Titulinis » Naujienos » Užsienyje žaidžiančių lietuvių vasaris: sezonų pabaigos, rezultatyvūs pasirodymai ir lietuvių dominavimas Vokietijoje

Užsienyje žaidžiančių lietuvių vasaris: sezonų pabaigos, rezultatyvūs pasirodymai ir lietuvių dominavimas Vokietijoje

2019-03-02
hockey.lt informacija
Įsibėgėjant 2019 metams daugumoje šalių vykstantys čempionatai artėja prie jų kulminacijos, o ne vienas užsienyje rungtyniaujantis lietuvis jau užbaigė savo sezoną. Hockey.lt portalas tęsia kas mėnesines lietuvių pasirodymų užsienio pirmenybėse apžvalgas, o šį kartą jums pristatome mūsų šalies atstovų vasario mėnesio pasiekimus.
 
Mėnesio pasirodymas:
 
Danielius Bogdziulis („EC Nordhorn“, Vokietija)
„Regionalliga“: 4 rungtynės – 7 įvarčiai, 14 rezultatyvių perdavimų, 6 baudos minutės, +/- rodiklis +15
 
Vasarį įspūdingai ketvirtoje Vokietijos lygoje rungtyniavo Lietuvos rinktinės puolėjas D. Bogdziulis, tapęs tikru varžovų košmaru. Įspūdingai pirmąjį pirmenybių etapą užbaigęs, kai per vienas rungtynes pelnė 4 įvarčius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, puolėjas kovas tarp stipriausių lygos komandų pradėjo ne ką prasčiau. „EC Nordhorn“ antrąjį pirmenybių etapą pradėjo dvejomis pergalėmis, kuriose D. Bogdziulis įrodinėjo, kad pasakymas – „vienas lauke ne karys“ jam šiame lygmenyje negalioja: 25-ąjį gimtadienį neseniai atšventęs ledo ritulininkas per paskutinius du mačus tiesiogiai prisidėjo prie vienuolikos iš dvylikos savo komandos įvarčių, o iš viso vasarį buvo tiesiogiai atsakingas už net 75% visų savo komandos tikslių smūgių.
 
Nenuostabu, jog toks lietuvio dominavimas atsispindi ir rezultatyviausių žaidėjų lentelėse: pirmajame etape per 20 mačų 54 rezultatyvumo balus (22 įvarčiai ir 32 rezultatyvūs perdavimai) surinkęs lietuvis buvo rezultatyviausias lygos žaidėjas, o antrajame jis vos per du mačus jau surinkęs 10 rezultatyvumo balų (3 įvarčiai ir 7 rezultatyvūs perdavimai) taip pat įsitvirtino lyderio pozicijoje.
 
Kovą D. Bogdziulis su komandos draugais tęs savo pasirodymą „Regionalliga“ stipriausių komandų turnyre, kuriame varžovai sieks surasti ginklų kaip neutralizuoti vasarį nesustabdomai žaidusį lietuvį.
 
Kiti žaidėjai:
 
Nerijus Ališauskas („Dinamo“, Latvija)
KHL: 7 rungtynės – 2 rezultatyvūs perdavimai, 6 metimai į vartus, 9 blokuoti metimai, 8 jėgos veiksmai, +/- rodiklis 1
 
Deja, bet pasibaigus vasariui teko konstatuoti, kad, kol kas, geriausias N. Ališausko sezonas Kontinentinėje ledo ritulio lygoje buvo baigtas. Rygos „Dinamo“ ekipai, kuriai atstovauja lietuvis, koją pakišo itin apmaudi mėnesio pradžia, kurios metu jie patyrė dvi nesėkmes prieš lygos autsaideres Minsko „Dinamo“ ir „Slovan“ komandas. Nors vėliau jie dar bandė taisyti padėtį iškovodami keturias pergales iš eilės, galiausiai iki atkrintamųjų varžybų rygiečiams pritrūko vienos pergalės.
 
Vasarį N. Ališauskas ir vėl žaidė stabiliai bei sėkmingai. Gynėjas ne tik kruopščiai dirbo gynyboje, bet ir įnešė savo solidų indėlį į puolamuosius veiksmus, atlikdamas du rezultatyvius perdavimus. Visą mėnesį mūsų šalies atstovas žaidė pirmajame „Dinamo“ penketuke, o jo solidus žaidimas buvo geriausias įrodymas, kad ten lietuvis atsidūrė ne veltui.
 
Iš viso šį sezoną N. Ališauskas KHL lygoje sužaidė 48 mačus, per kuriuos jis tapo pirmuoju šioje lygoje įvartį pelniusiu žaidėju iš Lietuvos bei iš viso pelnė 2 įvarčius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Gynėjas taip pat 37 kartus metė į vartus, gavo 22 baudos minutes, blokavo 69 varžovų bandymus pasižymėti, atliko 51 jėgos veiksmą bei išprovokavo 7 pražangas. Įdomu, kad lietuvis, kartu su komandos puolimo lyderiais Linusu Videlliu ir Lauriu Darzinšu buvo vieninteliai „Dinamo“ žaidėjai, šį sezoną turėję teigiamą „plius-minus“ rodiklį (+1).
 
Mantas Armalis („Skelleftea AIK“, Švedija)
SHL: 8 rungtynės – 24 praleisti įvarčiai, 188 atremti metimai (88,7%)
 
Vasarį M. Armalis tikrai negalėjo skųstis žaidybinės praktikos stoka: gavus traumą lietuvio kolegai vartuose, mūsų šalies atstovas neturėjo kada ilsėtis ir per šį mėnesį visus mačus žaidė be keitimų. Nors Lietuvos rinktinės vartininkui netrūko neblogų mačų, mėnesį apkartino komandai itin nesėkmingas susitikimas su „Frolunda“, kuriame varžovai jau pirmajame kėlinyje M. Armalį nuginklavo penkis kartus, o iš viso lietuviui teko praleisti septynis įvarčius.
 
Nesėkmingas mačas gerokai sugadino M. Armalio statistiką vasario metu, bet svarbiausia tai, jog „Skelleftea“ ekipa išlaikė savo pozicijas tarp į atkrintamąsias varžybas pateksiančių komandų ir iki čempionato pabaigos likus žaisti šešis turus ji rikiuojasi septinta.
 
Tadas Kumeliauskas („ECDC Memmingen“, Vokietija)
„Oberliga“: 7 rungtynės – 7 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 37 baudos minutės, +/- rodiklis +7
 
Trečioje Vokietijos lygoje ir toliau savo meistriškumą demonstruoja T. Kumeliauskas. Įspūdingu maču sausio pabaigoje „ECDC Memmingen“ klube debiutavęs puolėjas ne vieną puikų pasirodymą surengė ir vasarą, pelnydamas dar du „hat-trickus“. Tiesa, vasaris Lietuvos rinktinės kandidatui baigėsi priverstiniu poilsiu – užsidirbęs 5+20 nuobaudą ir pašalinimą iš aikštės mūsų šalies atstovas paskutinį klubo mačą buvo priverstas stebėti iš šalies.
 
Pačiai „ECDC Memmingen“ komandai vasaris buvo vidutiniškas – klubas iškovojo keturias pergales ir patyrė tiek pat pralaimėjimų. Iki čempionato pabaigos likus sužaisti keturis mačus ši ekipa jau nebegali pakilti aukščiau šeštosios turnyrinės lentelės pozicijos, kurioje ji dabar ir žengia.
 
Arnoldas Bosas („Indians“, Vokietija)
„Oberliga“: 9 rungtynės – 5 įvarčiai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 8 baudos minutės, +/- rodiklis +6
 
Nuo prisijungimo į „Indians“ komandą A. Bosas tapo tikru šios ekipos pergalių simboliu. Su lietuviu šis klubas triumfavo net dvylikoje mačų iš eilės, o jų įspūdinga serija nutrūko tik paskutinėse vasario rungtynėse, kur juos sustabdė trečioje Vokietijos lygoje ne pirmą sezoną lyderio poziciją užsiėmusi „Trappers“ komanda iš Olandijos.
 
Pats A. Bosas prie komandos pergalių vasarį prisidėjo surinkdamas dešimt rezultatyvumo balų (5 įvarčiai ir 5 rezultatyvūs perdavimai).
 
Prieš „Oberliga“ atkrintamąsias varžybas „Indians“ dar sužais vieną mačą, tačiau ji jau yra užsitikrinusi trečią vietą savo divizione.
 
Emilijus Krakauskas („EHC Kloten“, Šveicarija)
„Swiss League“: 5 rungtynės – 1 įvartis, 7 metimai į vartus, 1 blokuotas metimas, 2 baudos minutės, +/- rodiklis -1
„Swiss League“ atkrintamosios varžybos: 3 rungtynės
 
Vasarį savo reguliarųjį sezoną antroje pagal pajėgumą Šveicarijos lygoje „Swiss League“ baigė E. Krakauskas ir „EHC Kloten“ komanda. Ši ekipa turnyrinėje lentelėje liko penkta, o nė vieno mačo nepraleidęs Lietuvos rinktinės puolėjas šį sezoną iš viso pelnė 5 įvarčius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Ledo ritulininkas iš Lietuvos taip pat atliko 44 metimus į vartus, pats 5 kartus blokavo varžovų metimus ir sėkmingai vengė baudos minučių, per visą sezoną jų užsidirbdamas vos 4.
 
Mėnesio pabaigoje „EHC Kloten“ jau pradėjo savo kovas atkrintamosiose varžybose, kur jiems kol kas tenka serijoje iki keturių pergalių vytis varžovus atsiliekant 1:2. Per visus tris šiuos mačus E. Krakauskas nepasižymėjo.
 
Markas Kaleinikovas („EC Kitzbuhel“, Austrija)
„Alps HL“: 3 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, +/- rodiklis -4
 
Sausį į Alpių ledo ritulio lygą persikėlęs M. Kaleinikovas vis dar laukia savo pirmojo įvarčio naujame klube. „Kitzbuhel“ atstovas vasarį per tris sužaistus mačus atliko vieną rezultatyvų perdavimą, o paskutiniame mėnesio mače jis savo klubui nepadėjo dėl patirtos traumos.
 
Iki čempionato reguliaraus sezono pabaigos likus žaisti tris mačus „Kitzbuhel“ yra labai arti dalyvavimo atkrintamosiose varžybose užsitikrinimo, o tam jie bereikia vienos pergalės, arba artimiausių varžovų kluptelėjimo. Tiesa, M. Kaleinikovas ir jo komandos draugai vis dar gali pagerinti savo poziciją prieš atkrintamąsias varžybas ir pakilti viena pozicija į viršų – tam jiems reikėtų likviduoti penkių taškų deficitą prieš paskutiniame ture įveiktą „Gherdeina“ ekipą.
 
Paulius Gintautas („Comet“, Norvegija)
„1. Divisjon“: 4 rungtynės – 3 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 19 metimų į vartus, +/- rodiklis +2
 
Ilja Četvertakas („Comet“, Norvegija)
 „1. Divisjon“: 4 rungtynės – 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai, 9 metimai į vartus, +/- rodiklis +3
 
Ugnius Čižas („Comet“, Norvegija)
 „1. Divisjon“: 4 rungtynės – 1 įvartis, 5 rezultatyvūs perdavimai, 7 metimai į vartus, 2 baudos minutės +/- rodiklis +1
 
Vasarį trijų lietuvių atstovaujama „Comet“ pradėjo su aiškiu tikslu – laimėti visus mačus neprarandant taškų ir taip nepriklausomai nuo kitų rezultatų pratęsti savo kovą dėl vietos Norvegijos aukščiausioje lygoje. Nors P. Gintauto, I. Četvertako ir U. Čižo klubui pralaimėjimų patirti neteko, rungtynėse prieš pagrindinius konkurentus jie mačą laimėjo po pratęsimo, o nesulaukus pagalbos iš kitų ekipų, būtent šis mačas nulėmė „Comet“ sezono baigtį – surinkusi lygiai taškų, kiek ir jų pagrindinė varžovė, trijų lietuvių ekipa dėl mažiau tarpusavio rungtynėse surinktų taškų skaičiaus liko trečia ir savo sezoną jau baigė.
 
Visi trys sezoną klube užbaigę lietuviai šiemet buvo itin rezultatyvūs, o P. Gintautas (31 įvartis ir 20 rezultatyvių perdavimų) apskritai tapo daugiausiai įvarčių sezone pelniusiu lygos žaidėju. U. Čižo sąskaitoje šį sezoną buvo 48 rezultatyvumo balai (14 įvarčių ir 34 rezultatyvūs perdavimai), o sezono viduryje prisijungęs I. Četvertakas spėjo surinkti 15 rezultatyvumo balų (6 įvarčiai ir 9 rezultatyvūs perdavimai).
 
Pijus Rulevičius („Rivermen“, JAV)
SPHL: 9 rungtynės – 2 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 22 metimai į vartus, 14 baudos minutių, +/- rodiklis +1
 
P. Rulevičius ir toliau gali mėgautis žaidimu „Rivermen“ ekipoje. SPHL pirmenybėse puolėjo ekipa ir vasarį buvo sunkiai sustabdoma ir laimėjo septynis mačus iš devynių.
 
Prie komandos puolimo vasarį Lietuvos rinktinės kandidatas prisidėjo keturias rezultatyvumo balais, o savo taškų kraitį jis papildyti galės dar ne vieną kartą: iki reguliaraus sezono pabaigos dar liko 13 mačų, bet nepaisant to, jo atstovaujama komanda pirmauja lygoje ir jau dabar yra rami dėl vietos atkrintamosiose varžybose, o antrąją vietą užimančius artimiausius jų varžovus jie lenkia net 11 taškų.
 
Aivaras Bendžius („Golden Sharks“, Belgija)
„BeNeLiga“: 5 rungtynės – 4 įvarčiai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Nepaisant to, kad „Golden Sharks“ jau likus keliems turams iki jungtinių Olandijos ir Belgijos „BeNeLiga“ pirmenybių pabaigos jau nebeturėjo vilčių patekti į atkrintamąsias varžybas, A. Bendžius darė viską, kad jo ekipai sezono pabaiga susiklostytų kuo sėkmingiau. Visgi, nepaisant rezultatyvaus puolėjo žaidimo, jam pavyko per mėnesį pergale džiaugtis vos kartą.
 
Galutinėje „BeNeLiga“ rikiuotėje A. Bendžiaus atstovaujamas klubas liko dešimtas, o sezono eigoje komandą papildęs lietuvis per 15 sužaistų mačų pelnė 10 įvarčių ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.
 
Sezoną „Golden Sharks“ užbaigs šį savaitgalį, dalyvaudama stipriausių Belgijos klubų finalo ketverto varžybose.
 
Povilas Verenis („EHC Waldkraiburg“, Vokietija)
„Oberliga/Bayernliga“: 8 rungtynės – 5 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai
 
Kovoje dėl išlikimo trečioje Vokietijos lygoje ir toliau rezultatyviai rungtyniauja P. Verenis, tačiau jam išgelbėti savo ekipos nepavyko. Vos dvi pergalės per aštuonis vasario mačus eliminavo juos iš kovos dėl galimybės kitą sezoną rungtyniauti „Oberliga“ pirmenybėse – šis klubas žengia vos septintas, o pavyti pirmų dviejų ekipų jie nebeturi net ir teorinių galimybių.
 
Kovą „EHC Waldkraiburg“ dar laukia keturi mačai, kurių metu jie gali kiek pagerinti savo situaciją galutinėje turnyro lentelėje.
 
Donatas Žukovas („EHC Konigsbrunn“, Vokietija)
„Oberliga/Bayernliga“: 5 rungtynės – 18 praleistų įvarčių
 
Vasarį D. Žukovo atstovaujamai „EHC Konigsbrunn“ ekipai nepavyko pagerinti savo pozicijų atrankoje į trečiąją Vokietijos lygą. Ir nors lietuvis gindamas savo vartus tiesiogiai prisidėjo prie dviejų iš trijų šį mėnesį pasiektų pergalių, jam ir komandai teko patirti ir ne vieną skaudų pralaimėjimą.
 
Aštuntoje vietoje tarp dešimties „Oberliga/Bayernliga“ komandų žengianti „EHC Konigsbrunn“ per likusius keturis mačus geriausiu atveju į viršų gali palypėti tik keliomis pozicijomis, tad ir kitą sezoną ši ekipa žais ketvirtoje Vokietijos lygoje.
 
Domantas Čypas („Bad Kissingen“, Vokietija)
„Oberliga/Bayernliga“: 7 rungtynės – 3 įvarčiai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 29 baudos minutės
 
Ir toliau didžiulį krūvį Vokietijoje gaunantis D. Čypas vasarį puolime rezultatyvumo balus rinko taip sėkmingai, kad jam pavydėti galėjo ne vienas puolėjas. Itin ryškiai jo indėlis jautėsi abejose pergalingose mėnesio rungtynėse, kuriose gynėjas surinkdavo po tris rezultatyvumo balus. Visgi, priešpaskutiniame mėnesio mače gauta 5+20 nuobauda eliminavo lietuvį iš paskutinės mėnesio akistatos, o abejuose šiuose susitikimuose, jo ekipai be gynybos lyderio pagalbos taškų pelnyti nepavyko.
 
Nors šešta turnyrinėje lentelėje žengianti „Bad Kissingen“ dar teoriškai galėtų pasivaržyti ir dėl vietos aukštesnėje lygoje, realiausiai, jog jiems teks tenkintis vieta turnyrinės lentelės viduryje.
 
Pats D. Čypas „Oberliga/Bayernliga“ su 14 rezultatyvumo balų (4 įvarčiai ir 10 rezultatyvių perdavimų) per tryliką mačų žengia tarp trijų rezultatyviausių pirmenybių gynėjų.
 
Danielius Nomanovas („EC Nordhorn“, Vokietija)
„Regionalliga“: 4 rungtynės – 4 įvarčiai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 6 baudos minutės
 
Vasarį D. Nomanovas galbūt ir nesiautėjo taip, kaip jo komandos draugas D. Bogdziulis, tačiau ir jam šį mėnesį tikrai nebuvo ko liūdėti. Per keturis mačus dešimt rezultatyvumo balų surinkęs lietuvis buvo puikus pagalbininkas komandos lyderiui ir taip pat vaidino itin svarbų vaidmenį iškovojant svarbias pergales.
 
Kostas Gusevas („HK Riga“, Latvija)
MHL: 4 rungtynės – 4 metimai į vartus, 6 blokuoti metimai, +/- rodiklis -2
 
Iki vasario priverstinai nė vieno mačo nepraleidusiam K. Gusevui visos sveikatos problemos sukrito vasarį. Iš pradžių žaidėjas porą mačų praleido dėl ligos, o vos po savaitės jis patyrė ir čiurnos traumą, dėl kurios jam teko praleisti dar septynis susitikimus. Visa tai gerokai apkarpė gynėjo pasirodymus ant ledo ir jis šį mėnesį sužaidė vos keturis mačus.
 
Jau kurį laiką tik dėl garbės besivaržanti „HK Riga“ aukščiausioje Rusijos jaunimo lygoje (MHL) žengia trylikta, o iki sezono pabaigos jiems dar liko sužaisti tris mačus.
 
Paulius Rumševičius („Liepaja“, Latvija)
OHL: 6 rungtynės – 1 metimas į vartus, 2 baudos minutės
JAHL: 5 rungtynės – 2 baudos minutės
 
Egidijus Binkulis („Liepaja“, Latvija)
OHL: 5 rungtynės – 4 metimai į vartus, 2 baudos minutės, 38% laimėtų ritulio įmetimų
JAHL: 4 rungtynės – 4 įvarčiai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Vasarį dviejų lietuvių atstovaujamas „Liepaja“ klubas baigė savo sezoną aukščiausioje Latvijos lygoje (OHL). Jau anksčiau viltis pakovoti dėl atkrintamųjų praradusi ekipa dėka keturių pergalių šį mėnesį pakilo į penktąją pirmenybių poziciją, tačiau ar jiems pavyks joje išlikti jiems dar reikės palaukti kitų klubų mūšių paskutiniame ture.
 
Lietuviams OHL pirmenybėse paskutinį mėnesį taškų kraičio papildyti nepavyko: P. Rumševičius savo pirmojo rezultatyvaus balo paiešką turės pratęsti kitam sezonui, o E. Binkulis metus baigė su 3 įvarčiais ir 4 rezultatyviais perdavimais.
 
Tiesa, paskutinėmis aukščiausios lygos rungtynėmis sezonas lietuviams nesibaigė: jie ir toliau gina „Liepaja SSS“ garbę antroje Latvijos lygoje, kur ir toliau rezultatyviai žaidžia E. Binkulis. Daugiau nei po du rezultatyvumo balus per mačą vidutiniškai vasarį rinkęs puolėjas artėja prie rezultatyviausių lygos žaidėjų dešimtuko (17 įvarčių ir 15 rezultatyvių perdavimų), šiuo metu užimdamas dvyliktą poziciją.
 
Artiomas Starovoitovas („Dinaburg“, Latvija)
JAHL: 4 rungtynės – 3 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Nors vasarį „Dinaburg“ patyrė pralaimėjimą prieš antroje pozicijoje Latvijos antrojoje lygoje žengiančią „Venta 2002“ komandą, jų pranašumas JAHL pirmenybėse ir toliau niekam nekelia abejonių. Iki pirmenybių pabaigos likus žaisti penkis mačus, šis klubas artimiausius varžovus lenkia dešimčia taškų.
 
Vasarį „Dinaburg“ žaidė itin rezultatyviai ir per keturis mačus pelnė 27 įvarčius, o prie trijų iš jų rezultatyviais perdavimais prisidėjo ir Lietuvos jaunių rinktinės kandidatas A. Starovoitovas.
 
Edgaras Protčenko („Billingham Stars“, Anglija)
NIHL: 5 rungtynės – 29 baudos minutės
 
Prisiminti vasarį tikriausiai nelabai norėtų E. Protčenko. Nors pirmajame mėnesio mače jo klubas džiaugėsi pergale, vėliau „Billingham Stars“ teko patirti 6 pralaimėjimus iš eilės. Pats E. Protčenko pirmą kartą šį sezoną mėnesį baigė be rezultatyvumo balų, o mėnesio pabaigoje jam gyvenimą apkartino ir trauma, dėl kurios gynėjas praleido paskutinius du mačus.
 
Iki NIHL čempionato pabaigos dar liko penki turai, bet norėdami pakilti iš devintosios pozicijos „Billingham Stars“ turės gerokai pagerinti savo žaidimą ir iškovoti bent tris pergales.
 
Ruslanas Černychas („Nottingham Lions“, Anglija)
NIHL: 4 rungtynės – 4 baudos minutės
 
Vasarį stebuklų „Nottingham Lions“ fanai nesulaukė – jų ekipa pralaimėjo dar penkis mačus, iš kurių visus daugiau nei šešiais įvarčiais, o paskutiniame mėnesio mače juos net 17:1 sutriuškino išvykoje žaidę „Telford Tigers“ ledo ritulininkai. Dar vieno nesėkmingo komandai mėnesio metu R. Černychas pasižymėjo tik pirmajame mėnesio mače gautomis keturiomis baudos minutėmis.
 
Taškų neturinti „Nottingham Lions“ sezoną užbaigs kovo mėnesį paskutinėmis keturiomis rungtynėmis.
 
Ernestas Kielius („Haugesund Seagulls“, Norvegija)
„2. divisjon“: 2 rungtynės – 4 praleisti įvarčiai, 91,3% atremtų metimų
 
Sezoną trečioje Norvegijos lygoje baigė „Haugesund Seagulls“ klubas, o vasaris buvo ypatingas ir jų vartininkui E. Kieliui. Aštuonis sezonus šioje komandoje praleidęs lietuvis atsisveikino su planus į aukštesnę lygą kilti turinčiu klubu ir užbaigė savo ledo ritulininko karjerą.
 
Per savo karjerą Čekijoje ir Norvegijoje žaidęs E. Kielius buvo ilgametis Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių narys, o 2009 metais gynė Lietuvos nacionalinės rinktinės garbę pasaulio čempionate. Paskutiniame savo sezone vartininkas sužaidė 7 mačus, per kuriuos jis atrėmė 89,7% varžovų metimų.
 
Artūras Laukaitis („Blue Devils“, JAV)
NCAA III: 6 rungtynės – 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimas, 16 metimų į vartus, 4 baudos minutės, 45,9% laimėtų ritulio įmetimų
 
Vasario mėnesį baigėsi ir A. Laukaičio sezonas antroje pagal pajėgumą JAV studentų lygoje. Atkrintamosiose varžybose juos sustabdė „UW-River Falls“ ledo ritulininkai, laimėję seriją 2:0.
 
Savo debiutinį sezoną NCAA III lygoje A. Laukaitis pabaigė su 10 įvarčių ir 8 rezultatyviais perdavimais.
 
Laurynas Lubys („Saipa“, Suomija)
Nuorten SM-Liiga“: 1 rungtynės – 5 praleisti įvarčiai, 30 atremtų metimų (85,7%)
Pastaruoju metu žaidybinės praktikos trūkumą aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje jaučia Lietuvos rinktinės kandidatas L. Lubys. Beveik visą vasarį prasėdėjęs ant komandos atsarginių suolelio jis gavo vienintelę progą žengti ant ledo, kurios metu jam teko praleisti penkis įvarčius, o po šio mačo komandos treneriai ir vėl pasitikėjimą rodė kitu vartininku.
 
Iki „Nuorten SM-Liiga“ pirmenybių pabaigos liko vos trys turai, o penktoje vietoje žengianti „SaiPa“ jau artimiausiu metu gali tapti garantuota dėl vietos aukščiausioje lygoje išsaugojimo.
 
Herkus Marcinkevičius („HC Lugano“, Šveicarija)
„Elite Jr. A“: 1 rungtynės – 2 baudos minutės
 
Vasarį sezoną aukščiausioje Šveicarijos jaunimo lygoje baigė „HC Lugano“ ekipa. Po reguliaraus sezono finišo ji liko dešimtoje pozicijoje, o tai lėmė jų pasitraukimą iš kovos dėl nugalėtojų titulo atkrintamosiose varžybose.
 
Šio mėnesio metu H. Marcinkevičius ant ledo pasirodė kartą, o iš viso šiame sezone gynėjas sužaidė 25 mačus, per kuriuos jis pelnė vienintelį įvartį ir buvo nubaustas 51 baudos minute.
 
Rojus Plepys („EHC Biel-Bienne Spirit“, Šveicarija)
„Elite Novizen“: 7 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 8 baudos minutės
 
Ir toliau banguotai aukščiausioje Šveicarijos jaunių lygoje žaidžia „EHC Biel-Bienne Spirit“ klubas, kuriame žaidžia R. Plepys. Puolėjo atstovaujamos ekipos pergales keitė pralaimėjimai, o galiausiai mėnesį jie baigė dažniau suklupę, nei džiaugęsi pergale (3 pergalės ir 4 pralaimėjimai).
 
Lietuvos jaunių rinktinės kandidatas R. Plepys šį mėnesį atliko vienintelį rezultatyvų perdavimą, o reguliariajame sezone jis šansų pasižymėti turės dar du kartus – būtent tiek mačų liko iki atkrintamųjų varžybų starto, kuriose lietuvio ekipa taip pat varžysis.
 
Nikita Kuzminovas („Okanagan HC Europe White“, Austrija)
EBJL: 2 rungtynės – 6 praleisti įvarčiai, 53 atremti metimai (89,8%)
 
Vasarį sezoną EBJL jaunimo lygoje užbaigė N. Kuzminovas ir jo atstovaujama „Okanagan HC Europe White“ komanda. 16-metis šį mėnesį dukart gynė savo vartus atremdamas beveik 90% metimų, o jo klubas iš viso per keturis mačus laimėjo lygiai pusę žaistų susitikimų, o to jiems neužteko norint pratęsti kovas atkrintamosiose varžybose.
 
Lietuvos jaunių rinktinės kandidatas šį sezoną EBJL lygoje sužaidė 18 mačų, per kuriuos jis atrėmė 89,8% varžovų metimų, o per 60 minučių vidutiniškai praleisdavo po 3,26 įvarčio.
 
Mantas Stankius („EV Fussen“, Vokietija)
DNL II: 5 rungtynės – 2 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, +/- rodiklis +1
 
Vasarį geriausią savo mačą puolime nuo atvykimo į Vokietiją sužaidė M. Stankius. Gynėjas į „ESC Dresden“ vartus pelnė 2 įvarčius ir dar atliko 2 rezultatyvius perdavimus, padėdamas komandai švęsti pergalę. Kituose šio mėnesio mačuose lietuvis nepasižymėjo, bet jo ekipai per penkis mačus iš viso pergale džiaugėsi tris kartus.
 
„EV Fussen“ šiame sezone dar laukia dvi reguliaraus sezono rungtynės, kuriose jie dar gali gerokai pagerinti savo poziciją lygoje. Šiuo metu septintoje vietoje žengianti ekipa vis dar pretenduoja į ketvirtąją poziciją, nuo jų atsilikdami vos dviem taškais.
 
Nikita Piazenko („Herning“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 2 rungtynės – 2 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 6 metimai į vartus
„Division 1“: 3 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 5 metimai į vartus
 
Martynas Radzevičius („Herning“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 2 rungtynės – 4 metimai į vartus
 
Vasarį sezono metu atliktus darbus sėkmingai užbaigė „Herning“ klubas su dviem lietuviais. Jie užtikrintai laimėjo antros pagal pajėgumą Danijos lygos „Division 1“ reguliarųjį sezoną, o kovą pradės atkrintamąsias varžybas, kur jų laukia „Hvidovre“ ekipa. Lygiai taip pat sėkmingai jiems klostėsi ir Danijos U-20 čempionato pirmasis etapas, kuriame jie taip pat buvo pirmi, išsikovodami galimybę šį savaitgalį stoti į kovą tarp keturių stipriausių šalies jaunųjų ekipų.
 
Vasario metu N. Piazenko grįžo į savo sėkmingą formą, rezultatyviai žaisdamas abejose pirmenybėse. Tuo tarpu M. Radzevičius žaidė tik jaunimo čempionate, kuriame jam pasižymėti nepavyko.
 
Tadas Ramanauskas („Herlev IK“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 3 rungtynės – 9 praleisti įvarčiai, 54 atremti metimai (85,7%)
„Division 1“: 1 rungtynės – 2 praleisti įvarčiai, 32 atremti metimai (94,1%)
 
T. Ramanauskas vasarį pradėjo sėkmingu pasirodymu antroje pagal pajėgumą Danijos lygoje, bet „Herlev“ klubui netekus net teorinių galimybių prasimušti į atkrintamąsias varžybas, šansą ginti vartus komandos treneriai suteikė kitiems žaidėjams, o T. Ramanauskas su ekipos draugais pradėjo ruoštis svarbiausioms kovoms Danijos U-20 pirmenybėse.
 
Lemiamoje sezono fazėje „Herlev“ jaunimo ekipa vasarį stojo į kovą dėl patekimo tarp keturių stipriausių Danijos jaunimo čempionato komandų. Atrankoje dėl galimybės žaisti Danijos U-20 čempionato finaliniame ketverte šis klubas triumfavo, o T. Ramanauskas savo komandos vartus gynė visų trijų mačų metu. Sėkmė leidžia „Herlev“ šį savaitgalį sezoną užbaigti kovoje dėl trofėjaus, kurį jiems atneštų triumfas keturių komandų turnyre.
 
Christianas Volodinas („Titaanit“, Suomija)
„Nuorten Suomi-Sarja“: 5 rungtynės – 6 baudos minutės
 
Suomijos jaunių trečioje lygoje C. Volodino atstovaujamai „Titaanit“ ekipai ir toliau sunkiai sekasi rinkti taškus. Vasarį šis klubas laimėjo tik kartą, o tai tikrai nepagerino jų pozicijų lygoje. Iki čempionato pabaigos likus keturiems turams ši komanda ir toliau užima paskutinę poziciją.
 
C. Volodinui vasarį puolime pasižymėti nepavyko, o triskart gynėjas buvo priverstas sėstis ant nubaustųjų suolelio.
 
Jaromiras Šusterovas („SMS PZHL Katowice“, Lenkija)
„I Liga“: 4 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas
 
Vasarį sezoną antroje Lenkijos lygoje baigė „SMS PZHL Katowice“ ekipa, kuriai šį sezoną atstovavo J. Šušterovas. Šis klubas jau seniau buvo užsitikrinęs antrąją vietą turnyrinėje lentelėje, o sezoną jiems pavyko pabaigti pergalingai rungtynėmis, kuriose sužibėjo ir puolėjas iš Lietuvos, pelnęs įvartį bei atlikęs rezultatyvų perdavimą.
 
Iš viso šį sezoną Lietuvos jaunių rinktinės kandidatas sužaidė 24 mačus ir per juos pelnė 6 įvarčius bei atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.
 
Danilas Drozdovas („Stavanger 2“, Norvegija)
„U18 div.1“: 4 rungtynės – 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai, 17 metimų į vartus, 4 baudos minutės, +/- rodiklis +2
 
Dvi pergales iškovojusi ir du pralaimėjimus vasarį patyrusi D. Drozdovo atstovaujama ekipa kiek suprastino savo pozicijas antroje pagal pajėgumą Norvegijos jaunių lygoje. Tiesa, jie ir toliau išlieka antri, tačiau dar nuo lygoje pirmaujančios „Hasle-Loren“ ekipos „Stavenger 2“ atsilieka jau šešiais taškais.
 
8 įvarčius šį sezoną pelnęs ir 12 rezultatyvių perdavimų atlikęs puolėjas iš Lietuvos tarp visų lygos žaidėjų pagal rezultatyvumo balus žengia vienuoliktas.
 
Nikita Volochas („Viking HC“, Švedija)
„J18 Division 1“: 5 rungtynės – 1 įvartis, 2 baudos minutės
 
Vasario pradžioje atsipalaidavusi „Viking“ komanda, kurioje žaidžia N. Volochas, vos neprisižaidė ir nesujaukė savo iki tol sėkmingo sezono trečioje Švedijos jaunių lygoje. Trys nesėkmės iš eilės buvo įstūmusios šį klubą į situaciją, kurioje jie nebegalėjo klysti, o iš jos ji išlipo sėkmingai iškovodama dvi pergales.
 
Pasibaigus pirmam sezono etapui „Viking“ įgijo teisę varžytis dėl pakilimo į aukštesnę lygą, o ar jiems pavyks pasiekti šį tikslą sužinosime jau šį savaitgalį.

Lietuvos jaunių rinktinės kandidatas pirmoje sezono fazėje sužaidė 19 mačų, per kurias jis pelnė 9 įvarčius bei atliko 7 rezultatyvius perdavimus.
 
Arkadijus Reizinas („Kalix“, Švedija)
„J18 Division 1“: 2 rungtynės – 17 praleistų įvarčių, 101 atremtas metimas (85,6%)
 
Jokūbas Minelga („Kalix“, Švedija)
„J18 Division 1“: 5 rungtynės – 1 įvartis
 
Prie A. Reizino sezono pabaigoje Švedijoje prisijungęs J. Minelga vasarį išgelbėti „Kalix“ ekipos nesugebėjo. Trečioje šios šalies jaunių lygoje šis klubas patyrė dar šešis pralaimėjimus ir jau nebeturi vilčių pakilti iš paskutinės turnyrinės lentelės pozicijos, o sezoną jie užbaigs jau kovo pradžioje paskutinėmis pirmenybių rungtynėmis.
 
Vasario metu A. Reizinas turėjo du nelengvus išbandymus, kurių metu jam ne kartą teko traukti ritulį iš savo vartų, o J. Minelga šio mėnesio metu pasižymėjo vienu įvarčiu.
 
Ignas Bazanovas („Helsingborgs HC“, Švedija)
„J18 Division 1“: 1 rungtynės
 
Daugiausiai „Helsingborgs“ U-16 komandai atstovaujantis I. Bazanovas vasarį gavo dar vieną progą sužaisti rungtynes trečioje Švedijos U-18 lygoje. 15-metis šiose rungtynėse nepasižymėjo, o jo ekipa be pergalių baigė antrąjį pirmenybių etapą.
 
Lukas Žukauskas („Junior Blues“, JAV)
NAHL: 1 rungtynės – 12 baudos minučių
 
Vasario pradžioje paskutines savo rungtynes NAHL lygoje sužaidęs L. Žukauskas jau spėjo sugrįžti į Lietuvą bei užsivilkti „Kaunas Hockey“ komandos marškinėlius.
 
Sezoną, kurį aptrumpino traumos, o užbaigė problemos su viza, Lietuvos rinktinės kandidatas antroje stipriausioje JAV jaunimo lygoje baigė su 3 rezultatyviais perdavimais per 11 sužaistų mačų.
 
Patrikas Misiukas („South Shore Kings“, JAV)
NCDC: 9 rungtynės – 1 įvartis, 5 rezultatyvūs perdavimai, 8 baudos minutės
 
Sėkmingiausią savo karjeros mėnesį per savo du sezonus NCDC lygoje vasarį užfiksavo P. Misiukas. Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše esantis puolėjas iš viso surinko 6 rezultatyvumo balus, o sėkmingiausias jam buvo susitikimas su „Rocherster Monarchs“, kuriame lietuvis pelnė įvartį bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.
 
Nepaisant sėkmingo P. Misiuko žaidimo „South Shore Kings“ sezonas baigsis po paskutinių keturių reguliaraus sezono mačų, nes šis klubas jau nebeturi galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas.
 
5 įvarčius pelnęs ir 11 rezultatyvių perdavimų jau atlikęs lietuvis tarp rezultatyviausių komandos žaidėjų užima ketvirtąją poziciją.
 
Dominykas Bogdziulis („Syracuse Stars“, JAV)
NCDC: 9 rungtynės – 3 įvarčiai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 10 baudos minučių
 
Vasarį „Syracuse Stars“ pradėjo šešių pergalių seriją, o visuose iš šių mačų prie pergalės D. Bogdziulis prisidėdavo bent vienu rezultatyvumo balu. Tiesa, mėnesio pabaigoje puolėjui taškus rinkti sekėsi sunkiau, o trys pralaimėjimai iš eilės neleidžia lietuvio klubui jaustis ramiam dėl vietos atkrintamosiose varžybose.
 
Prieš lemiamų kovų mėnesį NCDC lygoje „Syracuse Stars“ vis dar žengia aštunta, tačiau norėdami išsaugoti šią poziciją jie dar turės pasistengti per savo likusius mačus papildyti taškų kraitį.
 
36 rezultatyvumo balus (13 įvarčių ir 23 rezultatyvūs perdavimai) šį sezoną jau surinkęs D. Bogdziulis rezultatyviausių lygos žaidėjų rikiuotėje žengia 29-as.
 
Arvidas Domeika („Dallas Snipers“, JAV)
WSHL: 9 rungtynės – 4 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 19 baudos minučių
 
Karolis Krasilnikovas („Dallas Snipers“, JAV)
WSHL: 9 rungtynės – 3 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai
 
Vasarį WSHL pirmenybėse „Dallas Snipers“ gerais rezultatais pasigirti negalėjo: per visą mėnesį jie triumfavo vos kartą, o prie pergalės bene labiausiai prisidėjo du įvarčius pelnęs K. Krasilnikovas. Tiesa, kituose mėnesio mačuose už jį rezultatyvesnis buvo kitas mūsų šalies atstovas A. Domeika, kurio pastangų jo ekipai neužteko.
 
Iš viso šį sezoną K. Krasilnikovo sąskaitoje yra 14 įvarčių ir 22 rezultatyvūs perdavimai, o A. Domeika pasižymėjo 11 įvarčių ir 10 rezultatyvių perdavimų.
 
Iki sezono pabaigos „Dallas Snipers“ dar sužais šešis mačus, tačiau jie jau nebepakils iš ketvirtosios savo diviziono pozicijos.
 
Matas Mikalauskas („El Paso Rhinos“, JAV)
WSHL: 7 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 8 baudos minutės
 
Eimantas Noreika („El Paso Rhinos“, JAV)
WSHL: 9 rungtynės – 4 įvarčiai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Vasarį M. Mikalauskui ir E. Noreikai trečią kartą sezone teko pratintis prie naujų komandos draugų. Atvykę į JAV atstovauti „Tahoe Icemen“ klubui, šiam nestartavus lygoje jie dar prieš sezoną persikėlė į „Valencia Flyers“ ekipą, kuriame jie rungtyniavo iki vasario vidurio. Rezultatyviai mėnesį šiame klube pradėję lietuviai tuomet mainų dėka atsidūrė vienoje iš lygos lyderių „El Paso Rhinos“ komandoje.
 
Naujoje ekipoje E. Noreika jau spėjo atsidaryti savo įvarčių sąskaitą, o M. Mikalauskui taškų dar teks palaukti, bet komandos rezultatai jų liūdinti neturėtų – šiame klube jie debiutavo keturiomis pergalėmis iš penkių galimų. Jauniausi naujos savo komandos žaidėjai iš Lietuvos reguliariajame WSHL sezone su „El Paso Rhinos“ dar sužais tris mačus, bet jie jau yra užsitikrinę pirmąją poziciją savo divizione.
 
Lukas Washco („Valley Forge Minutemen“, JAV)
AYHL U-18: 4 rungtynės
NAPHL: 4 rungtynės – 2 įvarčiai
 
Dvejuose turnyruose su „Valley Forge Minutemen“ šį sezoną besivaržantis L. Washco sėkmingai pasirodė NAPHL atkrintamosiose varžybose. Du jo įvarčiai padėjo iškovoti tris pergales iš keturių, bet vienintelė nesėkmė užvėrė šios komandos galimybes pakovoti dėl nugalėtojų titulo.
 
Tuo tarpu „AYHL U-18“ turnyre jiems ir toliau sekasi gerokai prasčiau: vasarį mūsų šalies atstovas liko be taškų, o jo ekipa – be pergalių. Galutinėje lygos lentelėje „Valley Forge Minutemen“ liko aštunta.
 
Iš viso NAPHL lygoje šį sezoną L. Washco per 19 susitikimų pasižymėjo 3 įvarčiais ir 1 rezultatyviu perdavimu, o „AYHL U-18“ čempionate per 27 mačus pelnė 9 įvarčius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.
 
Kristupas Blažys („DME Swamp Rabbits“, JAV)
„USPHL Premier“: 5 rungtynės – 3 rezultatyvūs perdavimai
 
Vasarį 3 rezultatyvius perdavimus atlikęs K. Blažys per vieną mėnesį daugiau nei padvigubino savo rezultatyvumo balų kraitį pridėdamas juos prie iki šiol sezone pasiekto 1 įvarčio ir 1 rezultatyvaus perdavimo.
 
Įprastai sėkmingai žaidė ir jo ekipa, kuri laimėjo savo divizioną „USPHL Premier“ lygoje ir laukia būsimų varžovų atkrintamosiose varžybose.
 
Ignotas Ragas („Richmond Generals“, JAV)
„USPHL Premier“: 6 rungtynės – 1 įvartis, 4 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Vasario mėnesį sėkmingai „USPHL Premier“ lygos reguliarųjį sezoną baigė I. Ragas ir jo atstovaujama ekipa. Lietuvos jaunimo rinktinės narys surinko penkis rezultatyvumo balus, o „Richmond Generals“ laimėjo visus keturis mačus.
 
Visgi, atkrintamosiose varžybose pratęsti sėkmingos serijos jiems nepavyko: I. Ragas per du mačus pasižymėti nesugebėjo, o dukart pralaimėjusiai jo komandai teko užbaigti savo sezoną.
 
Iš viso šį sezoną puolėjas iš Lietuvos per 34 sužaistus mačus pelnė 6 įvarčius bei atliko 9 rezultatyvius perdavimus.
 
Elvinas Karla („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 2 rungtynės – 7 praleisti įvarčiai, 260 atremtų metimų (93,5%)
 
Martynas Miliūnas („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 4 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 4 baudos minutės
 
Ilgą laiką tris lietuvius savo gretose turėjusi „Potomac Patriots“ komanda ne patį sėkmingiausią sezoną užbaigė praretėjusiomis gretomis. Iš pradžių su komanda atsisveikino Dominykas Motiejūnas, o nesibaigus sezonui į gimtinę sugrįžo ir E. Karla.
 
Vieninteliam klube iki paskutinio sezono mačo likusiam M. Miliūnui komandos išgelbėti nepavyko net ir geriausiu savo sezono pasirodymu paskutiniame mače, kuriame jis pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą. Dar keturi pralaimėjimai „Potomac Patriots“ sezono nepragražino – šis klubas liko paskutinis savo divizione ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.
 
Šį sezoną 27 kartus „USPHL Premier“ lygoje vartus gynęs E. Karla atrėmė 92,67% varžovų metimų ir pateko tarp dvidešimties geriausių lygos vartininkų, šioje kategorijoje sezoną baigdamas 16-oje pozicijoje. Tuo tarpu D. Motiejūnas šiemet JAV sužaidė 26 susitikimus, per kuriuos jis pelnė 2 įvarčius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o 38 kartus ant ledo pasirodęs M. Miliūnas pelnė 2 įvarčius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.
 
Denisas Kuzminovas („Connecticut Nighthawks“, JAV)
„USPHL Premier“: 9 rungtynės – 6 įvarčiai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 8 baudos minutės
 
„Connecticut Nighthawks“ klubas ir toliau yra stipriai priklausomas nuo jos lyderio D. Kuzminovo žaidimo. Puolėjas iš lietuvio siautėjo mėnesio pradžioje, per mačą vidutiniškai rinkdamas po daugiau nei du rezultatyvumo balus, o jo ekipa pergalėmis džiaugėsi šešis kartus, iš kurių dukart mačo didvyriu tapo būtent mūsų šalies atstovas, pelnydamas pergalingą įvartį pratęsime. Visgi, mėnesio gale sumažėjus lietuvio rezultatyvumui, ši ekipa reguliarųjį sezoną užbaigė trimis pralaimėjimais iš eilės.
 
55 per sezoną surinkti rezultatyvumo balai (27 įvarčiai ir 28 rezultatyvūs perdavimai) leido D. Kuzminovui reguliariajame sezone likti 32-oje pozicijoje pagal rezultatyvumą.
 
„USPHL Premier“ lygos atkrintamąsias varžybas „Connecticut Nighthawks“ pradės jau šį savaitgalį.
 
Dino Mukovozas („Long Beach Sharks“, JAV)
NA3HL: 9 rungtynes – 5 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai
NA3HL Top Prospects: 3 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas
 
Per visą vasarį D. Mukovozo atstovaujama ekipa taip ir nepatyrė pergalių skonio, nepaisant to, jog ji žaidė net 9 mačus. Pačiam puolėjui iš Lietuvos šį mėnesį, skirtingai nei įprastai šį sezoną, dažniau teko užbaigti atakas pačiam, pelnant penkis įvarčius.
 
Beje, vasarį D. Mukovozas sulaukė ir pripažinimo iš lygos, kai buvo išrinktas į talentingiausių žaidėjų komandą varžytis tradiciniame turnyre tarp didžiausių lygos talentų, o ten mūsų šalies atstovas taip pat nepasimetė, turnyrą baigęs su įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu.
 
Vėjas Jokubynas („Ontario Hockey Academy“, Kanada)
PSHF U18: 5 rungtynės – 1 įvartis
 
Vasarį „Ontario Hockey Academy“ su V. Jokubynu dažniau džiaugėsi pergalėmis, ne patyrė pralaimėjimus ir triumfavo trejose rungtynėse iš penkių. Viename iš pergalingų mačų prie komandos pergalės įvarčiu prisidėjo ir gynėjas iš Lietuvos.
 
Šį sezoną per 17 sužaistų mačų V. Jokubynas jau surinko 2 įvarčius ir 2 rezultatyvius perdavimus, o savo sezoną „PSHF U18“ lygoje jis su komandos draugais tęs ir kovą.
 
Paulius Macijauskas („Rice Memorial Prep“, JAV)
MPHL: 2 rungtynės
 
Vasarį įsimintinu žaidimu MPHL lygoje vargu ar galėtų vadinti P. Macijauskas. Gynėjas per du sužaistus mačus nepasižymėjo, o jo atstovaujama ekipa dukart turėjo pripažinti varžovų pranašumą.
 
Dovydas Laimutis („West Coast Renegades“, JAV)
 „UCEL U-16“: 2 rungtynės
 
Vasarį D. Laimutis sudalyvavo dvejuose skaudžiais pralaimėjimais pasibaigusiuose mačuose, kuriuose jam pasižymėti nepavyko. Jo atstovaujama ekipa sezoną užbaigs kovą turnyru Kolorado valstijoje.