Titulinis » Naujienos » VHL debiutantų gretose – po traumos atsigavęs P.Verenis

VHL debiutantų gretose – po traumos atsigavęs P.Verenis

2015-08-21
sportas.lt informacija
 Naujajame Rusijos Aukčiausios ledo ritulio lygos (VHL) sezone turėtų žaisti ne tik Nerijus Ališauskas, bet ir po traumos atsigavęs 25-erių metų puolėjas Povilas Verenis. VHL debiutantas Dmitrovo „Zvezda-VDV“ (Rusija) klubas išplatino komandos paraišką naujajam VHL sezonui, kurioje puikuojasi ir praėjusį sezoną dėl traumų praleidusio P.Verenio pavardė.
 
Mėnesį komandos peržiūroje dalyvavęs lietuvis su Dmitrovo ekipa pasirašė vienerių metų kontraktą. Lietuvis jau spėjo debiutuoti komandos gretose draugiškame turnyre, tačiau įvarčiais dar nepasižymėjo. P.Verenis antroje pagal pajėgumą Rusijos lygoje jau žaidė 2009-2010 m. sezone. Tuomet lietuvis atstovavo Sankt Peterburgo „HK VMF“ komandai ir per 20 rungtynių pelnė 3 įvarčius bei atliko 1 rezultatyvų perdavimą.
 
Deja, pastaraisiais metais lietuvio karjerą pristabdė traumos. P.Vereniui ne kartą buvo atlikta peties operacija. Peties skausmai sutrukdė lietuviui praėjusiame sezone įsitvirtinti aukščiausioje Kazachstano lygoje.
 
Žaidybinės praktikos stygius 2015 m. užvėrė puolėjui duris ir į Lietuvos vyrų rinktinę, kurioje P.Verenis debiutavo dar 2007 m. Tiesa, dėl traumų paskutinį kartą šalies rinktinei jis atstovavo 2012 m.