Titulinis » Naujienos » Užsienyje žaidžiančių lietuvių lapkritis: nepramušamas M. Armalis ir skirtingi puolėjų pasirodymai

Užsienyje žaidžiančių lietuvių lapkritis: nepramušamas M. Armalis ir skirtingi puolėjų pasirodymai

2018-12-01
hockey.lt informacija
Baigėsi priešpaskutinis 2018-ųjų metų mėnuo, per kurį po beveik visą pasaulį išsibarstę užsienyje rungtyniaujantys Lietuvos ledo ritulininkai pratęsė savo kovas klubuose. Hockey.lt portalas tęsia kas mėnesines lietuvių pasirodymų užsienio čempionatuose apžvalgas, o šį kartą jums pristatome mūsų šalies atstovų lapkričio mėnesio pasiekimus.
 
Mėnesio pasirodymas:
 
Mantas Armalis („Skelleftea AIK“, Švedija)
Čempionų lyga: 1 rungtynės – 2 praleisti įvarčiai, 21 atremtas metimas (91,3%)
SHL: 5 rungtynės – 7 praleisti įvarčiai, 108 atremti metimai (93,7%)
 
Įsibėgėjęs M. Armalis lapkritį tapo žaidėju, kurį pramušti jo varžovams buvo itin sunku. Per šešis sužaistus mačus dukart lietuvis apskritai į savo vartus nepraleido nė vieno įvarčio, o vidutiniškai per mačą į jo vartus buvo pelnoma po 1,5 įvarčio.
 
Lietuvos rinktinės vartininko statistiką apskritai būtų galima vadinti nepriekaištinga, jei ne mačas su „Vaxjo“, kuriame „Skelleftea“ vartininkas į savo vartus praleido keturis įvarčius. Visų kitų mačų metu jis nepraleido daugiau nei dviejų įvarčių, o net ir skaičiuojant minėtą mačą, jo bendras mėnesio atremtų metimų procentas buvo puikus - M. Armalis šį mėnesį sulaikė 93,5% metimų į jo vartus.
 
Negalima nepaminėti ir gero mūsų šalies atstovo pasirodymo „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre, kur jis sėkmingai gynė vartus rungtynėse su Japonijos ir Baltarusijos rinktinėmis. Šių dvikovų metu jis ne kartą apsaugojo savo vartus nuo įvarčių, o pirmose rungtynėse buvo pripažintas ir geriausiu mačo žaidėju.
 
Sėkmingas M. Armalio žaidimas vartuose leido „Skelleftea“ klubui ne tik stabilizuoti padėti aukščiausioje Švedijos lygoje (SHL), kur ji šiuo metu rikiuojasi aštunta, tačiau ir pratęsti kovą dėl Čempionų lygos nugalėtojų titulo patenkant į šio turnyro ketvirtfinalį.
 
Kiti žaidėjai:
 
Nerijus Ališauskas („Dinamo“, Latvija)
KHL: 8 rungtynės – 6 metimai į vartus, 13 blokuotų metimų, 7 jėgos veiksmai, 3 išprovokuotos pražangos, 2 baudos minutės, +/- rodiklis +5
 
Lapkričio mėnesį tiek N. Ališauskas, tiek jo atstovaujama komanda pradėjo sėkmingai. Gynėjas iš Lietuvos sėkmingai atlikdavo savo užduotis, o jo penketukai užėmė svarbią rolę komandai mėnesį pradedant trimis pergalėmis. Tiesa, mėnesio pabaigoje itin galingų varžovų („SKA“ ir „CSKA“) išvykoje Šveicarijoje rygiečiams įveikti nepavyko ir tai kiek pablogino stipriausios Latvijos komandos nuotaikas.
 
Iš viso šį mėnesį „Dinamo“ iškovojo keturias pergales ir patyrė keturias nesėkmes bei iškovojo 9 taškus. N. Ališausko mėnesį geriausiai apibūdina komandos įmuštų praleistų įvarčių statistika lietuviui būnant aikštėje: gynėjui dalyvaujant žaidime Rygos klubas pelnė šešis įvarčius ir per visą mėnesį praleido vos vieną, nepaisant to, jog mūsų šalies atstovas ir toliau aikštėje praleidžia po daugiau nei 15 minučių per mačą.
 
Po 31 sužaisto mačo „Dinamo“ sąskaitoje yra 30 taškų, su kuriais jie KHL Vakarų konferencijoje žengia aštuntoje pozicijoje ir toliau atkakliai kaunasi dėl vietos atkrintamosiose varžybose.
 
18 mačų šiame sezone sužaidęs N. Ališauskas savo komandoje šį sezoną išsiskiria keliose kategorijose. Jis pirmauja pagal per rungtynes atliekamų jėgos veiksmų skaičių (vidutiniškai po 1,17 per susitikimą) ir yra nepralenkiamas pagal plius/minus rodiklį (+3).
 
Tadas Kumeliauskas („Saryarka“, Kazachstanas)
VHL: 6 rungtynės – 2 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 10 metimų į vartus, 4 baudos minutės, 69% laimėtų ritulio įmetimų, +/- rodiklis +3
 
Lapkričio pradžioje į rikiuotę po traumos grįžęs T. Kumeliauskas netruko įrodyti savo vertę aukščiausioje Rusijos lygoje (VHL). Puolėjas ne tik surinko pirmuosius savo rezultatyvumo balus, tačiau ir pavydėtinai sėkmingai grūmėsi ritulio įmetimų zonoje, pasiekdamas įspūdingą 69% laimėtų įmetimų rezultatą. Visgi, kaip ir praėjusį mėnesį, taip ir šį, lietuvis visų mėnesio mačų nesužaidė bei praleido paskutinius tris mėnesio susitikimus.
 
Dėl vietos atkrintamosiose varžybose kovojanti „Saryarka“ lapkritį laimėjo keturias rungtynes iš devynių, o toks rezultatas kiek pablogino Kazachstano klubo pozicijas VHL lygoje – turnyrinėje lentelėje jie nukrito į 19-ąją poziciją. Visgi, nuo 16-os vietos, kurią užėmusi komanda tęs pasirodymą atkrintamosiose varžybose, juos skiria vos taškas.
 
T. Kumeliauskas per 10 šį sezoną sužaistų mačų jau spėjo užkopti ir į geriausiųjų VHL žaidėjų statistikos viršūnę: 64,8% dvikovų laimintis lietuvis yra geriausias kovoje dėl ritulio įmetimų, tarp visų bent šimtą kartų atlikti šią procedūrą stojusių žaidėjų.
 
Arnoldas Bosas („Bayreuth Tigers“, Vokietija)
DEL2: 6 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 12 metimų į vartus, 4 baudos minutės, +/- rodiklis -2
 
Praėjęs mėnuo buvo pirmasis per kurį A. Bosas savo klube nepelnė nė vieno įvarčio, o jo taškų kraitį papildė vos vienas rezultatyvus perdavimas. Negana to, klubui įsigijus penktą legionierių, dabar vokiško paso neturintys „Bayreuth Tigers“ žaidėjai yra rotuojami ir ne visada yra registruojami rungtynėms, o stebėti komandos žaidimą iš šalies dėl šios priežasties Lietuvos rinktinės puolėjui per šį mėnesį teko dukart.
 
Visgi, nepaisant minėtų dalykų, A. Boso nuotaikos tikrai nėra blogos – jo atstovaujama komanda pagaliau pradėjo skinti pergales antroje Vokietijos lygoje (DEL2) ir mėnesį užbaigė pozityvia trijų pergalių serija. Nors tai vis dar neleido jiems pakilti iš paskutinės turnyrinės lentelės pozicijos, „Bayreuth Tigers“ nuo artimiausių oponentų atsilieka tik dviem taškais, tad jau kito turo metu gali pagaliau išsikapstyti iš turnyrinės lentelės dugno.
 
Emilijus Krakauskas („EHC Kloten“, Šveicarija)
Šveicarijos taurė: 1 rungtynės
„Swiss League“: 7 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 5 metimai į vartus, +/- rodiklis -1
 
Po sunkaus spalio, lapkritį pagaliau į puikią formą sugrįžo „EHC Kloten“ komanda, kurios gretose rungtyniauja E. Krakauskas. Ši Šveicarijos ekipa antrajame šalies divizione („Swiss League“) per mėnesį iškovojo šešias pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą. Pagerinti rezultatai leidžia jiems po truputį susigrąžinti užleistas pozicijas turnyrinėje lentelėje – pasibaigus mėnesiui „EHC Kloten“ lygoje rikiuojasi šešta.
 
E. Krakauskas šį mėnesį prie komandos pergalių prisidėjo vienu įvarčiu, kurį jis pelnė paskutinę mėnesio dieną bei rezultatyviu perdavimu, taip padvigubindamas savo iki šiol turėtą rezultatyvumo balų skaičių.
 
Nedaug trūko, kad „EHC Kloten“ savo mėnesį būtų galėjusi vadinti kone idealiu: mėnesio pabaigoje E. Krakauskas su komandos draugais stojo į kovą Šveicarijos taurės ketvirtfinalyje prieš aukštesnio diviziono lyderį „EV Zug“ klubą. Prieš šiuo metu stipriausią šalies komandą „EHC Kloten“ po dviejų kėlinių turėjo dviejų įvarčių persvarą, tačiau lemiamos 20 minučių priklausė varžovams, kurie pademonstravo meistriškumą ir trimis įvarčiais iš eilės nutraukė įspūdingą lietuvio atstovaujamos ekipos žygį taurėje.
 
Paulius Gintautas („Comet“, Norvegija)
„1. Divisjon“: 6 rungtynės – 6 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 31 metimas į vartus, 4 baudos minutės, +/- rodiklis 0
 
Ugnius Čižas („Comet“, Norvegija)
„1. Divisjon“: 6 rungtynės – 4 rezultatyvūs perdavimai, 8 metimai į vartus, +/- rodiklis +3
 
Ilja Četvertakas („Comet“, Norvegija)
GMHL: 3 rungtynės – 2 įvarčiai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 17 baudos minučių
„1. Divisjon“: 3 rungtynės – 2 rezultatyvūs perdavimai, 9 metimai į vartus, 2 baudos minutės, +/- rodiklis +2
 
Mėnesį įprastai rezultatyviai GMHL lygoje pradėjęs I. Četvertakas lapkričio viduryje sugrįžo į Lietuvą ginti šalies rinktinės garbę „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre, o po jo netikėtai surado naują karjeros stotelę. Puolėją į savo gretas prisiviliojo tris lietuvius savo gretose jau turėjusi „Comet“ komanda, kuri kaunasi dėl vietos aukščiausiame Norvegijos divizione.
 
Jau pirmosiose rungtynėse Norvegijoje I. Četvertakas atliko rezultatyvų perdavimą, o jam prisijungus prie komandos „Comet“ iškovojo tris lengvas pergales, taip atsitiesdama po dviejų pralaimėjimų mėnesio pradžioje ir sunkaus pergalingo mačo prieš lygos vidutiniokę „Kongsvinger“.
 
Nors statistiškai šis mėnesis ilgiausiai „Comet“ klube žaidžiančiam lietuviui P. Gintautui nebuvo pats rezultatyviausias, sezonui vos įpusėjus jau dabar galima drąsiai teigti, jog 23-ejų metų puolėjas žaidžia savo sėkmingiausią sezoną karjeroje. Visą tai puikiai atspindi ir jo statistika bei indėlis į sėkmingą komandos pirmąją sezono pusę.
 
Per lapkritį dar šešis įvarčius pridėjęs Lietuvos rinktinės narys jau po 18 rungtynių savo sąskaitoje turi 19 tikslių smūgių ir 30 rezultatyvumo balų. Iki šiol per keturis prieš tai buvusius sezonus tokių aukštumų mūsų šalies atstovui pasiekti pavykę nebuvo, tad jau dabar P. Gintautas yra garantuotas dėl rezultatyviausio sezono Norvegijos antroje lygoje („1. Divisjon“). Puolėjas yra puikiai pastebimas ir visos lygos kontekste – žaidėjas yra antras pagal įvarčius ir penktas pagal rezultatyvumo balus.
 
Kitam „Comet“ lietuviui – U. Čižui, šį mėnesį teko patirti naują patirtį „1. Divisjon“ pirmenybėse. Pirmą kartą jis mėnesį baigė be įvarčių savo sąskaitoje, o šeši mačai iš eilės be tikslaus smūgio yra ilgiausia jo nerezultatyvių rungtynių serija per pusantrų metų šioje šalyje. Anksčiau jo ilgiausia serija be įvarčio buvo siekusi tris mačus. Visgi, puolėjas net ir nemušdamas įvarčių surado būdų kaip padėti savo komandai išlikti lygos lydere, o į statistikos protokolą jis įsirašė keturiais rezultatyviais perdavimais.
 
Aimas Fiščevas („Furuset“, Norvegija)
„1. Divisjon“: 6 rungtynės – 5 metimai į vartus, 14 baudos minučių, +/- rodiklis -8
 
Nors pačiam A. Fiščevui pasižymėti „1. Divisjon“ pirmenybėse dar nepavyko ir jis vis dar laukia savo pirmojo rezultatyvumo balo, nuo žaidėjo prisijungimo prie komandos „Furuset“ rezultatai gerokai pagerėjo. Prieš puolėjui atvykstant į šią ekipą ji be taškų žengė paskutinė, o dabar jos sąskaitoje jau dešimt taškų ir ji įsitvirtino devintoje turnyrinės lentelės pozicijoje.
 
Per mėnesį iškovotos trys pergalės A. Fiščevo atstovaujamai komandai leidžia ne tik atitrūkti nuo turnyrinės lentelės dugno, tačiau ir pabandyti įsitraukti į kovą dėl vietos šios lygos atkrintamosiose varžybose, nuo kurių „Furuset“ šiuo metu skiria 11 taškų.
 
Domantas Čypas („HC Poruba“, Čekija)
 „Chance Liga“: 4 rungtynės – 2 metimai į vartus, 5 blokuoti metimai, 2 baudos minutės, +/- rodiklis -2
 
Mėnesį pradėjusi trimis pralaimėjimais iš eilės, D. Čypo atstovaujama „Poruba“ sugebėjo atsitiesti ir lapkritį užbaigė keturiomis pergalėmis per penkis mačus. Sėkminga serija leido šiam klubui sugrįžti į kovą dėl vietos atkrintamosiose varžybose – nuo aštuntoje vietoje žengiančių varžovų „Poruba“ dabar atsilieka vos trimis taškais ir dar yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau nei jų oponentai.
 
Pačiam D. Čypui šį mėnesį teko atlaikyti nelengvą konkurenciją dėl žaidimo laiko. Vieną mačą praleidęs dėl žaidimo rinktinėje, vėliau tris kartus gynėjas buvo registruotas mačams, tačiau ant ledo taip ir nepasirodė. Nuo suolo 22-ejų metų ledo ritulininkas stebėjo ir paskutinius du komandos mačus, tad gruodį jis pasitinka kovodamas dėl vietos ant ledo ir siekdamas įrodyti ekipos treneriams, jog jis nusipelno sulaukti ir savų šansų ginant „Poruba“ klubo garbę.
 
Pijus Rulevičius („Thunderbolts“, JAV)
SPHL: 11 rungtynių – 2 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 29 smūgiai, 15 baudos minučių
 
Itin nemalonia aštuonių pralaimėjimų serija mėnesį baigė P. Rulevičius su „Thunderbolts“ komanda. Ketvirtoje pagal pajėgumą JAV lygoje rungtyniaujančio lietuvio ekipa po šios nesėkmių serijos ir toliau SPHL lygoje rikiuojasi paskutinė.
 
Po 14 sužaistų mačų 4 įvarčius pelnęs ir 2 rezultatyvius perdavimus atlikęs P. Rulevičius pagal tikslius metimus jau pavijo savo praėjusių metų rezultatą SPHL lygoje.
 
Povilas Verenis („ESC Dorfen“, Vokietija)
„Bayernliga“: 5 rungtynės – 3 įvarčiai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 10 baudos minučių
 
P. Verenis ir toliau įrodinėja, kad ketvirtoje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje jis gali sėkmingai rinkti rezultatyvumo balus – dar trys įvarčiai ir keturi rezultatyvūs perdavimai leidžia puolėjui jų savo sąskaitoje turėti jau dvyliką. Atsižvelgus į tai, jog šį sezoną lietuvis sužaidė vos aštuonis mačus, galima lengvai suskaičiuoti, kad per vieną mačą mūsų šalies atstovas vidutiniškai renka po 1,5 rezultatyvumo balo.
 
7 įvarčius šį sezoną pelnęs ir 5 rezultatyvius perdavimus atlikęs P. Verenis rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše žengia 65-oje pozicijoje, tačiau visi aukščiau žengiantys ledo ritulininkai už jį yra sužaidę gerokai daugiau rungtynių.
 
Nepaisant rezultatyvaus lietuvio žaidimo ir toliau gerokai dažniau klumpanti „ESC Dorfen“ išlieka dvyliktoje lygos pozicijoje.
 
Donatas Žukovas („EHC Konigsbrunn“, Vokietija)
„Bayernliga“: 8 rungtynės – 25 praleisti įvarčiai
 
Lapkričio mėnesio viduryje puikią formą demonstravęs D. Žukovas vienu metu savo ekipai buvo padėjęs iškovoti penkias pergales iš eilės, o varžovams dažniausiai tekdavo nuleisti galvą po jų bandymų nuginkluoti vartininką iš Lietuvos. Visgi, paskutinėse dvejose mėnesio rungtynėse lietuvio statistika kiek suprastėjo – jis praleido 11 įvarčių, o paskutiniame lapkričio mače jis pirmą kartą sezone buvo pakeistas.
 
Du pralaimėjimai iš eilės kiek suprastino „Konigsbrunn“ padėtį ketvirtoje Vokietijos lygoje: iš pirmojo trejeto komanda nukrito į penktąją poziciją.
 
Danielius Bogdziulis („EC Nordhorn“, Vokietija)
„Regionalliga“: 5 rungtynės – 4 įvarčiai, 7 rezultatyvūs perdavimai, 6 baudos minutės
 
Mėnesio pradžioje dvejose rungtynėse pasibaigusiose klubo nesėkme kiek pristabdytas D. Bogdziulis netruko ir vėl sugrįžti į ritmą, kuriame jis varo į neviltį varžovų žaidėjus. Ir vėl vieną po kito rezultatyvumo balus rinkęs puolėjas dar labiau sustiprino savo poziciją pirmoje rezultatyviausių lygos žaidėjų lentelės vietoje, per 9 mačus jau surinkęs 24 rezultatyvumo balus (11 įvarčių ir 13 rezultatyvių perdavimų).
 
Po devynių sužaistų rungtynių „EC Nordhorn“ užima antrąją poziciją turnyrinėje lentelėje, tačiau jau kito mėnesio pradžioje rungtynėse su lygos lyderiais jie turės galimybę perimti iš jų šią poziciją.
 
Kostas Gusevas („HK Riga“, Latvija)
MHL: 12 rungtynių – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 23 metimai į vartus, 12 blokuotų metimų, 7 jėgos veiksmai, 8 baudos minutės, +/- rodiklis -7
 
Dar vieną intensyvų mėnesį aukščiausioje Rusijos jaunimo lygoje (MHL) sužaidė K. Gusevas ir jo atstovaujama „HK Riga“ komanda. Rygiečiai vėl sužaidė 12 mačų, per kuriuos itin daug priežasčių džiaugtis jie neturėjo – komanda laimėjo keturias dvikovas ir patyrė aštuonias nesėkmes.

Pačiam gynėjui iš Lietuvos šis mėnesis atnešė ir įsimintiną akimirką: lapkričio 28 dienos rungtynėse jis pelnė savo pirmąjį įvartį MHL lygoje ir prie jo pridėjo dar ir rezultatyvų perdavimą. Nors per kitus mačus mūsų šalies atstovas rezultatyvumo balų nesurinko, jis ir toliau aktyviai dirbo gynyboje rinkdamas blokuotus metimus ir jėgos veiksmus, o šį sezoną žaidėjas dar nepraleido nė vienos „HK Riga“ akistatos.
 
Po paskutinio mėnesio mačo „HK Riga“ kitą susitikimą sužais tik gruodžio 22 dieną. Prieš beveik mėnesio trukmės pertrauką be mačų, Latvijos klubas MHL čempionate žengia 13-oje Vakarų konferencijos pozicijoje ir susikomplikavo savo galimybes patekti į lygos atkrintamąsias varžybas – nuo aštuntoje vietoje žengiančios komandos jie atsilieka jau 11 taškų, o varžovai dar savo atsargoje turi ir papildomas šešias rungtynes.
 
Paulius Rumševičius („Liepaja“, Latvija)
OHL: 5 rungtynės – 2 metimai į vartus, 2 baudos minutės
JAHL: 4 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 2 baudos minutės
 
Egidijus Binkulis („Liepaja“, Latvija)
JAHL: 3 rungtynės – 3 įvarčiai, 1 rezultatyvūs perdavimai, 25 baudos minutės
 
18-metis P. Rumševičius šį mėnesį be žaidimo Lietuvos rinktinėje „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre, ir toliau gavo nemažai žaidybinės praktikos savo atstovaujamoje ekipoje. Gynėjas sužaidė visas penkias rungtynes stipriausioje Latvijos lygoje, o antroje lygoje ant ledo jis nepasirodė vos kartą – tuomet, kai buvo išvykęs į nacionalinę rinktinę.
 
Kitam „Liepaja“ lietuviui E. Binkuliui šį mėnesį klubas šansų aukščiausioje lygoje nesuteikė, o antroje pagal pajėgumą lygoje jis turėjo ir puikų mačą, kuriame jis pelnė „hat-tricką“, ir susitikimą, kurio žaidėjas nebaigė dėl gautos 5+20 nuobaudos.
 
Lapkritis „Liepaja“ pozicijų abejose lygose beveik nepakeitė – stipriausioje Latvijos lygoje jie ir toliau žengia šešti, o antroje lygoje klubas žengia trečias.
 
Per visą šį sezoną 17-ką mačų OHL jau sužaidęs P. Rumševičius taškų dar neturi, o žemesnėje lygoje jis per 12-ką susitikimų surinko keturis rezultatyvius perdavimus. E. Binkulis per septynis aukščiausios lygos mačus taip pat nepasižymėjo, tačiau JAHL pirmenybėse jis žaidžia rezultatyviai – per dešimt mačų pelnė devynis įvarčius ir atliko keturis rezultatyvius perdavimus.
 
Artiomas Starovoitovas („Dinaburg“, Latvija)
JAHL: 4 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 4 baudos minutės
 
„Dinaburg“ klubo gynėjas A. Starovoitovas lapkritį ir toliau pildė savo taškų sąskaitą antroje pagal pajėgumą Latvijos lygoje. 16-metis pelnė antrąjį savo sezono įvartį ir pridėjo vieną rezultatyvų perdavimą bei padėjo komandai iškovoti tris pergales per keturis mačus.
 
Po 14 sužaistų turų „Dinaburg“ ir toliau pirmauja lygoje, o nė vieno mačo nepraleidusio A. Starovoitovo sąskaitoje šį sezoną jau du įvarčiai ir trys rezultatyvūs perdavimai.
 
Edgaras Protčenko („Billingham Stars“, Anglija)
NIHL: 3 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 4 baudos minutės
„EIHA North Cup“: 2 rungtynės – 2 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Lapkritį E. Protčenko pergalėmis džiaugėsi tik tada, kai priešingoje barikadų pusėje jis sutikdavo kitą mūsų šalies atstovą. Lygos turnyre „Billingham Stars“ nepasigailėjo R. Černycho ekipos, o taurėje įveikė D. Nomanovo atstovaujamą klubą. Visus kitus mačus gynėjo klubas pralaimėjo, o be pergalių jie liko ir savaitgalį, kurį 21-erių metų gynėjas praleido „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre.
 
Dvi pergalės per mėnesį nepagerino „Billingham Stars“ pozicijų jų dalyvaujamuose turnyruose. Čempionate komanda ir toliau priešpaskutinė, o taurėje tarp septynių komandų ji žengia penkta.
 
Ruslanas Černychas („Nottingham Lions“, Anglija)
NIHL: 4 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas
 
Ir toliau košmariškai sezonas tęsiasi R. Černycho atstovaujamai „Nottingham Lions“ komandai. „Liūtai“ patyrė dar penkias nesėkmes, iš kurių trys – dviženkliais skirtumais, bei ir toliau savo kraityje neturi nė taško.
 
Nesėkmingo komandai mėnesio metu lietuviui pavyko atlikti savo pirmąjį sezono rezultatyvų perdavimą, taip įsirašant pirmąjį rezultatyvumo balą, tačiau komandos rezultatai jo džiuginti tikrai neturėtų – „Lions“ ir toliau beviltiškai užima paskutinę NIHL poziciją.
 
Danielius Nomanovas („Blackburn Hawks“, Anglija)
NIHL: 3 rungtynės – 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
„EIHA North Cup“: 2 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 2 baudos minutės
 
Mėnesį sėkmingai pradėjusi „Blackburn Hawks“ komandai buvo laimėjusi tris mačus iš eilės, iš kurių du – D. Nomanovui išvykus į rinktinę, tačiau mėnesio pabaigoje pergalių seriją pakeitė nesėkmių liūnas ir jiems jau teko keturis kartus iš eilės pripažinti varžovų pranašumą.
 
Per penkis mėnesio metu sužaistus mačus D. Nomanovas savo rezultatyvumo balų kraitį papildė vidutiniškai vienu per mačą, o iš viso abejuose turnyruose jis per 16-ką rungtynių jau pelnė penkis įvarčius ir atliko aštuonis rezultatyvius perdavimus.
 
Lietuvio atstovaujama komanda šiuo metu lygoje žengia aštunta, o taurėje užima priešpaskutinę poziciją.
 
Danielius Tamašauskas („Haringey Huskies“, Anglija)
NIHL2: 1 rungtynės
 
19-metis D. Tamašauskas šį mėnesį ant ledo pasirodė tik viename mače, kuriame jis nepasižymėjo, o jo klubas liko be pergalės. Kituose dvejuose susitikimuose jis susitikimui registruotas nebuvo, tačiau be pergalių „Huskies“ neliko ir kartą džiaugėsi sėkminga mačo baigtimi.
 
Septynis mačus šį sezoną NIHL2 lygoje sužaidęs gynėjas vis dar neturi rezultatyvumo balų, o jo ekipa pakilo į vienuoliktą poziciją tarp 15-os turnyre dalyvaujančių komandų
 
Ernestas Kielius („Haugesund Seagulls“, Norvegija)
„2. Divisjon“: 2 rungtynės – 7 praleisti įvarčiai, 74 atremti metimai (91,3%)
 
Lapkritį E. Kielius savo vartus gynė dvejose iš ketverių rungtynių, o jos visiškai skyrėsi viena nuo kitos. Pirmajame mače su „Bergen“ vartininkas atrėmė 51 iš 54 varžovų metimų ir padėjo savo klubui iškovoti pergalę, o antrajame su „Lorenskog“ sužaidus vos pusę rungtynių po keturių įvarčių į jo vartus lietuvis buvo pakeistas ir vietą aikštėje užleido kolegai.
 
Iš viso šešis mačus sužaidusi ir penkias pergales iškovojusi „Seagulls“ komanda šį sezoną pirmauja „2. Divisjon“ pirmenybėse.
 
Artūras Laukaitis („Blue Devils“, JAV)
NCAA III: 6 rungtynės – 4 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 18 metimų į vartus, 4 baudos minutės, 57% laimėtų ritulio įmetimų* (paskutinių dviejų mačų statistika vis dar nėra pateikiama)
 
Rezultatyviai mėnesį pradėjęs A. Laukaitis įvarčiais baudė tris varžovus iš eilės, o iš viso šį mėnesį jis pelnė keturis įvarčius ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Savo taškų kraitį jis galėjo padidinti dar dvejose rungtynėse, kurias klubas sužaidė paskutinėmis mėnesio dienomis, tačiau jų statistika vis dar nėra pateikiama.
 
Po penkių pergalių per šešias sužaistas rungtynes „Blue Devils“ komanda savo konferencijoje žengia penkta.
 
Laurynas Lubys („SaiPa“, Suomija)
„Nuorten SM-Liiga“: 3 rungtynės – 13 praleistų įvarčių, 99 atremti metimai (88,4%)
 
Iki šiol buksavusi „Saipa“ komanda lapkritį stipriai pagerino savo rezultatus ir per septynis mačus iškovojo penkias pergales. Visgi, net ir toks galingas pirmos sezono dalies finišas jiems veikiausiai nebepadės pratęsti kovos dėl Suomijos aukščiausios jaunimo lygos nugalėtojų titulo – 16-oje vietoje žengianti „Saipa“ pasivyti į kitą etapą pateksiančias dešimt stipriausių lygos komandų galėtų tik mažo stebuklo dėka, per šešis mačus panaikinant dvylikos taškų deficitą.
 
Šį kartą L. Lubys savo komandos vartus gynė tris kartus, iš kurių dukart jam pavyko mačą baigti komandai iškovojant pergalę. Visgi, pagerinti savo atremtų metimų statistiką vartininkui nepavyko ir šio mėnesio metu – tiek šį mėnesį, tiek ir šį sezoną lietuvis atremia kiek daugiau nei 88% metimų į jo vartus, o tarp 30 lygoje klasifikuotų vartininkų pagal šį rodiklį lietuvis žengia 27-as.
 
Martynas Grinius („Sport“, Suomija)
B-Nuorten SM-sarja“: 6 rungtynės – 1 įvartis, 5 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Vis apie save primenančias peties problemas lapkritį trumpam pamiršęs M. Grinius ir toliau rezultatyviai rungtyniavo aukščiausioje Suomijos jaunių lygoje. Šį mėnesį puolėjas pasirodė visuose šešiuose klubo mačuose ir per juos vidutiniškai rinko po vieną rezultatyvumo balą.
 
Po dar vieno sėkmingo mėnesio 17-ąjį gimtadienį lapkritį atšventęs lietuvis ir toliau kyla į viršų rezultatyviausių lygos žaidėjų sąrašuose: 20 rezultatyvumo balų (7 įvarčiai ir 13 rezultatyvių perdavimų) leidžia jam rikiuotis 29-oje snaiperių klasifikacijos pozicijoje. Visgi, komanda tokiais gerais rezultatais pasigirti negali – dvi pergalės per šešis mačus per mėnesį kainavo šiam klubui dvi pozicijas, o dabar „Sport“ lygoje žengia 15 vietoje.
 
 Herkus Marcinkevičius („HC Lugano“, Šveicarija)
„Elite Jr. A“: 4 rungtynės – 1 įvartis, 8 baudos minutės
 
H. Marcinkevičiui lapkritis buvo banguotas: mėnesio pradžioje jis rinkosi baudos minutes, vėliau buvo priverstas praleisti keturias rungtynes, tačiau paskutinę mėnesio dieną sugrįžęs ant ledo jis pelnė savo pirmąjį įvartį aukščiausioje Šveicarijos jaunimo lygoje.
 
Tuo tarpu lietuvio komandai šis mėnuo tikrai buvo sėkmingas – iki tol retai taškus rinkusi „Lugano“ komanda per aštuonis mačus savo taškų kraičio nepapildė vos kartą, o penkios pergalės leido jiems ne tik pakilti į dešimtąją poziciją, tačiau ir priartėti prie atkrintamųjų varžybų zonos.
 
Rojus Plepys („EHC Biel-Bienne Spirit“, Šveicarija)
„Elite Novizen“: 6 rungtynės – 4 baudos minutės
 
Aukščiausioje Šveicarijos jaunių lygoje rungtyniaujantis R. Plepys vis dar laukia savo pirmojo rezultatyvumo balo šiose pirmenybėse. Lapkritį 15-mečiui atsidaryti savo taškų kraičio nepavyko, tačiau jis nepraleido nė vienų savo komandos rungtynių.
 
„Biel-Bienne Spirit“ komanda, kuriai atstovauja R. Plepys, ir toliau žygiuoja sėkmingai bei turnyrinėje lentelėje užima trečiąją poziciją.
 
Nikita Kuzminovas („Okanagan HC Europe White“, Austrija)
EBJL: 4 rungtynės – 17 praleistų įvarčių, 100 atremtų metimų (85,5%)
 
Ne pats sėkmingiausias mėnuo buvo Jungtinėje Austrijos, Vengrijos ir Čekijos šalių EBJL jaunimo iki 18 metų lygoje rungtyniaujančiam N. Kuzminovui ir jo atstovaujamai komandai. Keturis kartus į vartus stojęs mūsų šalies atstovas išgelbėti savo komandos nesugebėjo ir „Okanagan HC Europe White“ pergalių lietuviui žaidžiant neiškovojo.
 
Vienintelę pergalę N. Kuzminovo atstovaujama komanda iškovojo jam įvykius sekant nuo atsarginių žaidėjų suolo, tačiau ji nepadėjo klubui pakilti aukščiau septintosios EBJL A grupės pozicijos.
 
Šis mėnuo kiek pablogino 16-mečio vartininko statistiką – dabar per vienuoliką sužaistų mačų jis yra atrėmęs 88,8% metimų į jo vartus, o šios pozicijos lyderių rikiuotėje tai ledo ritulininką nustūmė į dvidešimtąją poziciją.
 
Mantas Stankius („EV Fussen“, Vokietija)
DNL II: 4 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 4 baudos minutės, +/- rodiklis +1
 
Sėkmingai lapkritį Vokietijos jaunimo lygoje (DNL II) rungtyniavo „EV Fussen“ komanda su M. Stankiumi. Vokietijos klubas laimėjo keturias akistatas iš šešių ir lygos turnyrinėje lentelėje pakilo į septintąją poziciją.
 
Gynėjas iš Lietuvos šį mėnesį į savo sąskaitą įsirašė vieną rezultatyvų perdavimą, o paskutinius du mačus komanda buvo priversta žaisti be mūsų šalies atstovo. Iš viso per 17 sužaistų mačų M. Stankius jau surinko 8 rezultatyvumo balus (2 įvarčiai ir 6 rezultatyvūs perdavimai).
 
Nikita Piazenko („Herning“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 4 rungtynės – 3 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 8 metimai į vartus
„Division 1“: 4 rungtynės – 10 metimų į vartus, 4 baudos minutės
 
Martynas Radzevičius („Herning“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 2 rungtynės – 2 baudos minutės
„Division 1“: 1 rungtynės – 1 metimas į vartus
 
„Herning“ klubas lapkritį ir toliau rungtyniavo sėkmingai tiek Danijos U-20 pirmenybėse, tiek antrajame šalies divizione („Division 1“) iškovodamas po keturias pergales iš keturių galimų. Visa tai leido šiai komandai abejuose turnyruose išsilaikyti pirmoje turnyrinės lentelės pozicijoje.
 
Šį mėnesį progą išbandyti save aukštesniame lygyje gavo ir M. Radzevičius, kuris debiutavo „Division 1“ turnyre, o N. Piazenko ir vėl sužaidė rezultatyvų mėnesį jaunimo pirmenybėse. Į savo taškų kraitį dar 3 įvarčius ir 2 rezultatyvius perdavimus pridėjęs puolėjas po lapkričio tarp rezultatyviausių lygos žaidėjų žengia septintas (9 įvarčiai ir 5 rezultatyvūs perdavimai).
 
Faustas Nausėda („Kiekko-Vantaa“, Suomija)
„B-Nuorten Mestis“: 2 rungtynės – 4 praleisti įvarčiai, 34 atremti metimai (89,5%)
 
Įspūdingą formą antroje Suomijos jaunių lygoje ir toliau demonstruoja „Kiekko-Vantaa“ komanda. Dar penkias pergales iš tiek pat galimų iškovojusi ekipa išlaikė savo tvirtas pozicijas kovoje dėl galimybę pakovoti dėl vietos aukščiausioje suteikiančios pirmos vietos. Likus sužaisti keturis mačus, šis klubas prieš savo artimiausius varžovus turi dviejų taškų pranašumą ir savo atsargoje dar turi vieną dvikovą.
 
F. Nausėda lapkritį gavo dvi progas ginti savo komandos vartus ir abu kartus su komanda džiaugėsi pergalėmis, pats sulaikęs 89,5% metimų į jo vartus.
 
Christianas Volodinas („Titaanit“, Suomija)
„Nuorten Suomi-Sarja“: 5 rungtynės – 4 baudos minutės
 
Trečioje pagal pajėgumą Suomijos jaunimo lygoje ir toliau mačų nepraleidžia C. Volodinas. Lietuvis sužaidė visus penkis savo klubo mačus, tačiau per juos prie įvarčių jis neprisidėjo.
 
Trys pergalės per mėnesį leido „Titaanit“ klubui išsilaikyti trečioje aštuonių komandų turnyro pozicijoje.
 
Nikita Volochas („Viking HC“, Švedija)
„J18 Division 1“: 3 rungtynės – 3 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 6 baudos minutės
 
Sezono eigoje į Švediją išvykęs N. Volochas lapkritį jau įrodinėjo savo vertę ir trečioje pagal pajėgumą šios šalies jaunių lygoje. Puolėjas pasižymėjo per visus savo mačus, o iš viso jis pelnė tris įvarčius bei atliko vieną rezultatyvų perdavimą.
 
Sėkmingas mūsų šalies atstovo žaidimas leido „Viking“ laimėti visas tris mėnesio rungtynes ir atgaivinti kovą dėl pirmosios vietos turnyro lentelėje: šiuo metu ši jaunimo ekipa žengia antra, tačiau po pergalės prieš pirmaujančią „Grums IK 2“ komandą, juos nuo varžovų skiria tik keturi taškai.
 
Arkadijus Reizinas („Kalix“, Švedija)
„J18 Division 1“: 2 rungtynės – 23 praleisti įvarčiai, 108 atremti metimai (82,4%)
 
Košmarišką mėnesį išgyveno „Kalix“ klubas bei jam atstovaujantis A. Reizinas. Ši ekipa pralaimėjo visus šešis mačus, iš kurių penki – triuškinamais skirtumais, o vartininkas iš Lietuvos vos per du mačus iš savo vartų ritulį traukė net 23 kartus. Tiesa, kaltinti 16-mečio lietuvio dėl to tikrai negalima – žaidėjas pagalbos iš komandos draugų beveik nesulaukė, o rungtynėse su „Lycksele“ į jo vartus buvo atlikti net 84 metimai.
 
Po pralaimėjimų kupino mėnesio „Kalix“ ir toliau rikiuojasi paskutinėje trečiojo Švedijos jaunių diviziono pozicijoje.
 
Lukas Žukauskas („Junior Blues“, JAV)
NAHL: 1 rungtynės – +/- rodiklis -1
 
Daugiau nei pusantro mėnesio traumą besigydęs L. Žukauskas ant ledo sugrįžo paskutinę lapkričio mėnesio dieną. Tiesa, pergalingose rungtynėse prieš „Topeka Pilots“ klubą jis nepasižymėjo.
 
Po lapkričio mėnesio „Junior Blues“ savo divizione NAHL lygoje žengia ketvirta.
 
Patrikas Misiukas („South Shore Kings“, JAV)
NCDC: 7 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 2 baudos minutės
 
Lapkričio mėnesį P. Misiukas su savo atstovaujama „South Shore Kings“ komanda tęsė kovą NCDC lygoje. Per septynias dvikovas jo atstovaujama komanda iškovojo tris pergales, o pats P. Misiukas pasižymėjo įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu.
 
Po 23 sužaistų mačų 22 taškus turinti „South Shore Kings“ komanda rikiuojasi šeštoje NCDC pozicijoje, o 21 kartą komandos garbę šiame turnyre gynęs P. Misiukas savo sąskaitoje turi tris įvarčius ir keturis rezultatyvius perdavimus.
 
Dominykas Bogdziulis („Syracuse Stars“, JAV)
NCDC: 7 rungtynės – 3 įvarčiai, 2 baudos minutės
 
Praėjusį mėnesį tiek D. Bogdziulis, tiek jo ekipa pradėjo puikiai – pirmuose dvejuose mačuose lietuvis pelnė po įvartį, o jo klubas iškovojo dvi svarbias pergales. Visgi, pratęsti šių serijų nei žaidėjui, nei jo komandai nepavyko – per likusį mėnesį puolėjas pasižymėjo vienintelį kartą, o „Syracuse Stars“ taškų nebeiškovojo.
 
Po šio mėnesio D. Bogdziulio ekipa nukrito į dešimtąją NCDC poziciją, o pats lietuvis (8 įvarčiai ir 9 rezultatyvūs perdavimai) rezultatyviausių žaidėjų sąraše šiuo metu užima 31-ąją vietą.
 
Arvidas Domeika („Dallas Snipers“, JAV)
WSHL: 4 rungtynės – 2 baudos minutės
 
Karolis Krasilnikovas („Dallas Snipers“, JAV)
WSHL: 6 rungtynės – 3 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 7 baudos minutės
 
17-metis K. Krasilnikovas ir lapkritį sėkmingai rinko taškus WSHL lygoje. Puolėjas pats pasižymėjo tris kartus, o dar kartą tiksliai asistavo komandos draugui ir iš viso savo sąskaitoje jau šį sezoną turi 17 rezultatyvumo balų (5 įvarčiai, 12 rezultatyvių perdavimų). Tuo tarpu jo komandos draugui A. Domeikai praėjusį mėnesį pasižymėti nepavyko, o be to, porą mačų gynėjas buvo priverstas praleisti ir savo komandai nepadėjo.
 
„Dallas Snipers“ ekipa per šešias sužaistas rungtynes triskart nusileido „Northern Colorado Eagles“ komandai, tačiau tris kartus įveikė „Wichita Jr Thunder“ ledo ritulininkus ir savo divizione dalijasi 3-4 pozicijomis.
 
Matas Mikalauskas („Valencia Flyers“, JAV)
WSHL: 10 rungtynių – 1 rezultatyvus perdavimas, 16 baudos minučių
 
Eimantas Noreika („Valencia Flyers“, JAV)
WSHL: 10 rungtynės – 3 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 12 baudos minučių
 
Sezoną kiek vėliau nei kitos lygos komandos pradėjusiai „Valencia Flyers“ komandai lapkritį teko vytis savo varžovus pagal sužaistų mačų kiekį, tad jie iš viso sužaidė net dešimt susitikimų. Per juos klubui pavyko triumfuoti tris kartus, o visuose mačuose ant ledo galėjome išvysti ir abu mūsų šalies atstovus.
 
 Lapkritį tiek M. Mikalauskas, tiek E. Noreika buvo ne kartą baudžiami baudos minutėmis ir abu mažosiomis nuobaudomis susirinko dviženklį jų skaičių, tačiau jų indėlio komanda sulaukė ir puolime. Čia ir vėl rezultatyviai rungtyniavo 3 įvarčius pelnęs ir 3 rezultatyvius perdavimus atlikęs E. Noreika, kuris šį sezoną per mačą vidutiniškai renka po beveik vieną rezultatyvumo balą (7 įvarčiai ir 7 rezultatyvūs perdavimai per 15 rungtynių).
 
„Valencia Flyers“ savo divizione WSHL lygoje užima ketvirtąją poziciją.
 
Lukas Washco („Valley Forge Minutemen“, JAV)
NAPHL: 3 rungtynės  - 25 baudos minutės
AYHL U-18: 5 rungtynės – 3 įvarčiai, 2 baudos minutės
 
Lapkritį L. Wascho dvejuose turnyruose sekėsi skirtingai. Jei NAPHL lygoje jis ne tik nesurinko nė vieno taško, bet ir buvo nubaustas 5+20 minučių nuobauda ir turėjo priverstinai praleisti vieną susitikimą, tai AYHL jaunių iki 18 metų pirmenybėse lietuvis varžovų vartininkus baudė trimis įvarčiais.
 
Tiesa, lietuvio ekipai ne itin sėkmingai sekėsi abejuose turnyruose – kiekviename iš jų jie iškovojo vos po vieną pergalę.
 
Kristupas Blažys („DME Swamp Rabbits“)
„USPHL Premier“: 5 rungtynės
„USPHL Elite“: 3 rungtynės - 4 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Be taškų mėnesį „USPHL Premier“ lygoje mėnesį pradėjęs K. Blažys kuriam laikui buvo išsiųstas savo vertę įrodinėti žemesnėje lygoje. Ten žaidėjas jau pirmajame mače pelnė „hat-tricką“, o be taškų nelikęs visuose savo trijuose mačuose jis netruko išsikovoti vietos atgal į aukštesnę lygą.
 
Savo divizione „DME Swamp Rabbits“ ir toliau rikiuojasi pirma, o visoje lygoje šis klubas pagal taškus žengia septintas.
 
Ignotas Ragas („Richmond Generals“, JAV)
„USPHL Premier“: 4 rungtynės – 1 įvartis, 12 baudos minučių
 
„Richmond Generals“ klubas lapkritį sužaidė tik keturis mačus, per kuriuos jie iškovojo dvi pergales. Jo gretose rungtyniaujantis I. Ragas per šiuos mačus pasižymėjo tik viename susitikime, kuriame jis pelnė įvartį ir gavo 12 baudos minučių.
 
Po praėjusio mėnesio lietuvio atstovaujamas klubas savo divizione išliko trečias, o bendroje „USPHL Premier“ lygos rikiuotėje jis nukrito į 16 poziciją.
 
Elvinas Karla („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 5 rungtynės – 15 praleistų įvarčių, 186 atremti metimai (92,5%)
 
Martynas Miliūnas („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 6 rungtynės – 2 baudos minutės
 
Dominykas Motiejūnas („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 6 rungtynės – 3 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Lapkritį nesėkmingu turėtų laikyti „Potomac Patriots“ klubas, savo gretose turintis tris lietuvius. Ši komanda per visą mėnesį iškovojo vos vieną pergalę ir buvo priversta varžovų pranašumą pripažinti penkis kartus.
 
Ir vėl daugybę darbo turėjo šios komandos vartininkas E. Karla, kuris per penkis sužaistus mačus sulaukė daugiau nei 200 metimų į jo vartus. Lietuvio statistika ir vėl buvo solidi, o vieninteliame pergalingame mače vartininkas buvo geriausiai pastebima figūra savo komandoje.
 
Kiti du „Potomac Patriots“ lietuviai šį mėnesį pasirodė skirtingai: jei M. Miliūnas liko be taškų, tai D. Motiejūnas tris kartus tiksliai asistavo įvarčius pelniusiems komandos draugams.
 
Lietuvių atstovaujama komanda ir toliau išlieka savo diviziono dugne bei dar labiau pablogino savo situaciją bendroje „USPHL Premier“ įskaitoje, nuskrisdama į 46-ąją poziciją.
 
E. Karla net ir kiek pabloginęs savo bendrą atremtų metimų statistiką lygoje išliko 16-as, o pagal didžiausią tenkamą krūvį jam iš visų lygos žaidėjų gali prilygti vos vienas vartininkas – pagal iš viso šį sezoną atremtus metimus lietuvis žengia antroje pozicijoje.
 
Denisas Kuzminovas („Connecticut Nighthawks“, JAV)
„USPHL Premier“: 9 rungtynės – 5 įvarčiai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 18 baudos minučių

Per visą lapkritį devynis mačus sužaidęs D. Kuzminovas vos porą kartų ledą paliko tiesiogiai neprisidėjęs bent prie vieno savo komandos įvarčio. Tai leido žaidėjui pasiekti dviženklį rezultatyvumo balų skaičių ir išlaikyti savo pozicijas visos lygos rezultatyviausių ledo ritulininkų rikiuotėje. 13 įvarčių jau pelnęs ir 18 rezultatyvių perdavimų sezone atlikęs puolėjas yra per žingsnį nuo rezultatyviausių žaidėjų dvidešimtuko ir užima 21-ąją poziciją.
 
Lietuvio į priekį tempiama „Connecticut Nighthawks“ pirmauja savo divizione, o „USPHL Premier“ lygos bendroje įskaitoje žengia šešta.
 
Dino Mukovozas („Long Beach Sharks“, JAV)
NA3HL: 5 rungtynės – 2 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Sezoną itin rezultatyviai pradėjęs D. Mukovozas pastaruoju metu kur kas sunkiau randa kelius link varžovų vartų. Per pastarąjį mėnesį jis įvarčių nepelnė, o savo du rezultatyvius perdavimus jis atliko pirmajame mače, vėliau nepasižymėdamas keturis sutikimus iš eilės. Atsižvelgus į tai, kad pastaruosius du mėnesius jo sąskaitoje matydavome dviženklius rezultatyvumo balų rodiklius, šį mėnesį galime laikyti, kol kas, sunkiausiu puolėjo sezone.
 
Dvi pergales per mėnesį iškovojusi „Long Beach Sharks“ savo pozicijų lygoje nepagerino: savo divizione jie išliko ketvirti, o visoje NA3HL lygoje nukrito į 21-ąją poziciją.
 
 
Martinas Petiulis („Almaguin Spartans“, Kanada)
GMHL: 9 rungtynės – 28 praleisti įvarčiai, 322 atremti metimai (92%)
 
Skųstis žaidimo praktikos stygiumi lapkritį M. Petiulis tikrai negalėjo – vartininkas nuo pradžių iki galo sužaidė visas 9 savo klubo rungtynes GMHL lygoje. Negana to, darbo jam negailėjo ir varžovai, kiekviename mače atlikdami po daugiau nei 30 metimų, tad vartininko mėnesis buvo tikrai įtemptas.
 
Keisti lietuvio komandai priežasčių nesuteikė jo geras žaidimas – atrėmęs 92% metimų jis padėjo „Spartans“ ekipai iškovoti šešias pergales bei savo divizione pakilti į ketvirtą poziciją.
 
 
Vėjas Jokubynas („Ontario Hockey Academy“, Kanada)
„PSHF U-18“: 4 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas
 
Lapkričio mėnesį V. Jokubynas pozityvo galėjo atrasti visuose savo komandos rungtynėse. Trijose iš jų „Ontario Hockey Academy“ šventė pergalę, o vieninteliame nesėkme pasibaigusiame mače gynėjas atliko rezultatyvų perdavimą vieninteliam mačo įvarčiui.
 
Po sėkmingo mėnesio V. Jokubyno atstovaujama komanda pakilo į penktąją savo lygos poziciją.
 
 
Paulius Macijauskas („Rice Memorial Prep“, JAV)
MPHL: 6 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 2 baudos minutės
 
Lapkritį savo sezoną MPHL lygoje pradėjo P. Macijauskas ir jo komandos draugai „Rice Memorial Prep“ komandoje. Sezono pradžia jiems nusisekė ne itin sėkmingai ir per šešis mačus gynėjo atstovaujama ekipa iškovojo vienintelę pergalę.
 
 
Dovydas Laimutis („West Coast Renegades“, JAV)
„UCEL U-16“: 4 rungtynės – 3 įvarčiai* (paskutinio mėnesio mačo statistika vis dar nėra pateikiama)
 
JAV rungtyniaujantis D. Laimutis lapkritį iššovė rungtynėse su „Orchard Lake United“ bendraamžiais, kuriose jis pelnė tris įvarčius. Dar tris mačus jis ir jo komandos draugai pasižymėti nesugebėjo, o paskutinės mėnesio dienos rungtynių statistika vis dar nėra pateikiama.
 
 
Šį sezoną „UCEL U-16“ lygoje D. Laimutis jau yra pelnęs devynis įvarčius.