėnesio mačuose, buvo sutriuškintas.
 
Pasibaigus pirmajam pirmenybių etapui „Kalix“ savo grupėje užėmė paskutinę poziciją.
 
Lukas Žukauskas („Junior Blues“, JAV)
NAHL: 5 rungtynės – +/- rodiklis -4
 
Šį sezoną dėl traumos ilgą laiką žaisti negalėjęs L. Žukauskas pagaliau visą mėnesį galėjo padėti savo ekipai antroje pagal pajėgumą JAV jaunimo lygoje – NAHL. Tiesa, prie įvarčių prisidėti mūsų šalies atstovui nepavyko per visus penkis sužaistus mačus.
 
Prieš naujuosius metus „Junior Blues“ savo divizione žengė penkta, tačiau ji yra sužaidusi keleriomis rungtynėmis mažiau nei visos kitos jų varžovės.
 
Patrikas Misiukas („South Shore Kings“, JAV)
NCDC: 6 rungtynės – 1 įvartis, 12 baudos minučių
 
Gruodis buvo itin nesėkmingas tiek „South Shore Kings“ komandai, tiek ir šios komandos puolimo grandžiai. Ši ekipa pralaimėjo visus šešis mačus, o per juos ji įmušė vos septynis įvarčius, iš kurių vienas priklauso P. Misiukui.
 
Po nesėkmingo mėnesio 12 komandų turnyre „South Shore Kings“ žengia dešimta.
 
Dominykas Bogdziulis („Syracuse Stars“, JAV)
NCDC: 4 rungtynės – 6 rezultatyvūs perdavimai, 10 baudos minučių
 
Gruodį D. Bogdziulis perdavimais lepino savo komandos draugus, kuriems jis mušant įvarčius per keturis mačus asistavo šešis kartus. Visa tai leido „Syracuse Stars“ laimėti visus žaistus susitikimus, mėnesį baigiant be prarastų taškų.
 
Šį sezoną 23 rezultatyvumo balus (8 įvarčiai ir 15 rezultatyvių perdavimų) jau surinkęs D. Bogdziulis savo ekipoje pagal šį rodiklį žengia antras, o visoje lygoje užima 22-ąją poziciją. Tuo tarpu jo atstovaujama komanda lygoje rikiuojasi devinta.
 
Arvidas Domeika („Dallas Snipers“, JAV)
WSHL: 9 rungtynės – 4 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 41 baudos minutės
 
Karolis Krasilnikovas („Dallas Snipers“, JAV)
WSHL: 9 rungtynės – 4 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Gruodį abu „Dallas Snipers“ lietuviai demonstravo identišką rezultatyvumą (abu pelnė po keturis įvarčius ir atliko po tris rezultatyvius perdavimus), tačiau A. Domeika buvo nepralenkiamas pagal kitą rodiklį. Iš viso gruodį ant nubaustųjų suolelio jis praleido net 41 minutę.
 
Rezultatyvus lietuvių žaidimas leido „Dallas Snipers“ laimėti penkias rungtynes, su kuriomis jie savo divizione įsitvirtino ketvirtoje pozicijoje bei priartėjo prie laipteliu aukščiau esančių varžovų.
 
Matas Mikalauskas („Valencia Flyers“, JAV)
WSHL: 9 rungtynės – 2 rezultatyvūs perdavimai, 28 baudos minutės
 
Eimantas Noreika („Valencia Flyers“, JAV)
WSHL: 8 rungtynės – 2 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 8 baudos minutės
 
„Valencia Flyers“ klubui gruodį pavyko iškovoti vos vieną pergalę, o mūsų šalies atstovai dažniausiai į protokolą patekdavo dėl gautų baudos minučių. Nors A. Domeikos pagal jų skaičių pavyti M. Mikalauskui nepavyko, per devynias rungtynes jis vis tiek ant nubaustųjų suolelio praleido daugiau nei norėtų – 28 minutes.
 
Po nesėkmingo mėnesio „Valencia Flyers“ savo divizione WSHL lygoje žengia paskutinė.
 
Lukas Washco („Valley Forge Minutemen“, JAV)
AYHL U-18: 5 rungtynės – 2 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai
 
Paskutinį 2018-ųjų metų mėnesį L. Washco tęsė savo sėkmingą žaidimą AYHL U-18 lygoje, kurioje jis ir toliau pildė savo taškų kraitį. Visgi, pergalių tai jo ekipai neatnešė – lietuvio atstovaujama „Valley Forge Minutemen“ patyrė pralaimėjiimus visuose penkiuose mačuose.
 
Po 18 sužaistų mačų tarp devynių lygos komandų „Valley Forge Minutemen“ rikiuojasi septinta.
 
 
Kristupas Blažys („DME Swamp Rabbits“)
„USPHL Premier“: 5 rungtynės – 2 baudos minutės
 
„DME Swamp Rabbits“ puolėjas K. Blažys gruodį rezultatyvumo balais nepasižymėjo, o su komandos draugais pergales jam pavyko iškovoti du kartus per penkis sužaistus mačus.
 
Nepaisant trijų pralaimėjimų „DME Swamp Rabbits“ ir toliau išlieka pirmoje savo diviziono pozicijoje, o visoje lygoje žengia 13-ta.
 
Ignotas Ragas („Richmond Generals“, JAV)
„USPHL Premier“: 7 rungtynės – 2 rezultatyvūs perdavimai
 
Pirmoji gruodžio dalis „Richmond Generals“ klubui, kuriame žaidžia I. Ragas, buvo išties įtempta. Per 16 dienų laikotarpį ši komanda sužaidė 7 mačus, o šį testą jiems pavyko išlaikyti gana sėkmingai: pergalėmis pasibaigė penki iš septynių šios komandos susitikimų.
 
I. Ragas savo sąskaitą gruodį papildė dviem rezultatyviais perdavimais, o ilgai savo klubo pavadinimo ieškoti turnyrinėje „USPHL Premier“ lygos lentelėje jam tikrai nereikėtų – „Richmond Generals“ savo divizione užima trečiąją, o visoje lygoje – aštuntąją poziciją.
 
Elvinas Karla („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 4 rungtynės – 19 praleistų įvarčių, 144 atremti metimai (88,3%)
 
Martynas Miliūnas („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 5 rungtynės
„USPHL Elite“: 1 rungtynės – 2 rezultatyvūs perdavimai
 
Dominykas Motiejūnas („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 6 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 2 baudos minutės
 
Ir toliau iš nesėkmių liūno neišlipa tris lietuvius savo gretose turinti „Potomac Patriots“ komanda, kuri pergalių gruodį taip ir neiškovojo. Negana to, per pastaruosius 16 mačų šis klubas laimėjo vos kartą, o tokie rezultatai beveik atėmė iš šios komandos viltis pagerinti savo pozicijas reguliariajame sezone.
 
Naujus metus „Potomac Patriots“ pasitiko paskutinėje savo diviziono pozicijoje ir 46-oje vietoje tarp 51-os aktyvios visos „USPHL Premier“ lygos komandos.
 
Denisas Kuzminovas („Connecticut Nighthawks“, JAV)
„USPHL Premier“: 5 rungtynės – 5 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės

Tris pergales gruodį iškovojusioje „Connecticut Nighthawks“ komandoje ir toliau savo vertę įrodinėja D. Kuzminovas, kuris ir vėl per mačą vidutiniškai rinko po daugiau nei vieną rezultatyvumo balą.
 
Nors pačiai lietuvio atstovaujamai komandai šis mėnuo nebuvo pats sėkmingiausias ir jie patyrė du pralaimėjimus, savo divizione jie išliko pirmi, o visoje lygoje – devinti. Tuo tarpu 38 rezultatyvumo balus (18 įvarčių ir 20 rezultatyvių perdavimų) jau surinkęs D. Kuzminovas tarp rezultatyviausių lygos žaidėjų rikiuojasi 25-as.
 
Dino Mukovozas („Long Beach Sharks“, JAV)
NA3HL: 6 rungtynės – 2 įvarčiai, 5 rezultatyvūs perdavimai
 
Nors D. Mukovozas buvo vienas iš naudingiausių savo komandos žaidėjų puolime ir tiesiogiai prisidėjo prie beveik pusės savo ekipos tikslių smūgių, „Long Beach Sharks“ sėkme gruodį pasigirti beveik negalėjo. Triumfavusi vos kartą, ji per visą mėnesį patyrė penkias nesėkmes, iš kurių trys – penkių, arba daugiau įvarčių skirtumu.
 
„Long Beach Sharks“ savo divizione žengia ketvirta, o visoje NA3HL lygoje užima 25-ąją poziciją. 30-ąjį savo rezultatyvumo balą (8 įvarčiai ir 22 rezultatyvūs perdavimai) paskutiniame mače įsirašęs D. Mukovozas pagal rezultatyvumą komandoje žengia antras, o visoje lygoje yra įsitaisęs 100-inėje vietoje.
 
Martinas Petiulis („Almaguin Spartans“, Kanada)
GMHL: 4 rungtynės – 12 praleistų įvarčių, 135 atremti metimai (91,8%)
 
Pradėjęs gruodį tikrai ne pačiomis maloniausiomis rungtynėmis, kuriose praleidęs 4 įvarčius M. Petiulis buvo pakeistas, vėliau vartininkas demonstravo, kodėl lapkritį jis savo komandoje buvo nekeičiamas. Padėjęs iškovoti tris pergales lietuvis galiausiai per šį mėnesį užfiksavo tikrai neblogą atremtų metimų procentą (91,8%).
 
„Almaguin Spartans“ naujus metus pasitiko ketvirtoje GMHL savo diviziono pozicijoje, o 89,3% metimų sezone atrėmęs vartininkas iš Lietuvos tiesiogiai prisidėjo net prie 14 iš 17 savo komandos pergalių.
 
Dovydas Laimutis („West Coast Renegades“, JAV)
 „UCEL U-16“: 4 rungtynės – 2 rezultatyvūs perdavimai* (paskutinio mėnesio mačo statistika nėra pateikiama)
 
Sėkmingai „ECEL U-16“ lygoje rungtyniaujantis D. Laimutis neliko pastebėtas ir visos lygos formatu: gruodį buvo paskelbta, kad lietuvis pateko į visos lygos žvaigždžių mačą, kuriame rungtyniaus geriausi lygos žaidėjai.