Titulinis » Naujienos » Vieno gero „Energijos“ kėlinio nepakako prieš „Gomel-2“ ekipą

Vieno gero „Energijos“ kėlinio nepakako prieš „Gomel-2“ ekipą

2018-02-11
LRK „Energija“ inf.
 Sekmadienį Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynėse Elektrėnų „Energija“ namuose 2:8 (1:5, 1:0, 0:3) nusileido vieniems iš turnyrinės lentelės lyderių Gomelio „Gomel-2“ ledo ritulininkams.
 
Rungtynių pradžią „Energijai“ komplikavo nedrausmingas žaidimas: du pirmieji svečių įvarčiai buvo pelnyti žaidžiant daugumoje. Nors kėlinio viduryje Deividui Kazlauskui (11:27) pavyko sumažinti deficitą iki minimumo, tačiau tada „Enerijos“ žaidėjai vėl pažeidinėjo taisykles, o „Gomel-2“ ledo ritulininkai dar du kartus išnaudojo kiekybines persvaras.
 
Antrame kėlinyje žaidimas visiškai pasikeitė - „Energija“ užsidirbo vos vieną pašalinimą, tuo tarpu svečiai - keturis. Vieną iš galimybių daugumoje pelnyti įvartį išnaudojo Povilas Verenis (31:58) ir sušvelnino atsilikimą iki trijų - 2:5. Drausmingai gynęsi elektrėniečiai antrame kėlinyje nepraleido nei vieno įvarčio.
 
Trečiame kėlinyje svečiams iš Gomelio pavyko pelnyti dar tris įvarčius, o nuo didesnio skirtumo „Energiją“ gelbėjo patikimai žaidęs ir geriausiu „Enegijos žaidėju išrinktas vartininkas Nerijus Dauksevičius.
 
Vakar vykusiose rungtynėse „Energija“ dėl ligų ir kitų priežasčių galėjo verstis tik dviem penketais, o gerokai daugiau žaidėjų turėję varžovai šventė pergalę rezultatu 11:3.
 
Abi komandos tarpusavyje jau žaidė sezono pradžioje. Tada rugsėjo mėnesį vykusiose rungtynėse išvykoje „Energija“ varžovams nusileido rezultatais 12:1 ir 9:1.
 
„Energija“ per 46 reguliariojo sezono rungtynes yra iškovojusi 10 pergalių ir su 31 tašku tarp keturiolikos komandų žengia dvyliktoje vietoje ir jau nebeturi šansų prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. Tuo tarpu „Gomel-2“ ekipa per 48 susitikimus iškovojo 36 pergales ir su 106 taškais rikiuojasi antroje pozicijoje.
 
Artimiausias rungtynes „Energija“ Baltarusijos aukščiausioje lygoje žais vasario 20-21 dienomis svečiuose su Soligorsko „Šachtior-2“ ekipa.