Titulinis » Naujienos » Vilniaus „Hockey Punks“ debiutuos Baltarusijos ir Ukrainos čempionas

Vilniaus „Hockey Punks“ debiutuos Baltarusijos ir Ukrainos čempionas

2019-01-23
“Hockey Punks” inf.
Šiandien Vilniuje Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynėse dviejų didžųjų Lietuvos miestų dvikova - „Hockey Punks“ sustinka su „Kaunas Hockey“. Šiose rungtynėse sostinės komandos gretose debiutuos baltarusis Siarhejus Markouskis, per savo karjerą tapęs Ukrainos ir Baltarusijos čempionu.
 
Kaimyninės Baltarusijos pirmenybėse gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis S.Markouskis sužaidė 285 rungtynes, per kurias pelnė 13 įvarčius atliko 43 rezultatyvius perdavimus, surinko 56 rezultatyvumo taškus. Agresyvų žaidimo stilių mėgstantis gynėjas nevengdavo ir nusimesti pirštinių, praleido 430 minučių ant nubaustųjų suolelio.
 
„Džiaugiamės, kad pavyko sustiprinti gynybinę liniją. Aišku, kad neperkame jo tam, kad kumščiais mojuotų. Prieš porą sezonų jis rungtyniavo Gardino „Neman“ komandoje ir jos treneriai, tarp kurių ir mūsiškis Arūnas Aleinikovas, gerai atsiliepė apie Siarhejų. Suprantame, kad iš karto kalnų jis gal ir nenuvers, bet sezono pabaigoje jis bus tikrai labai svarbus mūsų žaidėjas“, - sako „Hockey Punks“ vadovas Šarūnas Kuliešius.
 
Metus “Hockey Punks” komanda pradėjo daug kam netikėta, jau antra šį sezoną pergale prieš čempionę Elektrėnų „Energiją“. Tačiau reikia pažymėti, kad ir „pankų“ sudėtis palyginus su sezono pradžia vis stiprėja. Kol savo žaidimo ieško legionieriai rusas Sankt Peterburgo SKA sistemos auklėtinis Ilja Želtakovas ir meksikietis Hektoras Majulas, po traumos į rikiuotę grįžo Lietuvojas jaunimo rinktinės puolėjas Laisvydas Kudrevičius, prisijungė Karolis Šlikas.
 
„Hockey Punks“ puolimo lyderis Edgaras Rybakovas tikisi gero lygio rungtynių.
 
“Neabejoju, kad laukia įdomios rungtynės. Kauno komanda kaip ir mes vis stiprinasi, ir mums, ir jiems reikalinga pergalė. Bet žaidžiame namie ir tikimės mūsų fanus pradžiuginti savo žaidimu.”
 
Į dideles kalbas nesileidžia ir „pankų“ vyr.treneris Mindaugas Kieras:
 
„Visi pasiilgom namų sienų. Čia žaisti vyrams smagiausia. Kauno komanda nesnaudžia tiek ant ledo, tiek ieškodama naujų žaidėjų. Puiki proga išmatuoti savo raumenų dydį ir jėgą!'“.
 
Rungtynių Vilniaus “Pramogų arenoje” pradžia - 20 val. 15 min. Organizatoriai pataria atvykti šiek tiek anksčiau, nes susidaro eilės prie kasos. Bilietus taip pat galima įsigyti ir internetu „Paysera“ bilietų sistemoje.