Titulinis » Naujienos » Užsienyje žaidžiančių lietuvių rugsėjis: nesustabdomas I. Četvertakas, iššovęs J. Jasinevičius ir savo vertę įrodinėjantis A. Bosas

Užsienyje žaidžiančių lietuvių rugsėjis: nesustabdomas I. Četvertakas, iššovęs J. Jasinevičius ir savo vertę įrodinėjantis A. Bosas

2018-10-02
hockey.lt informacija
Prabėgo dar vienas mėnesis, per kurį po beveik visą pasaulį išsibarstę užsienyje rungtyniaujantys Lietuvos ledo ritulininkai pratęsė savo kovas klubuose. Hockey.lt portalas tęsia kas mėnesines lietuvių pasirodymų užsienio čempionatuose apžvalgas, o šį kartą jums pristatome mūsų šalies atstovų rugsėjo mėnesio pasiekimus.
 
Mėnesio pasirodymas
 
Ilja Četvertakas („Niagara-on-the-Lake Nationals“, Kanada)
GMHL: 5 rungtynės – 11 įvarčių, 11 rezultatyvių perdavimų, 12 baudos minučių
 
„Auksinės“ Lietuvos rinktinės narys I. Četvertakas šį sezoną išvyko į Kanados GMHL lygą, kurioje jau pirmą mėnesį jis sužaidė ne vieną įspūdingą mačą ir užfiksavo pavydėtiną statistiką.
 
Prisiminti nenorėti puolėjas gali tik pirmųjų savo rungtynių naujoje lygoje – ten žaidėjas atliko rezultatyvų perdavimą, o jo klubas patyrė nesėkmę 3:5 prieš „Niagara Whalers“ ledo ritulininkus. Visgi, jau po poros dienų į šios ekipos vartus lietuvis pasiuntė tris įvarčius, pridėjo rezultatyvų perdavimą bei leido iškovoti revanšą 6:4. Visą tai žaidėjas padarė nepaisant to, jog net penktadalį mačo (12 minučių) jis buvo priverstas praleisti ant nubaustųjų suolelio.
 
Po šio mačo I. Četvertakas sustoti nesiruošė ir jau kitose rungtynėse į „London Lakers“ vartus pasiuntė tris įvarčius ir atliko tris rezultatyvius perdavimus, o jo klubas iškovojo pergalę 11:4. Dar didesnę atsakomybę lietuvis prisiėmė kituose dvejuose mėnesio mačuose, kurie baigėsi pergalėmis 6:3 prieš „Kingsville Kings“ ir 5:3 prieš „Toronto Predators“. Šiuose susitikimuose I. Četvertakas sukūrė absoliučiai visus savo komandos įvarčius – pirmajame mače pelnė tris įvarčius ir atliko tris rezultatyvius perdavimus, o antrajame pelnė du įvarčius bei vėl atliko tris rezultatyvius perdavimus.
 
Po pirmojo mėnesio „Niagara-on-the-Lake Nationals“ pirmauja GMHL Pietų divizione, o I. Četvertakas rezultatyviausių žaidėjų sąraše su 22 taškais nusileidžia tik viename mače pasismaginusiam Ivanui Bondarenko, kuris turi vienu tašku daugiau. Beje, jau spalio 5 dieną šių ledo ritulininkų klubai susitiks akis į akį, tad lietuvis su rusu galės tiesioginėje kovoje išsiaiškinti, kuris yra geriausias GMHL lygos sezono pradžios žaidėjas.
 
Kiti žaidėjai:
 
Nerijus Ališauskas („Dinamo“, Latvija)
KHL: 2 rungtynės – 2 blokuoti metimai, 1 jėgos veiksmas, 2 baudos minutės
 
Vienintelis šį sezoną Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL) rungtyniaujanti lietuvis – N. Ališauskas, turėjo nelengvą mėnesį. Nors gynėjo atstovaujama Rygos „Dinamo“ laimėjo lygiai pusę savo sužaistų rungtynių – 6 iš 12, Lietuvos rinktinės nariui kur kas dažniau veiksmą teko stebėti iš tribūnų, nei ant ledo ar net atsarginių žaidėjų suolelio.
 
Per visą rugsėjį N. Ališauskas buvo registruotas tik dviem mačams – rugsėjo 11 dieną pergale 3:1 pasibaigusiame mače su Maskvos „Dinamo“ ir rugsėjo 29 dieną įvykusioje akistatoje su Astanos „Barys“ (pralaimėjimas 3:7). Pirmoje akistatoje lietuvis ant ledo praleido vos 2:53 min. ir per jas spėjo blokuoti vieną metimą, o antrajame mače per 7:46 min. jis blokavo vieną metimą, atliko jėgos veiksmą bei buvo nubaustas 2 baudos minutėmis.
 
Po 12 sužaistų mačų 13 taškų turinti „Dinamo“ KHL Vakarų konferencijoje žengia penkta. Spalį N. Ališausko ir jo ekipos laukia dar 11 kovų stipriausioje senojo žemyno lygoje.
 
Mantas Armalis („Skelleftea AIK“, Švedija)
Čempionų lyga: 1 rungtynės – 2 praleisti įvarčiai, 12 atremtų metimų (85,7%)
SHL: 2 rungtynės – 3 praleisti įvarčiai, 37 atremti metimai (92,5%)
 
Rugsėjį M. Armalis su komandos draugais pradėjo kovomis Čempionų lygoje. Ten „Skelleftea“ iškovojo tris pergales – 8:1 ir 6:2 įveikė „Tychy“ klubą iš Lenkijos, bei 2:1 nugalėjo Italijos „Bolzano“. Lietuvis žaidė tik antrajame mače, kuriame atrėmė 12 iš 14 varžovų metimų į jo vartus.
 
Kiek vėliau startavusiame Švedijos čempionate (SHL) Lietuvos rinktinės vartininko komanda iškovojo keturias pergales iš penkių galimų. Sezoną pradėję lengva pergale 5:1 prieš „Rogle“, vėliau jie po pratęsimo 2:1 įveikė „Farjestad“, taip pat pratęsus laiką 3:2 nugalėjo „Timra“, 5:3 palaužė „Lulea“ bei po baudinių serijos 2:3 nusileido „HV 71“ ledo ritulininkams. Antrose ir penktose rungtynėse žaidęs M. Armalis atrėmė atitinkamai 14 iš 15 bei 23 iš 25 bandymų jį nuginkluoti.
 
Kitą mėnesį M. Armalis ir jo ekipa pratęs kovas tiek Čempionų lygoje, tiek Švedijos pirmenybėse.
 
Arnoldas Bosas („Bayreuth Tigers“, Vokietija)
Draugiškos rungtynės: 3 rungtynės – 2 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 2 baudos minutės
DEL2: 6 rungtynės – 3 įvarčiai, 21 metimas į vartus, 8 baudos minutės
 
Rugsėjo pradžioje pasiruošimą sezonui pratęsusi A. Boso atstovaujama komanda iškovojo dvi pergales ir patyrė vieną nesėkmę. 2:4 nusileidę „Eisbaren Regensburg“, vėliau jie 11:2 sutriuškino „Leipzig Icefighters“ bei 4:2 pasiekė revanšą prieš „Eisbaren Regensburg“. Pirmajame mače nepasižymėjęs lietuvis, antrajame atliko rezultatyvų perdavimą ir užsidirbo dvi baudos minutes, o trečioje akistatoje pelnė du įvarčius.
 
Antroje Vokietijos lygoje (DEL2) A. Bosas jau pirmu pasirodymu ant ledo pelnė įvartį pirmu iš trijų mače atliktų smūgių, tačiau „Bayreuth Tigers“ patyrė nesėkmę 2:5 prieš „Tolzer Lowen“. Kiek vėliau pralaimėjimų seriją jie pratęsė vienodais rezultatais 2:3 nusileisdami „Bietigheim Steelers“ (5 metimai į vartus, 2 baudos minutės) bei „Heillbronner Falker“ (8 metimai į vartus, 2 baudos minutės), į kurio vartus A. Bosas pelnė savo antrąjį sezono įvartį.
 
Dar kartą Lietuvos rinktinės puolėjas pasižymėjo jau kitame ture prieš „Lausitzer Fuchse“ (3 metimai į vartus), tačiau jo įvartis ir vėl neišgelbėjo komandos nuo pralaimėjimo – nusileista 4:6. Pirmąjį savo tašką DEL2 pirmenybėse A. Boso klubas pagaliau iškovojo prieš „ESV Kaufbeuren“ (2 metimai į vartus, 2 baudos minutės), tačiau ir jame jiems teko susitaikyti su pralaimėjimu po pratęsimo 5:6. Galiausiai mėnesį „Bayreuth Tigers“ baigė skaudžia nesėkme 1:7 prieš „Ravensburg Towerstars“, o šiame mače A. Bosas buvo nubaustas 2 baudos minutėmis.
 
Vos tašką per pirmuosius šešis taškus surinkusi „Bayreuth Tigers“ DEL2 pirmenybėse po pirmojo kovų mėnesio žengia paskutinė. Situaciją lietuvio ekipa galės pataisyti jau kito mėnesio pradžioje, kai spalio 5 dieną jų laukia mūšis su vienu tašku daugiau surinkusia ir viena pozicija aukščiau žengiančia „Deggendorfer“ ekipa.
 
Emilijus Krakauskas („EHC Kloten“, Šveicarija)
Draugiškos rungtynės: 1 rungtynės
Šveicarijos taurė: 1 rungtynės – 2 įvarčiai
„Swiss League“: 3 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 4 metimai į vartus
 
„EHC Kloten“ klubas, kurio gretose rungtyniauja E. Krakauskas, šį mėnesį pradėjo nesėkmingomis paskutinėmis kontrolinėmis rungtynėmis, kuriose jie 4:5 po baudinių serijos nusileido „La Chaux-de-Fonds“ ekipai. Lietuvis šiame mače nepasižymėjo, o baudinių serijoje jam taip pat nepavyko pasiųsti ritulio į vartus.
 
Nepaisant nesėkmės kontroliniame mače, sezonui „EHC Kloten“ pasiruošė puikiai ir tai demonstruoja jų rezultatai. Iš pradžių net 13:0 taurėje nušlavę „Rheintal“ komandą, vėliau jie iškovojo tris pergales ir antroje pagal pajėgumą Šveicarijos lygoje („Swiss League“): 3:1 prieš „Winterthur“, 5:2 prieš „Thurgau“ ir 6:4 prieš „Academy Zug“. Taurės rungtynėse E. Krakauskas prie pergalės prisidėjo dviem įvarčiais, o lygoje į protokolą įsirašė tik paskutiniame mače, kuriame jis atliko rezultatyvų perdavimą. Pirmajame mače jis taip pat dukart metė į vartus, o kituose susitikimuose jis smūgiavo po kartą.
 
Po trijų turų „Swiss League“ pirmenybėse pirmaujanti „EHC Kloten“ kitą mėnesį antroje pagal pajėgumą Šveicarijos lygoje sužais dešimt rungtynių.
 
Jaunius Jasinevičius („Comet“, Norvegija)
Draugiškos rungtynės: 3 rungtynės – 6 įvarčiai, 13 metimų į vartus, 2 baudos minutės
Norvegijos antra lyga: 3 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 6 metimai į vartus, 12 baudos minučių, +/- rodiklis +3
 
Paulius Gintautas („Comet“, Norvegija)
Draugiškos rungtynės: 3 rungtynės – 4 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 14 metimų į vartus
Norvegijos antra lyga: 3 rungtynės – 4 įvarčiai, 8 metimai į vartus, +/- rodiklis +1
 
Ugnius Čižas („Comet“, Norvegija)
Draugiškos rungtynės: 3 rungtynės – 1 įvartis, 5 rezultatyvūs perdavimai, 9 metimai į vartus
Norvegijos antra lyga: 3 rungtynės – 2 įvarčiai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 5 metimai į vartus, +/- rodiklis +1
 
Mėnesio pradžioje besiruošdama sezonui „Comet“ iškovojo tris lengvas pergales – 5:0 sutriuškino „Tonsberg“, 7:0 nepaliko vilčių „Hasle-Loren“ bei dar kartą sudaužė „Tonsberg“ ekipą, nugalėdama varžovus net 12:1. Įspūdingai pasiruošimą sezonui užbaigė J. Jasinevičius, kuris pirmuose dvejuose mačuose pelnė po įvartį, o paskutiniame pasižymėjo „pokeriu“ – keturiais įvarčiais vieno mačo metu. Jo komandos draugas P. Gintautas pirmame mače atliko rezultatyvų perdavimą, o kituose dvejuose mačuose pelnė po du įvarčius bei atliko po vieną rezultatyvų perdavimą. U. Čižas pirmajame mače nepasižymėjo, antrame pelnė įvartį ir atliko du rezultatyvius perdavimus, o trečiose rungtynėse atliko tris rezultatyvius perdavimus.
 
Mėnesio pabaigoje startavusias Norvegijos antros lygos pirmenybes dviejų lietuvių ekipa pradėjo dvejomis pergalėmis prieš „Nidaros“ (6:4 ir 5:1), tačiau vėliau 4:5 nusileido „Hasle-Loren“ klubui. Pirmajame mače nepasižymėjęs (4 metimai į vartus), antrajame mače J. Jasinevičius atidarė savo įvarčių sąskaitą (1 metimas į vartus) bei gavo dvi baudos minutes, o trečiose rungtynėse atliko rezultatyvų perdavimą (1 metimas į vartus) bei užsidirbo 10 minučių drausminę nuobaudą. P. Gintautas pirmajame mače pelnė du įvarčius (2 metimai į vartus), o antrajame (3 metimai į vartus) bei trečiajame (3 metimai į vartus) pasižymėjo po kartą. U. Čižas pirmose rungtynėse atliko tris rezultatyvius perdavimus (4 metimai į vartus), antrajame pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą (4 metimai į vartus), o paskutiniame pasižymėjo įvarčiu ir 2 baudos minutėmis (1 metimas į vartus).
 
Pralaimėjimas nubloškė „Comet“ į turnyrinės lentelės vidurį, tačiau kovos Norvegijos antroje lygoje dar tik prasideda ir trijų lietuvių komanda turės visas galimybes kautis dėl vietos aukščiausioje šalies lygoje.
 
Domantas Čypas („HC Poruba“, Čekija)
Draugiškos rungtynės: 1 rungtynės
„Chance Liga“: 1 rungtynės – 2 metimai, 2 baudos minutės
„2. Liga“: 3 rungtynės – 2 baudos minutės
 
Po nesėkme pasibaigusių draugiškų rungtynių su „Vsetin“, pradėti sezono su „Poruba“ ekipa D. Čypui nepavyko dėl patirtos traumos. Dėl jos gynėjas praleido pirmuosius keturis mačus, o į rikiuotę grįžo 1:2 po pratęsimo pralaimėtose „Chance Liga“ (antra pagal pajėgumą šalies lyga) rungtynėse su „Trebič“. Šiame mače lietuvis dukart metė į vartus ir užsidirbo 2 baudos minutes.
 
Po šio mačo „Poruba“ treneris nusprendė, kad žaidybinę formą žaidėjui būtų geriau atgauti žemesnės lygos klube ir išnuomojo jį į „HC Orlova“ ekipą. Trečios pagal pajėgumą Čekijos lygos („2. Liga“) klubas nuo 195cm ūgio ledo ritulininko prisijungimo sužaidė tris mačus ir pergalių neiškovojo – 3:6 nusileido „Slezan Opava“, 2:5 pralaimėjo prieš „Novy Jičin“ ir 2:3 turėjo pripažinti „Bobri Valašske Meziriči“ klubo pranašumą. Visuose mačuose žaidęs D. Čypas pirmajame užsidirbo 2 baudos minutes, o kituose nepasižymėjo.
 
Povilas Verenis („EV Landshut“, Vokietija)
Draugiškos rungtynės: 4 rungtynės – 2 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas
 
Šio mėnesio pradžioje P. Verenis atvyko į trečios pagal pajėgumą Vokietijos lygos „EV Landshut“ peržiūrą ir joje sužaidė keturis kontrolinius mačus. Jau debiutuodamas klube jis pelnė įvartį į aukštesnės lygos klubo vartus (3:5 pasibaigusiame mače su „Dresdner Eislowen“), o vėliau prieš aukštesnio diviziono ekipą sužaidė dar geresnį mačą – pelnė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą (5:4 pasibaigusiame mače su „Eispiraten Crimmitschau“).
 
Nepaisant rezultatyvaus žaidimo prieš aukštesnio lygio klubus, po dar dviejų kontrolinių mačų, kurių detalesnė statistika nepateikiama (6:2 prieš „Leipzig“ ir 0:1 prieš „SC Riessersee“) buvo praneša, jog P. Vereniui „EV Landshut“ nepasiūlė sutarties visam sezonui, o ledo ritulininkui teko pradėti ieškotis kitos komandos.
 
Danielius Bogdziulis („EC Nordhorn“, Vokietija)
Draugiškos rungtynes: 2 rungtynės – 1 įvartis
 
Rugsėjį sutartį su ketvirtoje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje rungtyniausiančia „EC Nordhorn“ ekipa pasirašęs D. Bogdziulis šį mėnesį sužaidė du kontrolinius mačus. Pirmose jo atstovaujama komanda 14:2 sutriuškino „Rheine“, o antrose 0:6 nusileido „EHC Neuwied“ ekipai. Pirmajame mače Lietuvos rinktinės puolėjas pelnė įvartį, o detalesnė šių mačų statistika nepateikiama.
 
Latvio Andrio Bartkevicso treniruojama komanda savo sezoną pradės spalį.
 
Aivaras Bendžius („Chambery“, Prancūzija)
Draugiškos rungtynės: 3 rungtynės – 1 įvartis *pateikiama ne visų mačų statistika
„Division 1“: 3 rungtynės – 2 smūgiai, 2 baudos minutės, +/- rodiklis (-6)
 
Naujoji A. Bendžiaus komanda gana sėkmingai užbaigė savo pasiruošimą sezonui: 6:4 įveikė „Montpellier“, 2:10 nusileido „Anglet“ bei 5:2 nugalėjo „Annecy“. Pirmajame mače puolėjas iš Lietuvos pelnė įvartį, o kitų mačų statistika nepateikiama.
 
Visgi, antroje pagal pajėgumą Prancūzijos lygoje „Chambery“ startavo itin nesėkmingai. Rugsėjį jie patyrė tris skaudžias nesėkmes: 3:10 prieš „Brest“, 3:6 prieš „Cholet“ ir 1:8 prieš „Montpellier“. Pirmajame mače A. Bendžius nepasižymėjo, antrajame atliko du smūgius, o trečiajame mače buvo nubaustas 2 baudos minutėmis.
 
Kostas Gusevas („HK Riga“, Latvija)
MHL: 10 rungtynių – 3 rezultatyvūs perdavimai, 7 metimai į vartus, 4 baudos minutės
 
Markas Kaleinikovas („HK Riga“, Latvija)
MHL: 1 rungtynės – 2 metimai į vartus
 
Dviejų lietuvių atstovaujama stipriausia Latvijos jaunimo ekipa – „HK Riga“ šį mėnesį Rusijos aukščiausioje jaunimo lygoje (MHL) sužaidė net dešimt mačų. Iš pradžių namuose 0:3 nusileidę „Taifun“ klubui, jie pasiekė revanšą antrose rungtynėse 4:1, o vėliau dukart įveikė „Amurskie Tigry“ jaunimą (5:1 ir 3:0). K. Gusevas pirmose rungtynėse dukart metė į vartus ir gavo dvi baudos minutes, antrose kartą bandė pasižymėti atliktu metimu ir taip pat kartą sėdosi ant nubaustųjų suolelio, trečiame mače kartą metė į vartus, o ketvirtose rungtynėse atliko rezultatyvų perdavimą. Tuo tarpu M. Kaleinikovas žaidė tik pirmose rungtynėse, kuriose dukart metė į vartus, o vėliau dėl riešo traumos nebegalėjo padėti savo ekipai.
 
Vėliau rygiečiai išvyko į priešininkų teritoriją, kur jiems pavyko iškovoti vieną pergalę. Išvyką pradėję nesėkmingai – dukart nusileidę „Kranaya Armiya“ ekipai (2:3 ir 1:5), vėliau jie su „JHC Dinamo“ pasidalino po pergalę (1:6 ir 3:2). Galiausiai išvyką jie baigė dvejomis nesėkmėmis po baudinių serijos prieš „SKA-Varjagi“ ekipą (1:2 ir 2:3). Antrame išvykos mače K. Gusevas dukart metė į vartus, ketvirtose rungtynėse kartą metė į vartus bei atliko rezultatyvų perdavimą, o penktose rungtynėse pasižymėjo dar vienu rezultatyviu perdavimu. M. Kaleinikovas su klubu į šiuos mačus neišvyko.
 
Po dešimties mačų dešimt taškų turinti „HK Riga“ žengia dešimtoje MHL Vakarų konferencijos vietoje, o spalį jų laukia ne ką lengvesnis rungtynių maratonas – per mėnesį jie sužais net dvyliką MHL pirmenybių rungtynių. Gera žinia yra tai, jog jau netrukus ant ledo turėtų sugrįžti ir M. Kaleinikovas, tad „HK Riga“ klube šiuos mačus turėtų žaisti abu lietuviai.
 
Paulius Rumševičius („Liepaja“, Latvija)
OHL: 4 rungtynės – 1 metimas į vartus
JAHL: 3 rungtynės – 4 baudos minutės
 
Egidijus Binkulis („Liepaja“, Latvija)
OHL: 6 rungtynės – 5 metimai, 4 baudos minutės
JAHL: 3 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 2 baudos minutės
 
Sezoną aukščiausioje Latvijos lygoje „Liepaja“ pradėjo su vienu lietuviu – E. Binkuliu, kuris nepasižymėjo, o jo ekipa patyrė nesėkmę 1:7 prieš „Kurbads“. Vėliau mačuose jau žaidė tiek jis, tiek P. Rumševičius, tačiau iškovoti pergalių jų ekipai taip ir nepavyko. „Liepaja“ 4:5 po pratęsimo nusileido „HS Riga“, 1:7 nusileido „Zemgale/LLU“, 2:7 pralaimėjo „Prizma“ ir po pratęsimo 2:3 neatsilaikė prieš „Mogo“. E. Binkulis antrajame mače gavo 2 baudos minutes ir keturis kartus metė į vartus, ketvirtame atliko vieną metimą, o paskutiniame buvo nubaustas 2 baudos minutėmis. Tuo tarpu P. Rumševičius baudos minučių išvengė, o mače su „Zemgale/LLU“ gynėjas atliko vienintelį savo šio mėnesio metimą šioje lygoje.
 
Abu lietuviai rugsėjį varžėsi ir antroje pagal pajėgumą Latvijos lygoje (JAHL), kurioje jie atstovavo „Liepaja SSS“ klubui. Jų ekipa 2:3 po pratęsimo nusileido „Venta 2002“, 3:2 įveikė „Zemgale Juniors“ ir po pratęsimo 4:5 krito prieš „Dinaburg“. P. Rumševičius antrose ir trečiose rungtynėse gavo po 2 baudos minutes, o E. Binkulis pirmajame mače atliko rezultatyvų perdavimą, o antrajame puolėjas jau buvo nubaustas 2 baudos minutėmis.
 
Artiomas Starovoitovas („Dinaburg“, Latvija)
JAHL: 5 rungtynės
 
Puikų mėnesį Latvijos antroje lygoje (JAHL) turėjo A. Starovoitovo atstovaujama „Dinaburg“ komanda. Ji iškovojo penkerias pergales iš tiek pat galimų: įveiktos buvo „Prizma“ (8:4), „Zemgale Juniors“ (11:1), „Perdaugava“ (5:2), „Marupe/Ako“ (4:0) ir „Liepajas SSS“ (5:4 po pratęsimo) ekipas. Pats gynėjas nepraleido nė vieno mačo ir nors puolime nepasižymėjo, tačiau ir išvengė baudos minučių.
 
Po penkių maču „Dinaburg“ užtikrintai pirmauja JAHL lygoje.
 
Edgaras Protčenko („Billingham Stars“, Anglija)
NIHL: 4 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 4 baudos minutės
„EIHA North Cup“: 4 rungtynės – 2 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Anglijoje karjerą tęsiantis E. Protčenko su klubu rugsėjį savo dėmesį skyrė dviem turnyrams. Anglijos čempionate Šiaurės zonoje jiems sekėsi banguotai. Mėnesį pradėję pralaimėjimu 3:4 prieš „Sheffield Steelers“, vėliau jie 5:4 įveikė „Solihull Barons“, 6:2 nugalėjo „Nottingham Lions“, bet 3:6 nusileido „Sutton Sting“. Pirmajame lygos mače gynėjas užsidirbo 4 baudos minutes, antrajame prie pergalės pridėjo įvartį ir rezultatyvų perdavimą, o kituose dvejuose mačuose nepasižymėjo.
 
Tiek lietuviui, tiek jo klubui geriau sekėsi Anglijos ledo ritulio federacijos Šiaurės taurėje, kurioje jie iškovojo tris pergales iš keturių galimų. „Billingham Stars“ 8:2 sutriuškino „Murrayffield Racers“, 5:4 parklupdė „Solway Sharks“, 2:6 nusileido „Hull Pirates“ ir 4:1 nugalėjo „Solway Sharks“. E. Protčenko nepasižymėjo tik pralaimėjimu pasibaigusiame mače, o į pergales gynėjas įdėjo savo indėlį puolime: pirmajame mače atliko du rezultatyvius perdavimus, antrajame vieną, o paskutiniame mače pelnė du įvarčius bei gavo 2 baudos minutes.
 
Ruslanas Černychas („Milton Keynes Thunder“, Anglija)
„EIHA South Challenge Cup“: 2 rungtynės – 2 baudos minutės
NIHL: 3 rungtynės
 
„Milton Keynes Thunder“ su R. Černychu sėkmingai pradėjo sezoną iškovodama dvi pergales ikisezoniniame turnyre prieš „Slough Jets“ klubą (2:1 ir 8:1). Gynėjas iš Lietuvos antrame mače buvo nubaustas 2 baudos minutėmis, o pirmame nepasižymėjo.
 
Visgi, prasidėjus sezonui pergalių mūsų šalies atstovui iškovoti nepavyko: NIHL pirmenybėse jie startavo trimis nesėkmėmis iš eilės. Iš pradžių po pratęsimo 2:3 buvo nusileista „Streatham“, vėliau 1:3 pralaimėta „Peterborough Phantoms“, o galiausiai juos net 0:8 sutriuškino „Raiders“. Nė viename iš šių mačų R. Černychui pasižymėti nepavyko.
 
Pralaimėjimas prieš „Raiders“ tapo paskutiniu R. Černyho maču „Thunder“ klube – jau prasidėjus spaliui klubas informavo, jog nutraukė sutartį su gynėju iš Lietuvos.
 
„Ruslanas yra geras vyrukas, kuris atvykęs pas mus atidavė visą save. Deja, tai nevirto norimu rezultatu ant ledo“, - situaciją komentavo komandos treneris.
 
Danielius Nomanovas („Blackburn Hawks“, Anglija)
NIHL: 4 rungtynės – 2 įvarčiai, 45 baudos minutės
„EIHA North Cup“: 3 rungtynės – 2 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
D. Nomanovas su savo atstovaujama komanda Anglijoje šį mėnesį taip pat varžėsi dvejuose turnyruose. Taurėje jie startavo pralaimėjimu 2:6 prieš „Solway Sharks“, vėliau 3:2 įveikė „Murrayfield Racers“, bet 2:4 nusileido „Telford Tigers“. Pirmajame mače puolėjas iš Lietuvos atliko rezultatyvų perdavimą, antrajame gavo 2 baudos minutes, o trečiajame pasižymėjo ir rezultatyviu perdavimu, ir 2 baudos minutėmis.
 
Kovas NIHL lygoje „Blackburn Hawks“ pradėjo nesėkme 1:5 prieš „Hull Pirates“, o D. Nomanovas šiame mače nepasižymėjo. Kituose dvejuose mačuose D. Nomanovas pelnė po įvartį, o jo klubas džiaugėsi pergalėmis: 3:2 prieš „Sutton Sting“ ir 5:2 prieš „Whitley Warriors“. Pirmose iš šių rungtynių puolėjas dar buvo nubaustas 2, o antrajame net 16 baudos minučių.
 
Paskutinio mėnesio mačo veikiausiai prisiminti nenorės tiek lietuvio komanda, tiek pats žaidėjas. Klubas patyrė nesėkmę 5:8 prieš „Solihull Barons“, o už dūrį lazda D. Nomanovas užsidirbo net 27 baudos minutes ir buvo pašalintas iš mačo.
 
Danielius Tamašauskas („Haringey Huskies“, Anglija)
NIHL2: 2 rungtynės – 2 baudos minutės
 
Antroje Anglijos lygoje (NIHL2) D. Tamašausko atstovaujama „Haringey Huskies“ sužaidė keturis mačus. Sezoną pradėję trimis pralaimėjimais iš eilės – 3:4 prieš „Bristol Pitbulls“, 3:9 prieš „Chelmsford Chieftains“ ir 1:6 prieš „Bracknell Hornets“, vėliau jie iškovojo pergalę 3:2 paskutinėse mėnesio rungtynėse su „Guildford Pheonix“. Gynėjas iš Lietuvos žaidė tik antrame ir ketvirtame mače, o pirmoje savo akistatoje jis kartą buvo nubaustas 2 baudos minutėmis.
 
Ernestas Kielius („Haugesund Seagulls“, Norvegija)
Draugiškos rungtynės: 2 rungtynės – susitikimų statistika nepateikiama
 
Aštuntą sezoną iš eilės toje pačioje komandoje Norvegijoje pasitinkantis E. Kielius su ekipa pradėjo pasiruošimą naujiems iššūkiams. Šiemet Norvegijos trečiame pagal pajėgumą divizione besivaržysianti „Haugesund Seagulls“ rugsėjį sužaidė du draugiškus mačus su pernai aukštesnėje lygoje kovojusia „Bergen“ komanda ir pasidalino po pergalę – 10:6 bei 2:5. Detalesnė šių susitikimų statistika nepateikiama.
 
Savo sezoną vartininkas su klubu pradės spalio 6 dieną rungtynėmis su „Ski Icehawks“ ledo ritulininkais.
 
Laurynas Lubys („SaiPa“, Suomija)
„Nuorten SM-Liiga“: 3 rungtynės – 11 praleistų įvarčių, 71 atremtas metimas (86,6%)
 
Rugsėjį L. Lubys pradėjo kaip pagrindinis „SaiPa“ vartininkas aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje, tačiau šia pozicija jam pavyko pasidžiaugti tik dvejuose mačuose. Iš pradžių lietuvio ekipa 3:5 nusileido „Tappara“ jaunimui (32 atremti metimai iš 36), o vėliau ir 2:4 turėjo pripažinti „Lukko“ pranašumą (27 atremti metimai iš 31). Po šių mačų „Saipa“ nusprendė remtis kitais vartininkais ir L. Lubys savo kito šanso turėjo kantriai laukti iki pat mėnesio galo.
 
Jau paskutinę rugsėjo dieną komandai prieš „Jokerit“ po dviejų kėlinių atsiliekant 0:5, ant ledo buvo mestas ir L. Lubys, kuris atrėmė 12 iš 15 metimų ir su klubu patyrė nesėkmę 2:8. Įdomu, kad net ir po šios įspūdingos pergalės KHL klubo jaunimas išliko paskutinėje „Nuorten SM-Liiga“ pozicijoje.
 
Po 11 sužaistų mačų „SaiPa“ savo sąskaitoje turi 9 taškus ir tarp 18 komandų žengia 15 pozicijoje.
 
Martynas Grinius („Sport“, Suomija)
B-Nuorten SM-sarja“: 10 rungtynių – 4 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 8 baudos minutės
 
16-metis M. Grinius rugsėjį sėkmingai pradėjo savo sezoną aukščiausioje Suomijos jaunių iki 18 metų lygoje. Nors sezono pradžioje jam teko rungtyniauti ketvirtajame komandos puolėjų trejete, jau per pirmąjį mėnesį lietuvis sugebėjo išsikovoti vietą net ir smogiamajame „Sport“ jaunių ekipos puolimo trejetuke.
 
Po pralaimėjimo 4:5 prieš JYP, kuriame M. Grinius užsidirbo 2 baudos minutes, jau antrajame mače jis pelnė savo pirmąjį įvartį, tačiau jo klubas 2:5 nusileido „Assat“ klubui. Dar vieną įvartį jis pelnė sekančiame mače su „K-Kissat“, o „Sport“ pagaliau įveikė varžovus bei iškovojo pergalę 4:3.
 
Pratęsti rezultatyvių mačų serijos mūsų šalies atstovui vėliau nepavyko, o „Sport“ patyrė tris nesėkmes iš eilės: 0:7 prieš „HIFK“, 3:5 prieš „Lukko“ ir 1:3 prieš „Tappara“. Pirmuose dvejuose iš šių mačų M. Grinius gavo po 2 baudos minutes, o trečiajame nepasižymėjo.
 
Po trijų „sausų“ mačų, mėnesį Lietuvos jaunių rinktinės narys užbaigė galingai: atliko po rezultatyvų perdavimą mačuose su „SaiPa“ (3:6) ir „HPK“ (5:4), prieš „JYP“ (3:0) pasižymėjo įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu, o dar vieną įvartį jis įmušė į „TPS“ (2:5) vartus.
 
Po dešimties mačų „Sport“ „B-Nuorten SM-sarja“ pirmenybėse tarp 17 klubų žengia 13 pozicijoje.
 
Herkus Marcinkevičius („HC Lugano“, Šveicarija)
„Elite Jr. A“: 4 rungtynės – 12 baudos minučių
 
17-metis H. Marcinkevičius rugsėjį debiutavo aukščiausioje Šveicarijos jaunimo lygoje. Praleidęs pirmuosius du mačus (pralaimėjimą 2:4 prieš „SC Bern Future“ ir pergalę 4:1 prieš „Ambri-Piotta“), vėliau jis sužaidė kitus keturis mačus „Elite Jr. A“ lygoje. Jo ekipa 4:5 pralaimėjo „HC Davos“, 0:5 nusileido „Geneve Future Hockey“, 1:4 neatsilaikė „Lausanne 4 Clubs“ ekipą, bet paskutinėse mėnesio rungtynėse po baudinių serijos 4:3 nugalėjo „GCK Lions“. Trečiose rungtynėse gavęs 12 baudos minučių (mažąją nuobaudą ir 10 minučių drausminę nuobaudą), kituose mačuose jis nepasižymėjo.
 
Po šešių turų „HC Lugano“ aukščiausioje Šveicarijos jaunimo lygoje su 5 taškais lenkia vos vieną klubą ir užima 11 poziciją.
 
Rojus Plepys („EHC Biel-Bienne Spirit“, Šveicarija)
„Elite Novizen“: 3 rungtynės – 4 baudos minutės
 
Į Šveicariją išvykęs 15-metis R. Plepys pastarąjį mėnesį žengė savo pirmuosius žingsnius aukščiausioje Šveicarijos jaunių iki 17-kos metų lygoje. Į pirmąjį E. Krakausko klubą Šveicarijoje atvykęs puolėjas su „EHC Biel-Bienne Spirit“ klubu iškovojo tris pergales iš tiek pat galimų: 4:1 nugalėjo „Valais-Wallis Future“, 2:1 įveikė „EV Zug“ bei džiaugėsi pergale 6:2 prieš „Geneve Futur Hockey“ jaunimą. Pirmuose dvejuose mačuose jaunasis ledo ritulininkas iš Lietuvos gavo po 2 baudos minutes, o trečiajame nepasižymėjo.
 
„Elite Novizen“ divizione neklumpanti R. Plepio ekipa šiuo metu užima antrąją poziciją, tačiau pergalės kitame ture atveju pavytų pirmaujančią „Gottenron MJ Sarl“ komandą, kuri yra sužaidusi vienomis rungtynėmis daugiau.
 
Dominykas Motiejūnas („Wings HC“, Švedija)
„J20 Elit“: 3 rungtynės – 6 baudos minutės
 
Savo sezoną Švedijoje pradėjo ir D. Motiejūnas. Gynėjas startavo antroje pagal pajėgumą šalies jaunimo lygoje, kurioje su ekipa per pirmuosius turus pergalių jam iškovoti nepavyko – vienodais rezultatais 2:4 nusileista „Gota Traneberg“ ir „Varmdo HC“ klubams bei po baudinių serijos 2:3 pralaimėta „Almtuna IS“ ekipai. Lietuvis pirmajame mače gavo 4 baudos minutes, o trečiajame kartą buvo nubaustas 2 baudos minutėmis.
 
Nikita Volochas („Okanagan HC Europe“, Austrija)
EBJL: 3 rungtynės – 3 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, +/- rodiklis +3
 
Sėkmingai savo sezoną Austrijos jaunimo lygoje EBJL pradėjo 15-metis N. Volochas. 2:4 pralaimėjimu prieš „Eishockey Akademie Steiermark“ pasibaigusiame mače jis atliko rezultatyvų perdavimą, prie pergalės 9:0 prieš „SPG RB Juniors“ prisidėjo įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu, o dar vieną pergalę 4:2 prieš „EHC Black Wings Linz“ jis pažymėjo 2 įvarčiais.
 
Tiesa, kituose trijuose mačuose puolėjas nebuvo registruotas susitikimams, o jo „Okanagan HC Europe Red“ klubas patyrė tris nesėkmes – po pratęsimo 4:5 prieš „EC VSV“, 2:4 prieš „European Hockey Club Lions“ ir 1:5 prieš „Red Bulll Salzburg“.
 
Nikita Kuzminovas („Okanagan HC Europe“, Austrija)
EBJL: 3 rungtynės – 6 praleisti įvarčiai, 59 atremti metimai (90,8%), 27 baudos minutės
 
Tam pačiam klubui kaip ir N. Volochas priklausantis, bet kitą jo jaunimo ekipą atstovaujantis N. Kuzminovas taip pat sėkmingai pradėjo savo sezoną. Pirmajame mače jis atrėmė visus 15 varžovų metimų ir atnešė klubui pergalę 3:0 prieš „SPG RB Juniors“ ekipą. Kitą mačą su „EC VSV“ (pralaimėjimas 3:6) jis praleido, o ant ledo jis sugrįžo 5:3 laimėtose rungtynėse su „European Hockey Club Lions“. Šiose rungtynėse jis atrėmė 11 iš 13 metimų, o vėliau užsidirbo net 27 baudos minutes bei buvo pašalintas iš aikštės.
 
Po šio mačo jam teko praleisti du skaudžiais pralaimėjimais pasibaigusius mačus (2:8 prieš „DVTK Jegesmedvek Miskolce“ ir 1:9 prieš „MAC Budapest“), o ant ledo jis sugrįžo 3:4 pralaimėtame mače su „Market-Vasas SC Budapest“ klubu, kuriame jis atrėmė 33 iš 37 metimų. Paskutinį mėnesio mačą su „Ferencvaros“, kurį „Okanagan HC Europe White“ laimėjo 4:1, N. Kuzminovas taip pat praleido.
 
Mantas Stankius („EV Fussen“, Vokietija)
DNL II: 7 rungtynės – 2 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 14 baudos minučių
 
Iš Elektrėnų „Energijos“ į Vokietiją persikėlęs 18-metis gynėjas M. Stankius debiutavo antrame Vokietijos jaunimo lygos divizione (DNL II). Pirmose rungtynėse su „Starbulls Rosenheim“ (pralaimėta 5:7) jis gavo dvi baudos minutes, antrajame susitikime su „ESC Dresden“ (pergalė po pratęsimo 5:4) jis pelnė savo pirmąjį įvartį ir gavo 4 baudos minutes, o trečiosios rungtynės jam buvo sėkmingiausios per visą mėnesį – dar viename mače su „ESC Dresden“ (pergalė 8:6) lietuvis pelnė įvartį, atliko rezultatyvų perdavimą ir gavo 4 baudos minutes.
 
Kiek vėliau „EV Fussen“ patyrė dvi nesėkmes prieš „Krefelder EV 81“ (2:8 ir 2:5) bei dukart įveikė „ES Weiswasser“ (6:1 ir 6:4). Antrajame mače M. Stankius gavo 2 baudos minutes, o trečiajame įsirašė rezultatyvų perdavimą ir dar kartą buvo nubaustas 2 minučių nuobauda.
 
Nikita Piazenko („Herning“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 4 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 8 baudos minutės
Danijos antra lyga: 2 rungtynės – 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai, 4 metimai į vartus.
 
Martynas Radzevičius („Herning“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 4 rungtynės – 16 baudos minučių
 
Dviejų lietuvių atstovaujama „Herning“ jaunimo iki 20 metų komanda sėkmingai startavo Danijos jaunimo čempionate. Pirmenybes pradėję pergale 3:2 prieš „Esbjerg“, vėliau ši ekipa 1:4 nusileido prieš „Aalborg“ bet 3:2 ir 7:3 įveikė atitinkamai „Odense“ bei „Frederikshavn“ jaunimą. N. Piazenko pirmajame mače pelnė įvartį ir gavo 4 baudos minutes, trečiame buvo nubaustas 2 baudos minutėmis, o paskutiniame prie 2 baudos minučių pridėjo ir rezultatyvų perdavimą. Jo komandos draugas M. Radzevičius pirmajame susitikime susirinko net 14 baudos minučių, o paskutiniame kartą sėdosi ant nubaustųjų suolelio atlikti 2 minučių nuobaudą.
 
Tuo N. Piazenko mėnesis nesibaigė – 17-mečiui puolėjui klubas suteikė galimybę išbandyti save antroje Danijos lygoje. Lietuvis klubo pasitikėjimo tikrai nenuvylė – debiutiniame mače dukart metė į vartus bei atliko du rezultatyvius perdavimus, o antrajame susitikime vienu iš dviejų savo smūgių pelnė pirmąjį savo įvartį šioje lygoje. Negana to, „Herning“ iškovojo dvi pergales – 5:3 įveikė „Rodovre“ bei 4:1 „Aalborg“ ekipą.
 
Tadas Ramanauskas („Odense IK“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 2 rungtynės – 9 praleisti įvarčiai, 59 atremti metimai (86,8%)
 
T. Ramanauskas ir jo atstovaujama „Odense“ komanda itin nesėkmingai pradėjo Danijos jaunimo iki 20 metų čempionatą. Vartininko atstovaujama ekipa net 0:8 nusileido „Vojens“ bendraamžiams, o lietuvis šiame susitikime atrėmė 37 iš 45 varžovų atliktų metimų. Kiek vėliau „Odense“ patyrė dar vieną nesėkmę – 2:3 nusileisdama „Herning“, tačiau vėliau po pratęsimo 2:1 nugalėjo „Frederikshavn“ jaunimą. Antrąjį mačą praleidęs mūsų šalies atstovas, trečiame atrėmė 22 iš 23 oponentų metimų į jo vartus.
 
Gvidas Rimkus („Esbjerg“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 3 rungtynės
Danijos U-17 taurė: 5 rungtynės - 4 baudos minutės
Danijos U-17 čempionatas: 1 rungtynės
 
15-metis G. Rimkus šį mėnesį išbandė savo jėgas dviejuose Danijos jaunių čempionatuose bei šešių komandų taurės turnyre. U-20 pirmenybėse jo klubas patyrė keturias nesėkmes: 1:5 prieš „Frederikshavn“, 2:3 prieš „Herning“ bei 2:5 ir 2:12 prieš „Vojens“. Lietuvis per pirmus tris mačus nepasižymėjo, o ketvirtąsias rungtynes praleido.
 
Tuo tarpu šešių komandų Danijos U-17 taurės turnyre ledo ritulininkas sužaidė penkis mačus, bet jo klubui ir vėl sekėsi nekaip – jie liko paskutinėje šeštoje pozicijoje. „Esbjerg“ jaunimas vienodais rezultatais 3:4 nusileido „Vojens“ ir „Rodovre“ bendraamžiams, 1:1 sužaidė lygiosiomis su „Aalborg“, 5:4 palaužė „Gentofte“ bei 1:6 nusileido „Herning“ klubui. Pirmose ir ketvirtose šio turnyro kovose G. Rimkus buvo nubaustas 2 baudos minutėmis.
 
Mažiausiai rungtynių – vos vienerias lietuvis sužaidė Danijos U-17 pirmenybėse, kur jis nepasižymėjo 1:5 nesėkme pasibaigusiame mače su „Herning“.
 
Faustas Nausėda („Kiekko-Vantaa“, Suomija)
„B-Nuorten Mestis“: 1 rungtynės – 2 praleisti įvarčiai, 20 atremtų metimų (90,9%)
 
Į antroje Suomijos jaunių iki 18 metų lygoje rungtyniaujančios „Kiekko-Vantaa“ jaunimo ekipos sudėtį F. Nausėdą buvo įtrauktas tik paskutiniuose trejuose mačuose, o ant ledo jis pasirodė vos kartą. Pergale 6:2 pasibaigusiame mače su „Viikingit“ (20 atremtų metimų iš 22).
 
Per aštuonis pirmus sezono mačus vos kartą suklupusi vartininko iš Lietuvos komanda savo grupėje žengia antra, o norėdama pakovoti dėl vietos aukščiausioje Suomijos jaunių lygoje, ji turės panaikinti dabar turimą šešių taškų deficitą prieš „Blues Ak“ jaunimą, kuris rugsėjį vienintelis nugalėjo „Kiekko-Vantaa“ ekipą.
 
Christianas Volodinas („Titaanit“, Suomija)
„Nuorten Suomi-Sarja“: 4 rungtynės - 2 baudos minutės
 
Trečioje pagal pajėgumą Suomijos jaunimo iki 20 metų lygoje karjerą tęsiantis C. Volodinas su „Titaanit“ jaunimo ekipa rugsėjį sužaidė keturis mačus. Gynėjo atstovaujama komanda 4:4 sužaidė lygiosiomis su „KJT Haukat AK“, 6:3 įveikė „Pepo“, 3:6 nusileido „GrIFK“ bei 4:2 nugalėjo „Vierumaki United HeKi“ ledo ritulininkus. Visuose mačuose žaidęs lietuvis į protokolą pateko tik trečiame mače, kai užsidirbo dvi baudos minutes.
 
Patrikas Misiukas („South Shore Kings“, JAV)
NCDC: 5 mačai – 2 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Toje pačioje lygoje likęs, bet komandą pakeitęs P. Misiukas šiemet ir vėl varžysis NCDC lygoje. Sezono pradžioje puolėjo ekipa pasidalino po pergalę su „P.A.L Junior Islanders“ (4:5 ir 6:4). Pirmose rungtynėse nepasižymėjęs lietuvis, antrose gavo 2 baudos minutes.
 
Savo taškų sąskaitą rezultatyviu perdavimu P. Misiukas atidarė trečiose rungtynėse su savo buvusia ekipa – „Boston Bandits“ (pergalė 3:2), tačiau vėliau praleido akistatą su „New Jersey Rockets“ (pralaimėjimas 2:4). Mėnesį „South Shore Kings“ baigė dvejomis nesėkmėmis (2:6 prieš „P.A.L Junior Islanders“ ir 1:4 prieš „Islanders Hockey Club“). Pirmajame iš šių mačų nepasižymėjęs, antrajame P. Misiukas atliko rezultatyvų perdavimą vieninteliam savo komandos įvarčiui.
 
Dominykas Bogdziulis („Syracuse Stars“, JAV)
NCDC: 7 rungtynės – 4 įvarčiai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Šiemet NCDC lygoje rungtyniaus ir D. Bogdziulis, kuris jau pirmojo mėnesio metu įrodė galintis būti savo naujos ekipos – „Syracuse Stars“, lyderiu. Pirmose rungtynėse lietuvis nepasižymėjo (pergalė 4:1 prieš „Northern Cyclones“), o jau antrajame pelnė savo pirmąjį įvartį, kartu gavęs ir 2 baudos minutes (pralaimėjimas 3:8 prieš „Northern Cyclones“).
 
Įsibėgėjęs puolėjas pergale po baudinių serijos 6:5 pasibaigusioje dvikovoje prieš „New Hampshire Jr Monarchs“ pelnė įvartį, atliko rezultatyvų perdavimą bei gavo dvi baudos minutes, o rezultatyvų perdavimą jis atliko ir kitame mače su „Junior Bruins“ (pralaimėjimas 3:6). Po vieno mačo be taškų (pralaimėjimas 3:6 prieš „New Jersey Rockets“), vėliau D. Bogdziulis svariai prisidėjo prie dviejų pergalių (5:1 ir 4:3) prieš „P.A.L Junior Islanders“ – pirmame mače pelnė du įvarčius, o antrame atliko du rezultatyvius perdavimus.
 
Lukas Washco („Valley Forge Minutemen“, JAV)
NAPHL: 4 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas
AYHL U-18: 6 rungtynės – 3 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas
 
Po dviejų metų Austrijoje į JAV sugrįžęs L. Washco šiemet su „Valley Forge Minutemen“ varžosi dvejuose šios šalies jaunimo turnyruose.
 
NAPHL lygoje jis debiutavo įvarčiu nesėkmingame mače prieš „MHA Michigan“ (1:8). Vėliau jo klubas 3:0 nugalėjo „Minesota Magicians“, po baudinių serijos 0:1 nusileido prieš „TPH Thunder“ bei 2:3 pralaimėjo „Madison Capitols“ ekipai. Per šiuos mačus L. Washco pasižymėjo tik paskutiniame, atlikęs rezultatyvų perdavimą.
 
Tuo tarpu kitoje jaunimo lygoje – AYHL U-18, savo pirmąjį įvartį žaidėjas pelnė antrose rungtynėse. Nepasižymėjęs mače su „Virtua Hockey“ (pergalė po pratęsimo 4:3), puolėjas nuginklavo „Elite Hockey“ vartininką (pergalė 3:1). Toje pačioje lygoje prieš „New Jersey Jr Titans“ (pralaimėjimas 5:6) lietuvis nepasižymėjo, bet per paskutinius tris mačus jis nepaliko ledo be taškų. Dvejuose mačuose su „Elite Hockey“ (1:1 ir 4:5) jis pelnė po įvartį, o rungtynėse su „New Jersey Devils Youth“ (4:5) jis atliko rezultatyvų perdavimą.
 
Elvinas Karla („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 4 rungtynės – 12 praleistų įvarčių, 139 atremti metimai (92%)
 
Martynas Miliūnas („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 8 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 2 baudos minutės
 
Dviejų lietuvių atstovaujama „Potomac Patriots“ komanda naująjį „USPHL Premier“ lygos sezoną pradėjo pergale 4:2 prieš „Atlanta Jr Kings“, bet vėliau patyrė net šešias nesėkmes: 2:3 mače su prieš tai įveikta „Atlanta Jr Kings“ ekipa, 1:7 ir 2:3 prieš „Hampton Road Whalers, 0:5 prieš „DME Hockey Academy“, 0:3 prieš „Florida Junior Blades“ bei 1:4 prieš „Florida Eals“. Galiausiai mėnesį klubas sugebėjo užbaigti teigiama nata ir pagaliau nutraukė nesėkmių seriją 3:2 įveikdami „Tampa Bay Juniors“ komandą.
 
 
Visus mačus sužaidęs M. Miliūnas ketvirtose rungtynėse užsidirbo 2 baudos minutes, o paskutiniame mače pagaliau atsidarė savo taškų sąskaitą atlikdamas rezultatyvų perdavimą. E. Karla žaidė pirmajame (34 atremti metimai iš 36), ketvirtajame (55 atremti metimai iš 58), penktajame (25 atremti metimai iš 30) ir paskutiniame (25 atremti metimai iš 27) klubo susitikime bei įdėjo savo indėlį į abi komandos pergales.
 
Denisas Kuzminovas („Connecticut Nighthawks“, JAV)
„USPHL Premier“: 8 rungtynės – 7 įvarčiai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 11 baudos minučių

Puikiai sezoną „USPHL Premier“ lygoje pradėjo D. Kuzminovas, kuris buvo vienas pagrindinių dviejų pergalių sezono starte priežasčių: po pratęsimo pergale 4:3 pasibaigusiame mače su „Connecticut Junior Rangers“ jis atliko rezultatyvų perdavimą, gavo 2 baudos minutes ir pelnė pergalingą įvartį pratęsime, o antroje dvikovoje su tuo pačiu varžovu, kuri pasibaigė 6:3, jis jau pasižymėjo įvarčiu, dviem rezultatyviais perdavimais ir 2 baudos minutėmis.
 
Nors kitose dvejose rungtynėse (2:3 prieš „South Shore Kings“ ir 4:1 prieš „Rochester Monarchs“) jis liko be taškų, o antrame dar ir užsidirbo 2 minučių nuobaudą, mėnesio pabaigoje jis ir vėl tempė komandą į priekį. Po pratęsimo patirtame pralaimėjime 2:3 prieš „Jersey Shore Whalers“ jis pelnė įvartį, į „Syracuse Stars“ vartus (pergalė 5:0) jis pelnė du įvarčius, atliko rezultatyvų perdavimą ir užsidirbo 5 baudos minutes, o paskutiniame mėnesio mače vėl pelnė įvartį (pralaimėjimas 1:2 prieš „Niagara Falls Thunder“).
 
12 taškų per pirmuosius aštuonis mačus surinkęs D. Kuzminovas rezultatyviausių lygos žaidėjų rikiuotėje žengia dešimtas.
 
Ignotas Ragas („Richmond Generals“, JAV)
„USPHL Premier“: 6 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 2 baudos minutės
 
Trečius metus iš eilės „Richmond Generals“ ekipoje rungtyniaujantis I. Ragas šį sezoną pradėjo rezultatyviu perdavimu pirmajame mače bei 2 baudos minutėmis antrajame, o jo ekipa dukart (4:5 ir 1:4) pralaimėjo „Hampton Road Whalers“ klubui. Kitą savaitgalį puolėjas praleido du nesėkmėmis pasibaigusius mačus (1:4 ir 3:8) prieš „Charlotte Rush“, tačiau sugrįžo į komandos sudėtį keturiems mačams mėnesio pabaigoje.
 
Nors per paskutinius keturis mačus puolėjas iš Lietuvos pasižymėti nesugebėjo, jo ekipa iškovojo tris pergales iš eilės (3:2 prieš „Carolina Eagles“, 5:1 prieš „Florida Junior Blades“ ir 3:1 prieš „DME Swamp Rabits“) ir tik paskutiniame rugsėjo mače patyrė dar vieną nesėkmę prieš „Charlotte Rush“ (1:4).
 
Kristupas Blažys („DME Swamp Rabbits“)
„USPHL Premier“: 8 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 2 baudos minutės
 
K. Blažys „USPHL Premier“ lygoje debiutavo rezultatyviu perdavimu pirmajame mače, o jo klubas iškovojo penkias pergales iš eilės: 9:2 ir 9:1 sutrypė „Palm Beach Hawks“, 4:2 ir 4:1 nugalėjo „Tamba Bay Juniors“ ir 5:0 įveikė „Potomac Patriots“. Paskutiniame šių mačo ciklų susitikime puolėjas užsidirbo 2 baudos minutes.
 
Nepaisant sėkmingo starto „DME Swamp Rabbits“ mėnesį užbaigė trimis pralaimėjimais iš eilės (2:6 prieš „Charlotte Rush“, 1:7 prieš „Hampton Roads Whalers“ ir 1:3 prieš „Richmond Generals“). Visuose šiuose mačuose K. Blažys nepasižymėjo.
 
Dino Mukovozas („Long Beach Sharks“, JAV)
NA3HL: 6 rungtynės – 2 įvarčiai, 8 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Lietuvos jaunių iki 18 metų kapitonas D. Mukovozas į „Long Beach Sharks“ klubą atvyko praėjusio sezono viduryje, o šiemet jis šioje ekipoje sėkmingai rungtyniauja nuo pat sezono pradžios. Jo ekipa NA3HL sezoną pradėjo dviem pergalėmis prieš „Maine Wild“ ekipą (7:6 ir 5:2), o puolėjas pasižymėjo tik pirmajame mače pelnęs įvartį.
 
Kiek vėliau lietuvio atstovaujama komanda dukart įveikė „Cape Cod Islanders“ (5:2 ir 6:3), o abejose rungtynėse puikiai komandos draugams perdavimus dalinęs D. Mukovozas po triskart asistavo įvarčius pelniusiems komandos draugams. Deja, bet mėnesio pergalingai užbaigti „Long Beach Sharks“ nepavyko - jie 3:4 ir 1:5 nusileido „Northeast Generals“ ledo ritulininkams. Visgi, 18-metis žaidėjas iš Lietuvos ir šiuose mačuose buvo pastebimas – pirmajame pelnė įvartį, atliko rezultatyvų perdavimą ir užsidirbo 2 baudos minutes, o antrajame asistavo vieninteliam savo ekipos įvarčiui.
 
Martinas Petiulis („Almaguin Spartans“, Kanada)
GMHL: 4 rungtynės – 11 praleistų įvarčių, 88 atremti metimai (91,7%) *pateikiama ne visų sužaistų mačų išsami statistika
 
Kanadoje karjerą tęsiantis M. Petiulis jau pirmose rungtynėse stojo į „Almaguin Spartans“ vartus ir su ekipa džiaugėsi pergale 6:3 prieš „Ottawa Sharpshooters“, pats atremdamas 22 iš 25 metimų. Praleidęs vieną mačą (6:8 prieš „West Nipissing Lynx“), vėliau jis žaidė dar trejuose susitikimuose. 4:2 pergale prieš „South Muskoka Shield“ pasibaigusio mačo detalesnė statistika nepateikiama, o rungtynėse su „Wiarton Schooners“ (pergalė 6:3) ir „Bradford Bulls“ (pergalė po pratęsimo 4:3), jis atrėmė atitinkamai 12 iš 15 ir 54 iš 57 varžovų metimų.
 
Mėnesio pabaigoje „Almaguin Spartans“ treneris progą vartuose suteikė kitiems žaidėjams, o lietuvio ekipa iškovojo dar dvi pergales – 4:1 ir 9:4 prieš „Ottawa Sharpshooters“.