Titulinis » Naujienos » Užsienyje žaidžiančių lietuvių kovas: neįtikėtino scenarijaus mačas ir galingi sezonų finišai

Užsienyje žaidžiančių lietuvių kovas: neįtikėtino scenarijaus mačas ir galingi sezonų finišai

2019-04-01
hockey.lt informacija
Nors nemažai Lietuvos ledo ritulininkų jau baigė savo sezonus klubuose, pastarąjį mėnesį vis dar netrūko žaidėjų kovojusių lemiamose sezono stadijose. Hockey.lt portalas tęsia kas mėnesines lietuvių pasirodymų užsienio pirmenybėse apžvalgas, o šį kartą jums pristatome mūsų šalies atstovų kovo mėnesio pasiekimus.
 
Mėnesio pasirodymas:
 
Edgaras Protčenko („Billingham Stars“, Anglija)
NIHL: 4 rungtynės – 1 įvartis, 3 rezultatyvūs perdavimai, 6 baudos minutės
 
Kovą E. Protčenko sudalyvavo rungtynėse, kurių ledo ritulio pasaulyje galima išvysti net ne kiekvienais metais. Susitikime su „Sutton Sting“ pirmieji du kėliniai nieko gero „Billingham Stars“ nežadėjo – ankstyvas varžovų įvartis trečiojo kėlinio pradžioje suteikė jiems persvarą 8:1. Visgi, tuomet situacija visiškai pasikeitė: E. Protčenko atstovaujama komanda pelnė vieną įvartį po kito, galiausiai sugebėdama išlyginti rezultatą ir pasiųsti mačą į pratęsimą, kuriame varžovai buvo pribaigti ir devintuoju bei pergalingu „Billingham Stars“ įvarčiu.

Kovą po vieną rezultatyvumo balą per mačą vidutiniškai rinkęs E. Protčenko jau užbaigė savo sezoną. Jis NIHL lygoje per 31 susitikimą pelnė 7 įvarčius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, o lygos taurės turnyre per 11 mačų surinko 2 įvarčius ir 7 rezultatyvius perdavimus.
 
Nepaisant sėkmingo sezono finišo ir dviejų pergalių paskutiniuose turuose, „Billingham Stars“ nesugebėjo pakilti iš devintosios turnyrinės lentelės pozicijos ir liko be atkrintamųjų varžybų.
 
Kiti žaidėjai:
 
Mantas Armalis („Skelleftea AIK“, Švedija)
SHL: 4 rungtynės – 6 praleisti įvarčiai, 117 atremtų metimų (95,1%)
SHL atkrintamosios varžybos: 4 rungtynės – 8 praleisti įvarčiai, 72 atremti metimai (90%)
 
M. Armalis ir „Skelleftea“ įspūdingu ritmu užbaigė Švedijos pirmenybių (SHL) reguliarųjį sezoną. Iš viso šis klubas laimėjo visus šešis mačus kovo mėnesį, o Lietuvos rinktinės vartininkas buvo svari to priežastis, atremdamas daugiau nei 95% varžovų metimų.
 
Tiesa, lietuviui ir jo klubui atkrintamųjų varžybų startas buvo gerokai labiau banguotas. Pradėjusi serija „sausu“ M. Armalio maču ir pergale, vėliau „Skelleftea“ patyrė tris pralaimėjimus iš eilės bei atsidūrė ant prarajos krašto. Viename iš šių mačų lietuvis buvo pakeistas jau po pirmojo kėlinio, o dar vieną jis praleido, bet su klubu vartininkui pavyko atsitiesti laimėjus penktąsias serijos rungtynes ir sušvelninus serijos rezultatą iki 2-3.
 
Tadas Kumeliauskas („ECDC Memmingen“, Vokietija)
„Oberliga“: 4 rungtynės – 5 įvarčiai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 6 baudos minutės, +/- rodiklis +5
„Oberliga“ atkrintamosios varžybos: 3 rungtynės – 2 įvarčiai, +/- rodiklis -2
 
Trečioje Vokietijos lygoje sėkmingai reguliarųjį sezoną užbaigusi „ECDC Memmingen“ ekipa prasidėjus atkrintamosioms varžyboms patyrė skaudų pralaimėjimą serijoje prieš „Saale Bulls Halle“ komandą. Nors bendras serijos rezultatas buvo 0-3, jis tikrai neatspindi jos atkaklumo. Pirmajame mače pergalingas įvartis krito likus žaisti vos dviem sekundėms iki trečiojo kėlinio pabaigos, antrajame buvo žaidžiamas pratęsimas, o savo didesnį pranašumą varžovai pademonstravo tik trečiose serijos rungtynėse.
 
T. Kumeliauskas sezoną užbaigė rezultatyviai, surinkęs 9 rezultatyvumo balus paskutinėse keturiose reguliaraus sezono rungtynėse, o atkrintamosiose varžybose pridėjęs dar du įvarčius. Iš viso Vokietijoje jis sužaidė 17 mačų, per kuriuos pelnė 18 įvarčių ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.
 
Arnoldas Bosas („Indians“, Vokietija)
„Oberliga“: 1 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, +/- rodiklis +1
„Oberliga“ atkrintamosios varžybos: 4 rungtynės – 2 rezultatyvūs perdavimai, +/- rodiklis -2
 
Vieną pergalę po kitos „Oberliga“ reguliariajame sezone nuo A. Boso prisijungimo prie komandos rinkusi „Indians“ komanda ruošėsi ilgai kovai atkrintamosiose varžybose. Visgi, jiems teko patirti nusivylimą iš tolimesnių kovų pasitraukus jau po pirmojo etapo, 1-3 serijoje nusileidus „Selber Wolfe“ komandai.
 
Paskutinį mėnesį Lietuvos rinktinės puolėjas liko be įvarčių, o nuo prisijungimo prie „Indians“ jis sužaidė 18 mačų, kuriuose jam pavyko pelnyti 8 įvarčius bei atlikti 11 rezultatyvių perdavimų.
 
Emilijus Krakauskas („EHC Kloten“, Šveicarija)
 „Swiss League“ atkrintamosios varžybos: 1 rungtynės – 1 metimas į vartus
 
Šveicarijos antroje pagal pajėgumą lygoje ketvirtfinalio etape suklupo „EHC Kloten“, kurioje rungtyniauja E. Krakauskas. Nepaisant to, jog ji laimėjo pirmąjį mačą, o ir visuose kituose susitikimuose būtent jie atliko daugiau metimų, galutinis serijos rezultatas buvo 1-4 „SC Langenthal“ naudai.
 
Atkrintamosiose varžybose keturis mačus iš viso sužaidęs E. Krakauskas savo taškų kraičio nepapildė.
 
Pijus Rulevičius („Rivermen“, JAV)
SPHL: 10 rungtynių – 2 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 21 metimas į vartus, 12 baudos minučių, +/- rodiklis -2
 
„Rivermen“ komanda, kuriai atstovauja P. Rulevičius, kovą patyrė kiek daugiau pralaimėjimų nei įprastai, tačiau tai jiems nesutrukdė jau dabar užsitikrinti reguliaraus sezono nugalėtojų titulą. Tuo tarpu Lietuvos rinktinės puolėjui šis mėnesis priminė praėjusį – jis demonstravo kone identišką statistiką visuose jos grafuose.
 
Balandį „Rivermen“ netik užbaigs SPHL reguliarųjį sezoną, bet ir pradės šios lygos atkrintamąsias varžybas.
 
Aivaras Bendžius („Golden Sharks“, Belgija)
Belgijos finalo ketvertas: 1 rungtynės – 25 baudos minutės
 
Itin nesėkmingai sezonas baigėsi A. Bendžiui ir jo atstovaujamai ekipai. Stipriausių keturių Belgijos komandos turnyre „Golden Sharks“ patyrė skaudų pralaimėjimą 0:4, o pats puolėjas susilaukė 5+20 nuobaudos ir mačą baigė anksčiau nei jo komandos draugai.
 
Povilas Verenis („EHC Waldkraiburg“, Vokietija)
„Oberliga/Bayernliga“: 4 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 4 baudos minutės
 
Vilčių išsaugoti vietą trečioje Vokietijos lygoje jau anksčiau netekusi „EHC Waldkraiburg“ komanda sezoną užbaigė trimis pralaimėjimais iš eilės. Nesėkmių serija nubloškė juos į priešpaskutinę poziciją lygoje, o kitus metus jie turės pradėti jau ketvirtoje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje.
 
P. Vereniui kovas buvo nerezultatyviausias sezono mėnuo, o iš viso nuo prisijungimo prie šios komandos per 18 mačų jis pelnė 8 įvarčius bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.
 
Donatas Žukovas („EHC Konigsbrunn“, Vokietija)
„Oberliga/Bayernliga“: 2 rungtynės – 8 praleisti įvarčiai
 
D. Žukovo atstovaujama komanda sezoną užbaigė dviem pergalėmis ir tiek pat pralaimėjimų, o vartininkas iš Lietuvos savo ekipos vartus gynė du kartus, iš kurių jam pergalę iškovoti pavyko kartą. Po šių pergalių „EHC Konigsbrunn“ sezoną baigė septintoje turnyrinės lentelės pozicijoje.
 
Danielius Bogdziulis („EC Nordhorn“, Vokietija)
„Regionalliga“: 4 rungtynės – 5 įvarčiai, 6 rezultatyvūs perdavimai, +/- rodiklis +3
 
Danielius Nomanovas („EC Nordhorn“, Vokietija)
„Regionalliga“: 3 rungtynės – 3 įvarčiai, 35 baudos minutės, +/- rodiklis +1
 
Dvejomis pergalėmis antrąjį „Regionalliga“ etapą pradėjusi „EC Nordhorn“ ekipa kovą išlaikyti tempo nesugebėjo. Trys pralaimėjimai eliminavo juos iš tolimesnės kovos, tačiau sezoną jiems pavyko užbaigti sėkmingai, iškovojant pergalę ir antrąją vietą savo grupėje.
 
Visą sezoną rezultatyviai rungtyniavęs D. Bogdziulis nesustojo ir kovą, o šiame etape jis rezultatyviausių žaidėjų rikiuotėje surinkęs tiek pat rezultatyvumo balų (21 – 8 įvarčiai ir 13 rezultatyvių perdavimų) kiek ir jo komandos draugas Mikhailas Berezhnoi‘us, galiausiai liko antras, nes pelnė mažiau įvarčių. 4 įvarčius pelnęs ir rezultatyvų perdavimą per penkis mačus pridėjęs D. Nomanovas užsidirbęs 35 baudos minutes vieno susitikimo metu tapo nepralenkiamu tarp visų lygos žaidėjų šioje kategorijoje.
 
Paulius Rumševičius („Liepaja“, Latvija)
JAHL: 7 rungtynės – 3 rezultatyvūs perdavimai
 
Egidijus Binkulis („Liepaja“, Latvija)
JAHL: 7 rungtynės – 5 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai
 
Sėkmingai reguliarųjį antros pagal pajėgumą Latvijos lygos (JAHL) sezoną baigė „Liepaja SSS“ komanda su dviem lietuviais, kuri pateko į finalinį turnyrą tarp keturių stipriausių lygos ekipų. Jame Liepojos klubas startavo pralaimėjimu po pratęsimo, bet vėliau iškovojo pergalę bei po dviejų turų užima antrąją poziciją.
 
Svarbiausiu sezono momentu puikią formą demonstruoja ir lietuviai – P. Rumševičius užtikrintai žaidžia gynyboje ir rinko rezultatyvius perdavimus, o E. Binkulis buvo vienas iš komandos puolimo lyderių bei prie paskutinės „Liepaja SSS“ pergalės jis prisidėjo dviem įvarčiais.

Balandį JAHL bus sužaisti dar keturi mačai, po kurių bus karūnuoti lygos nugalėtojai.
 
Artiomas Starovoitovas („Dinaburg“, Latvija)
JAHL: 7 rungtynės
 
Puikiai reguliariajame JAHL sezone žaidusi „Dinaburg“ komanda prasidėjus lemiamoms sezono kovoms atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje. Vos taškas per pirmuosius du turus žaidžiant tarp keturių stipriausių komandų lėmė tai, kad jie žengia paskutiniai, o nuo pirmaujančių varžovų ši ekipa atsilieka jau keturiais taškais. Norėdami užbaigti sezoną su auksu rankose, A. Starovoitovas ir jo komandos draugais taškų barstyti nebegali, nes sezonas baigsis vos už keturių akistatų.
 
Visus mačus kovą sužaidęs Lietuvos jaunių rinktinės kandidatas savo taškų kraičio nepapildė.
 
Ruslanas Černychas („Nottingham Lions“, Anglija)
NIHL: 1 rungtynės
 
„Nottingham Lions“ sezoną NIHL lygoje užbaigė dar keturiais pralaimėjimais, o iš viso šiame sezone jie taip ir nesugebėjo iškovoti nė vieno taško. Sezono eigoje šią komandą papildęs R. Černychas šį mėnesį sužaidė vieną mačą, per kurį jis nepasižymėjo.
 
Laurynas Lubys („SaiPa“, Suomija)
Nuorten SM-Liiga“: 1 rungtynės – 24 atremti metimai (100%)
 
Antroje sezono dalyje L. Lubiui teko užimti atsarginio vartininko rolę, o savo paskutinį sezono šansą parodyti ką moka lietuvis gavo paskutinėse sezono rungtynėse. Jose mūsų šalies atstovas sužaidė nepriekaištingai ir atrėmė visus varžovų metimus.
 
Iš viso šiemet aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje 18-metis sužaidė 17 mačų per kuriuos jis atrėmė 88,9% varžovų metimų. Jo ekipai pavyko išsaugoti vietą šiose pirmenybėse ir kitą sezoną jie galės varžytis su stipriausiomis šalies komandomis.
 
Faustas Nausėda („Kiekko-Vantaa“, Suomija)
B-Nuorten SM-sarja“: 3 rungtynės – 2 praleisti įvarčiai, 69 atremti metimai (97,2%)
 
Kantriai savojo šanso aukščiausioje Suomijos jaunių lygoje laukęs F. Nausėda kovą įrodė, kad jo ekipa veltui per pirmuosius 15 mačų juo pasitikėjo vos kartą. Fantastiškai nuo pat pirmojo mačo pasirodęs Lietuvos jaunių rinktinės narys savo pozicijos nebeužleido per visus likusius mačus ir kovą užbaigė trimis sėkmingais pasirodymais.
 
„KIekko-Vantaa“ sugebėjo iškovoti vietą aukščiausioje Suomijos jaunių lygoje, o per savo keturis sužaistus mačus F. Nausėda pasirodė itin sėkmingai, iš viso atremdamas 97,1% varžovų metimų.
 
Herkus Marcinkevičius („HC Lugano“, Šveicarija)
„Elite Jr. A“: 2 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas
 
Kurį laiką savo ekipai negalėjęs padėti H. Marcinkevičius sezoną užbaigė geriausiomis sezono rungtynėmis. Mače su „EV Zug“ jis pelnė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą 2:1 pasibaigusiame mače.
 
Laimėjusi grupėje kovojusioje dėl išlikimo lygoje „HC Lugano“ sezoną užbaigė devintoje pozicijoje ir išsaugojo vietą aukščiausioje Šveicarijos lygoje. Pirmajame savo sezone šiame lygyje H. Marcinkevičius sužaidė 27 mačus, per kuriuos jis pelnė 2 įvarčius ir atliko vienintelį rezultatyvų perdavimą.
 
Rojus Plepys („EHC Biel-Bienne Spirit“, Šveicarija)
„Elite Novizen“: 2 rungtynės – 2 baudos minutės
„Elite Novizen“ atkrintamosios varžybos: 7 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 2 baudos minutės
 
Pirmąjį savo sezoną Šveicarijoje užbaigė R. Plepys. Su „EHC Biel-Bienne Spirit“ komanda jis pateko į Šveicarijos jaunių aukščiausios lygos atkrintamąsias varžybas, kuriose jiems pavyko prasibrauti į pusfinalio etapą.
 
Atkrintamųjų varžybų metu R. Plepys sužaidė geriausią sezono mačą, ketvirtfinalyje įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu padėdamas savo ekipai įveikti „ZCS Lions“ komandą. Visgi, lietuvio atstovaujamos komandos žygį užbaigė „EV Zug“ ekipa.
 
Mantas Stankius („EV Fussen“, Vokietija)
DNL II: 6 rungtynės – 2 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės, +/- rodiklis +3
 
Savo klube Vokietijos jaunimo lygoje ir toliau stabiliai rungtyniavo M. Stankius, kuris užbaigė sezoną DNL II lygoje. Reguliariajame sezone „EV Fussen“ liko septinta ir jiems teko kovoti dėl išlikimo, o tai komandai pavyko pasiekti itin lengvai laimėjus visas keturias rungtynes dėl išlikimo.
 
Šį sezoną M. Stankius iš viso sužaidė 33 mačus per kuriuos jis pelnė 9 įvarčius ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų.
 
Nikita Piazenko („Herning“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 3 rungtynės – 3 metimai į vartus, 6 baudos minutės
„Division 1“: 4 rungtynės – 1 metimas į vartus, 2 baudos minutės
 
Martynas Radzevičius („Herning“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 3
 
Sezonas „Herning“ ekipai su dviem lietuviais baigėsi ne itin sėkmingai. Reguliariajame sezone dominavę tiek antrajame Danijos divizione, tiek ir U-20 pirmenybėse, galiausiai jie sezoną baigė be trofėjų. Jaunimo pirmenybių finalo ketverte jiems pritrūko labai nedaug, o nugalėtojams „Aalborg“ ledo ritulininkams jie nusileido tik po baudinių serijos. Tuo tarpu „Division 1“ čempionate juos gana netikėtai jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape 1-3 eliminavo „Rodovre“ ledo ritulininkai.
 
Kovą savo taškų sąskaitos nepapildė tiek nė vieno mačo nepraleidęs N. Piazenko, tiek ir tik U-20 čempionate žaidęs M. Radzevičius.
 
Tadas Ramanauskas („Herlev IK“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 2 rungtynės – 10 praleistų įvarčių, 47 atremti metimai (82,5%)
 
Danijos U-20 pirmenybių finalo ketverte sudalyvavo ir T. Ramanauskas, bet jo klubui teko patirti tris pralaimėjimus ir tenkintis ketvirtąja pozicija. Ne pats sėkmingiausias finalinis sezono etapas buvo ir vartininkui iš Lietuvos – jis per du mačus praleido 10 įvarčių atremdamas 82,5% varžovų metimų.
 
Christianas Volodinas („Titaanit“, Suomija)
„Nuorten Suomi-Sarja“: 4 rungtynės – 4 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Sezoną trečioje pagal pajėgumą Suomijos jaunių lygoje rezultatyviausiu sezono mėnesiu baigė C. Volodinas. Keturis rezultatyvius perdavimus per tiek pat mačų atlikęs gynėjęs padvigubino savo sezone surinktų rezultatyvumo balų skaičių ir iš viso ledo ritulio metus baigė su vienu įvarčiu ir 7 rezultatyviais perdavimais per 33 sužaistus mačus.
 
Dvi pergalės kovą leido „Titaanit“ klubui sezoną baigti pagaliau pakilus iš paskutinės „Nuorten Suomi-Sarja“ pozicijos pakilus į septintą turnyrinės lentelės poziciją.
 
Matas Bajorūnas („Guildford“, Anglija)
„U18 South“: 4 rungtynės – 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai
 
Anglijos jaunių lygoje sezoną tęsia M. Bajorūnas ir jo atstovaujama „Guildford“ ekipa. Lietuvis kovą savo taškų kraitį papildė keturiais rezultatyvumo balais, o jo klubas triumfavo dvejuose mačuose iš keturių.
 
„U18 South“ lygoje puolėjo ekipa žengia ketvirta, tačiau sezonas tęsis iki pat gegužės vidurio, tad ji dar gali tiek pagerinti, tiek ir pabloginti savo poziciją lygoje.
 
Danilas Drozdovas („Stavanger 2“, Norvegija)
„U18 div.1“: 4 rungtynės – 2 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 15 metimų į vartus, 2 baudos minutės, +/- rodiklis 0
 
Antroje Norvegijos jaunimo lygoje ne itin sėkmingą mėnesį turėjo „Stavanger 2“ komanda. Ji iškovojo tik vieną pergalę, o jai pergalių neatnešė ir ganėtinai rezultatyvus D. Drozdovo žaidimas. Dar 4 rezultatyvumo balus pridėjęs puolėjas dabar jų sezone turi jau 24 (10 įvarčių ir 14 rezultatyvių perdavimų).
 
Iki sezono pabaigos likus dviem mačams, „Stavanger 2“ klubui užtenka abu kartus įveikti pirmenybių autsaiderę „Jutul/Ringerike“ komandą ir jie taps bus garantuoti dėl antros vietos turnyrinėje lentelėje.
 
Nikita Volochas („Viking HC“, Švedija)
Atranka į „J18 Elit“: 8 rungtynės – 4 baudos minutės
 
Dėl vietos antroje Švedijos jaunių lygoje kovojusi „Viking“ sugebėjo įveikti „Kumla HC Black Bulls“ ledo ritulininkus ir keturių komandų grupėje varžėsi dėl dviejų kelialapių aukštyn. Iki pat paskutinio turo dėl vietos pirmajame dvejete kovojusiai N. Volocho atstovaujamai komandai galiausiai teko susitaikyti su pralaimėjimu ir kitais metais teks taip pat kovoti trečioje pagal pajėgumą šalies lygoje.
 
Kovą Lietuvos jaunių rinktinės kandidatas nepasižymėjo, o iš viso sezone jis surinko 16 rezultatyvumo balų (9 įvarčiai ir 7 rezultatyvūs perdavimai).
 
Arkadijus Reizinas („Kalix“, Švedija)
„J18 Division 1“: 1 rungtynės – 7 praleisti įvarčiai, 35 atremti metimai (83,3%)
 
Jokūbas Minelga („Kalix“, Švedija)
„J18 Division 1“: 1 rungtynės
 
Sezoną trečioje Švedijos jaunių lygoje pralaimėjimu baigė „Kalix“ klubas su dviem lietuviais. Paskutiniame sezono mače A. Reizinui teko praleisti septynis įvarčius, o J. Minelga nepasižymėjo.
 
Ne patį sėkmingiausią sezoną „Kalix“ baigė užimdama paskutinę savo grupės poziciją.
 
Patrikas Misiukas („South Shore Kings“, JAV)
NCDC: 4 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas
 
Keturiais pralaimėjimais NCDC lygos sezoną baigusios „South Shore Kings“ komandos žvilgsnis į galutinę turnyrinę lentelę tikrai nedžiugino – jie užėmė paskutinę poziciją lygoje.
 
Sezoną įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu paskutinėse rungtynėse užbaigęs P. Misiukas iš viso šį sezoną sužaidė 45 mačus, per kuriuos jis pelnė 6 įvarčius ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų.
 
Dominykas Bogdziulis („Syracuse Stars“, JAV)
NCDC: 7 rungtynės – 4 įvarčiai, 8 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
NCDC atkrintamosios varžybos: 2 rungtynės – 2 baudos minutės
 
„Syracuse Stars“ komandai kovą besikaunant dėl vietos atkrintamosiose varžybose lyderio vaidmens ėmėsi įspūdingą atkarpą sužaidęs D. Bogdziulis. Puolėjas penkis mačus iš eilės nepaliko ledo nesurinkęs bent trijų rezultatyvumo balų, o savo ekipą jis pakėlė net iki šeštosios pozicijos NCDC lygoje. Visgi, atkrintamosiose varžybose „Connecticut Junior Rangers“ sustabdė lietuvį bei užbaigė jo sezoną triumfuodami serijoje 2-0.
 
16 įvarčių pelnęs ir 31 rezultatyvų perdavimą atlikęs D. Bogdziulis tarp rezultatyviausių lygos žaidėjų užėmė 15-ąją poziciją.
 
Arvidas Domeika („Dallas Snipers“, JAV)
WSHL: 6 rungtynės – 2 rezultatyvūs perdavimai, 14 baudos minučių
WSHL atkrintamosios varžybos: 4 rungtynės – 22 baudos minutės
 
Karolis Krasilnikovas („Dallas Snipers“, JAV)
WSHL: 6 rungtynės – 2 įvarčiai
WSHL atkrintamosios varžybos: 2 rungtynės
 
WSHL reguliarųjį sezoną kovą užbaigę „Dallas Snipers“ ledo ritulininkai sėkmingai įveikė pirmąjį atkrintamųjų varžybų barjerą, bet vėliau susitikę su „El Paso Rhinos“ komanda jie nebeturėjo jokių šansų pralaimėdami šiems seriją sausai 0-2.
 
Šį mėnesį K. Krasilnikovas ir A. Domeika nebuvo itin rezultatyvūs, o metus jie baigė surinkdami atitinkamai 38 (16 įvarčių ir 22 rezultatyvių perdavimų) ir 23 (11 įvarčių ir 12 rezultatyvių perdavimų) rezultatyvumo balus.
 
Matas Mikalauskas („El Paso Rhinos“, JAV)
WSHL: 2 rungtynės –1 rezultatyvus perdavimas, 2 baudos minutės
WSHL atkrintamosios varžybos: 4 rungtynės – 2 baudos minutės
 
Eimantas Noreika („El Paso Rhinos“, JAV)
WSHL: 3 rungtynės – 2 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai
WSHL atkrintamosios varžybos: 4 rungtynės – 5 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai
 
Sėkmingai sezoną WSHL lygoje tęsia „El Paso Rhinos“ komanda, kurioje žaidžia du lietuviai. Užtikrintai pabaigusi reguliarųjį sezoną ši ekipa jau įveikė ir du atkrintamųjų varžybų etapus bei tęsia kovą dėl šios lygos nugalėtojų titulo.
 
Prasidėjus atkrintamosioms varžybos fantastišką pasirodymą surengė E. Noreika, kuris į „Dallas Snipers“ vartus pelnė „pokerį“ – keturis įvarčius. Net ir be šio mačo puolėjas turėjo ir kitų puikių pasirodymų, o per visą mėnesį sudėjus mačus reguliariajame sezone ir atkrintamosiose varžybose, jis surinko 13 rezultatyvumo balų. Jo komandos draugas M. Mikalauskas pasižymėjo vienu rezultatyviu perdavimu.
 
Denisas Kuzminovas („Connecticut Nighthawks“, JAV)
„USPHL Premier“ atkrintamosios varžybos: 5 rungtynės – 2 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 6 baudos minutės
 
Kovą sezoną „USPHL Premier“ lygoje baigė paskutinis lietuvis – D. Kuzminovas. Su komanda įveikęs pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą, vėliau jis pateko į finalinį ketvertą, kuriame pergalių iškovoti „Connecticut Nighthawks“ nesugebėjo. Puolėjas iš Lietuvos buvo rezultatyvesnis pirmajame atkrintamųjų varžybų etape, kuriame surinko 4 rezultatyvumo balus, o finalo ketverte pridėjo vieną įvartį.
 
Dino Mukovozas („Long Beach Sharks“, JAV)
NA3HL: 4 rungtynes – 5 įvarčiai, 8 rezultatyvūs perdavimai, 6 baudos minutės, +/- rodiklis +9
NA3HL atkrintamosios varžybos: 2 rungtynės –1 rezultatyvus perdavimas, +/- rodiklis -3
 
Įspūdingai NA3HL lygos reguliarųjį sezoną baigė D. Mukovozas. Puolėjas vos per keturis mačus surinko 13 rezultatyvumo balų, o į savo sąskaitą viename iš jų įsirašė ir keturis įvarčius. Visa tai leido „Long Beach Sharks“ laimėti tris mačus ir patekti į atkrintamąsias varžybas. Visgi, jose daug šansų Lietuvos komanda neturėjo ir patyrusi du skaudžius pralaimėjimus baigė savo sezoną.
 
Iš viso sudėjus reguliarųjį sezoną ir atkrintamąsias varžybas D. Mukovozas sužaidė 43 mačus, per kuriuos jis pelnė 18 įvarčių ir atliko 37 rezultatyvius perdavimus.
 
Vėjas Jokubynas („Ontario Hockey Academy“, Kanada)
PSHF U18: 4 rungtynės – 4 baudos minutės
 
Kovo mėnesį „Ontario Hockey Academy“ su V. Jokubynu patyrė keturis pralaimėjimus, o pergalių kraičio jiems papildyti nepavyko. Lietuvos jaunių rinktinės kandidatas per šiuos mačus išsiskyrė tik baudos minutėmis, kurių surinko 4.