Titulinis » Naujienos » Vilniaus derbį laimėjęs „Geležinis Vilkas“ nutraukė ilgą pralaimėjimų seriją (VIDEO)

Vilniaus derbį laimėjęs „Geležinis Vilkas“ nutraukė ilgą pralaimėjimų seriją (VIDEO)

2019-02-12
hockey.lt informacija
„Geležinio Vilko“ komandos pralaimėjimų seriją Lietuvos čempionate – baigta. Vilniaus derbyje „vilkai“ sugebėjo antrą kartą šiame sezone parklupdyti „Hockey Punks“ komandą.
 
Antradienio rungtynėse fantastiškai pirmąjį kėlinį sužaidę „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkai įgijo trijų įvarčių pranašumą, kuris leido jiems džiaugtis pergale 4:2. Nors nepaisant šios pergalės ši ekipa jau nebepakils iš paskutinės vietos turnyrinėje lentelėje, ji leido jiems nutraukti iki nemalonią keturiolikos pralaimėjimų seriją.
 
„Hockey Punks“ šiose rungtynėse vartuose suteikė progą atsarginiam vartininkui Kristupui Pranckiečiui, ilgai išlaikyti savo vartų „sausų“ nepavyko. Jau septintąją minutę jam nepavyko išgelbėti savo ekipos nuo Martino Tuchto (06:22, rez. perd. Arnas Misiukas) smūgio, o netrukus po „pankų“ pražangos kiekybinės persvaros metu „Geležinis Vilkas“ pasižymėjo dar kartą, kai tiksliai smūgiavo Deividas Četvertakas (10:49, rez. perd. Dominykas Bisturys, Edvinas Boroška).
 
Kėlinio viduryje progą žaisti daugumoje gavo jau „pankai“, tačiau net ir turėdami kiekybinį deficitą „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkai net du kartus pabėgo vieni prieš varžovų vartininkus. Pirmuoju bandymu Arnas Misiukas (11:52) suklaidino vartininką ir pelnė trečiąjį savo komandos įvartį, o antruoju bandymu D. Bisturiui pasižymėti nepavyko.
 
Po netikėto varžovų antausio „Hockey Punks“ antrąjį kėlinį pradėjo ryžtingai ir jie netruko sušvelninti varžovų persvaros, po Šarūno Kuliešiaus (23:24, rez. perd. Sergejus Markovskis) įvarčio. Visgi, dar kartą suteikę varžovams galimybę turėti kiekybinę persvarą, Mindaugo Kiero auklėtiniai vėl buvo nubausti maksimaliai. Antruoju savo mačo įvarčiu trijų įvarčių persvarą savo ekipai sugrąžino M. Tuchto (29:00, rez. perd. Tomašas Krukovskis, D. Bisturys).
 
Įpusėjus mačui į „pankų“ vartus stojo Simas Baltrūnas, o įveikti jį „Geležinio Vilko“ žaidėjams sekėsi gerokai sunkiau. Tiesa, sugrįžti į mačą nepavyko ir „Hockey Punks“ komandai, o likus žaisti tris minutes, pagyvinti savo puolimą M. Kieras pabandė vartininką pakeisdamas šeštuoju aikštės žaidėju.
 
Prasidėjusi varžovų vartų apgultis galiausiai atnešė vaisių: „Hockey Punks“ deficitą iki dviejų įvarčių sumažino Hectoras Majulas (58:30, rez. perd. Aliaksejus Kuveka, Š. Kuliešius). Jau netrukus intriga rungtynėse galėjo atgimti visiškai: T. Krukovskis neleistinai stabdė prasiveržusį varžovą, o teisėjai už tai jį nubaudė maksimaliai skirdami dvi baudos minutes bei baudinį į „Geležinio Vilko“ vartus. Rungtynių šeimininkų laimei, A. Kuveka nesugebėjo pergudrauti Martino Petiulio, kuris dar kartą sužibėjo ir paskutinės minutės metu, taip padėdamas savo klubui nutraukti pralaimėjimų seriją.