Titulinis » Naujienos » Vilnietis Ignotas Ragas užsirekomendavo Kanadoje

Vilnietis Ignotas Ragas užsirekomendavo Kanadoje

2015-09-26
LRM "Geležinis vilkas" informacija
 "Geležinio vilko" ledo ritulio mokyklos auklėtinis Ignotas Ragas šį sezoną praleis Kanados Otarijo provincijoje. Vilnietis rungtyniaus Kanados jaunimo ledo ritulio lygoje (Greater Metro Junior A Hockey League) ir gins "Bracebridge Blues" komandos garbę. Šioje lygoje iš viso rungtyniauja 32 komandos, kuriose gali žaisti 1995-1999 metais gimę vaikinai. Skirtingai nei kitose šalyse, Kanados Junior lygoje amžiaus skirtumas tarp komandos žaidėjų gali būti net penkeri metai.
 
Kaip ir kiti du "Geležinio vilko" auklėtiniai - M. Dumčius ir P. Misiukas, šį sezoną rungtyniaujantys JAV, I. Ragas anapus Atlanto atsidūrė po stovyklos Klaipėdoje, kur ledo ritulio agentas latvis O. Koreškovas pasiūlė jaunajam puolėjui išmėginti savo jėgas ledo ritulio gimtinėje.
 
Daugiau nei dešimt metų ledo ritulį lankantis I. Ragas buvo vienas iš "Geležinio vilko" komandos lyderių, be to, vieną sezoną buvo pripažintas geriausiu puolėju visoje Nacionalinėje vaikų ledo ritulio lygoje. Beveik dviem metais vyresnė Ignoto sesuo Evelina taip pat keletą metų čiuožė ant ledo, lankė dailiojo čiuožimo treniruotes. Merginai pavyko tapti savo amžiaus grupės šalies čempionato prizininke. Šiuo metu Evelina gyvena Vokietijoje, kur šoka visame pasaulyje garsioje Berlyno baleto mokykloje.
 
Nepaisant to, kad I. Ragas jauniausias ne tik "Bracebridge Blues" komandos, bet ir visos Junior lygos žaidėjas (gruodžio pradžioje vaikinui sukaks 16 metų), jis puikiai debiutavo komandoje ir spėjo pasižymėti ne tik rezultatyviais perdavimais, bet ir pirmuoju savo įvarčiu. Vilnietis rungtyniauja antrajame "Bracebridge Blues" ekipos penkete.
 
Pasak paties Ignoto, iš pradžių jis šiek tiek jaudinosi, nes tiek  "Bracebridge Blues", tiek kitose komandose runtyniauja net 4-5 metais vyresni žaidėjai. Tačiau gan greitai vilnietis priprato prie komandos ir dabar ekipos treneriai juo visiškai pasitiki. Beje, vienu iš "Bracebridge Blues" treneriu dirba latvis O. Koreškovas, padėjęs vilniečiui išvykti į Kanadą. Be I. Rago, komandoje, be kanadiečių, žaidžia vaikinai iš Latvijos, Estijos, Ukrainos, Anglijos, Rusijos, JAV.