Titulinis » Naujienos » Vartininkai savo įgūdžius gerino tradicinėje vartininkų stovykloje

Vartininkai savo įgūdžius gerino tradicinėje vartininkų stovykloje

2019-06-30
hockey.lt informacija
 Praėjusią savaitę Vilniuje praūžė tradicine tapusi ledo ritulio vartininkų stovykla, kurioje įvairaus amžiaus šios pozicijos žaidėjai galėjo pagerinti savo įgūdžius ir tinkamai pasiruošti artėjančiam sezonui ant ledo.
 
Šiemet stovykloje dalyvavo 49 dalyviai iš trijų šalių: 21 svečias iš Baltarusijos, vienas iš Ukrainos bei 27 Lietuvos atstovai. Penkių dienos stovyklos metu jie klausėsi trijų trenerių iš Lietuvos, penkių baltarusių ir vieno latvio patarimų. KHL patirties turinčių trenerių pratybos buvo rengiamos kasdien: dukart per dieną buvo atliekami pratimai ant žemės, o dar dvi treniruotės būdavo surengtos ant ledo.
 
„Stovyklos tikslas – vyresnius paruošti sezonui fiziškai ir patobulinti jų technikos elementus. Tuo tarpu jaunesniems siekėme suteikti kuo daugiau informacijos kaip žaisti vartuose tam tikruose situacijose ir išmokyti juos kuo daugiau čiuožimo elementų“, - pasibaigus stovyklai kalbėjo stovyklos organizatorius, ilgametis Lietuvos rinktinės vartininkas bei treneris Arūnas Aleinikovas.
 
8-tą kartą surengtoje stovykloje šį kartą trenerių nurodymų klausėsi ir dvi Lietuvos moterų rinktinės kandidatės Jurgita Prekevičienė ir Daiva Jatkevičienė, kurios, kaip ir ankstesniais metais stovykloje dalyvavusi Emilija Simonsen, treneriams paliko gerą įspūdį.
 
„Praėjusiais metais stovykloje dalyvaudavo „Geležinio vilko“ auklėtinė E. Simonsen, kuri yra labai techniška vartininkė. Daiva ir Jurgita buvo darbščios ir dėmesingos. Visgi, joms dar reikės įdėti daug darbo ir kantrybės, kad vėliau žaisti būtų dar lengviau.“