Titulinis » Naujienos » Vilniaus derbyje ir vėl pranašesni buvo "Hockey Punks" ledo ritulininkai (VIDEO)

Vilniaus derbyje ir vėl pranašesni buvo "Hockey Punks" ledo ritulininkai (VIDEO)

2020-01-23
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio čempionate įvykusiame Vilniaus derbyje pergale džiaugėsi „Hockey Punks“ komanda.
 
Antroje vietoje Lietuvos čempionate žengiantys Lietuvos vicečempionai 4:1 įveikė kitą sostinės komandą „Geležinį Vilką“, kuris turnyrinėje lentelėje žengia greta ir užima trečiąją poziciją. Pergalė ne tik įtvirtino antrąją „Hockey Punks“ poziciją lygoje, bet ir išlaikė jų galimybes triumfuoti Lietuvos čempionato reguliariajame sezone.
 
 
Nuo pat mačo pradžios buvo galima pamatyti skirtingus komandos žaidimo stilius – jei „Geležinis Vilkas“ stengėsi progas kurti greitomis atakomis, tai jų varžovai neatsisakydavo ir pozicijų atakų bei metimų iš toli. Sužaidus beveik penkias minutes krito pirmasis įvartis, kai „pankų“ lyderis Donatas Kumeliauskas po individualaus prasiveržimo pasiuntė ritulį į „Geležinio Vilko“ vartus (04:27, rez. perd. Rolandas Aliukonis, Aivaras Bendžius).
 
Nepaisant ankstyvos persvaros ir dažniau atliekamų metimų, visiškai perimti žaidybinės persvaros „Hockey Punks“ komandai pirmajame kėlinyje nepavyko. „Vilkai“ ne tik apsigynė nuo varžovų atakų, bet ir patys surengė keletą atakų, kurios įvarčiais nevirto.
 
Antrojo kėlinio pradžioje net kelis kartus iš eilės „Hockey Punks“ atliko metimus iš labai artimos distancijos, bet „Geležinio Vilko“ vartininkas Elvinas Karla užtikrintai susitvarkė su šiuo išbandymu. Vėliau sekė „Hockey Punks“ gynėjo pražanga, per kurią ši ekipa žaisdama mažumoje dukart sugebėjo iššokti į pasimatymą su varžovų vartininku ir nors abu kartus pasižymėti nepavyko, antroji proga buvo nutraukta oponentų pražanga.
 
Daugumoje gauta pražanga po beveik minutės virto antruoju įvarčiu į „Geležinio Vilko“ vartus. Gavę progą realizuoti kiekybinę persvarą, net ir neturint pilnų dviejų minučių, ilgamečių rinktinės narių trejetas surengė ataką, kurios smaigalyje atsidūrė ir įvartį pelnė Povilas Verenis (26:40, rez. perd. D. Kumeliauskas, R. Aliukonis).
 
Iš karto po varžovų įvarčio „Geležinio Vilko“ ekipa susikūrė auksinę progą pasižymėti, bet net ir pabėgus dviese prieš vartininką, tiksliu metimu užbaigti atakos jiems nepavyko. Vos po kelių minučių „Hockey Punks“ atsakė savuoju greitu išpuoliu, o jos metu į ataką nuskubėjo Rolandas Aliukonis, kuris preciziškai tiksliai pasiuntė ritulį į vartų kamputį, nepalikdamas šansų oponentų vartininkui (32:18, rez. perd. A. Bendžius, P. Verenis).
 
Nepaisant „vilkų“ narių bandymų mažinti rungtynių skirtumą, „Hockey Punks“ dar kartą surado būdą sukurti pavojingą išpuolį, kuriame pakartotiniu metimu Sergejus Markovskis dar kartą nubaudė savo oponentus (35:10, rez. perd. Aliaksejus Kuveka, Edgaras Rybakovas).
 
Paskutinėmis antrojo kėlinio minutėmis dvi greitos pirmaujančios komandos pražangos suteikė galimybę „Geležiniui Vilkui“ ilgai dvigubai kiekybinei persvarai, o jos metu pavyko išnaudoti šią situaciją pelnant pirmąjį savo komandos įvartį. Iš aštraus kampo pasižymėjo Patrikas Misiukas (39:51, rez. perd. Justinas Vėželis).
 
Dar vieną progą dvigubai kiekybinei persvarai svečiai gavo sužaidus tris minutes trečiajame kėlinyje, bet nepaisant to, kad kartą jų mestas ritulys pataikė į vartų skersinį, antrą kartą išnaudoti tokios progos nepavyko. Jau pasibaigus „Geležinio Vilko“ daugumai savo meistriškumą pademonstravo šios komandos vartininkas E. Karla, puikiai atrėmęs vienas prieš vieną iššokusio varžovų metimą.
 
Trijų įvarčių persvarą turėjusi „Hockey Punks“ per dešimties minučių atkarpą ir trečią kartą po dviejų pražangų žaidė formatu trise prieš penkis. Tiesa, įvarčio nebuvo pelnyta ir šį kartą, o jau išsilyginus sudėtimis Arnas Misiukas buvo atsidūręs vienas prieš Simą Baltrūną, bet iš artimos distancijos jam pergudrauti vartininko nepavyko.
 
Per likusią kėlinio dalį „Geležiniui Vilkui“ nepavyko išnaudoti dar kelių puikių progų sušvelninti mačo rezultatą, o įvykių mačo pabaigoje neforsavusiai „Hockey Punks“ komandai pavyko išlaikyti pergalingą persvarą.
 
Rungtynėse abi komandos atliko panašų metimų skaičių („Geležinis Vilkas“ – 38, „Hockey Punks“ – 44), bet „Hockey Punks“ vartininkas Simas Baltrūnas atrėmė net 97,37% oponentų metimų, taip padėdamas savo klubui iškovoti pergalę.
 
 
Po rungtynių „Hockey Punks“ puolėjas Algimantas Visockas džiaugėsi savo komandos startu rungtynėse, bet turėjo priekaištų mačo finišui.
 
„Rungtynes pradėjome tikrai gerai, buvo geras tempas, išnaudojome savo progas, tikrai žaidėme gerai. Bet antroje rungtynių dalyje kažkiek perlūžome – gavome daug baudos minučių ir dėl to žaidimas tikrai suprastėjo. Dėl to galėčiau pasakyti, kad trečiasis kėlinys buvo prastokas, o beveik pusę jo praleidome mažumoje. Tai tikrai reikėtų pataisyti“, - po mačo kalbėjo puolėjas.
 
Po beveik savaitės šios komandos stos į dar vieną akistatą, o nugalėtojų ekipos narys išskyrė svarbiausius taisytinus dalykus prieš šį mačą ir nepraleido progos pagirti savo ekipos vartininką.
 
„Dar kartą galiu tik pasikartoti, kad prieš kitos savaitės mačą svarbiausia bus sumažinti baudos minučių skaičių. Taip pat reikės geriau išnaudoti daugumą bei patobulinti žaidimą turint kiekybines persvaras.
 
Simas Baltrūnas mūsų komandoje visada yra didelis faktorius. Jei ne jis, manau, kad galėjo būti ir visai kitas rungtynių rezultatas.“ 
 
 
 
Tuo tarpu „Geležinio Vilko“ vartininkas Elvinas Karla lygindamas šį mačą su praėjusiu pasidžiaugė geresniu rezultatu, tačiau taip pat ir išskyrė didžiausią komandos problemą – įvarčių trūkumą.
 
„Šiandien rezultatas švieslentėje kiek gražesnis – pavyko įmušti ir mums. Tik tiek, kad mums reikia daugiau pataikyti į vartus – su vienu įvarčių rungtynių nelaimėsi. Šiandien rungtynėse „pankai“ buvo geresni. Šiose rungtynėse daug kartų neišnaudojome kiekybinių daugumų, o turėjome galimybių ir žaisti prieš tris varžovus. Taip pat labai gerai oponentų vartuose stovėjo S. Baltrūnas, kuris juos tikrai „patraukė“. Manau, kad tai buvo svarbiausi faktoriai šiame mače.
 
Savo žaidimo komentuoti nemėgstu, bet pasižiūrėjus į švieslentę – praleisti keturi įvarčiai, tad tikrai galima sužaisti ir geriau“, - po mačo teigė Lietuvos rinktinės kandidatas.
 
Prieš laukiančią dar vieną akistatą su „Hockey Punks“, vartininkas surado ne vieną žaidimo oponentą, ties kuriuo teks padirbėti „vilkų“ nariams.
 
„Visų pirma teks dirbti ties tuo, kaip pataikyti į vartus, nes šiandien labai dažnai to nepadarėme. Reikės išnaudoti savo progas, gaunamas daugumas. Taip pat ir geriau žaisti gynyboje, geriau išsirinkti savo žaidėjus. Šiandien buvo tokių momentų, kai atrodo esame savo zonoje, bet neišsirenkame oponentų ir jie muša įvarčius. Todėl reikia pagerinti ir gynybą.“
 
 
Rungtynių vaizdo įrašas: