Titulinis » Naujienos » Vilniuje - aukščiausio lygio ledo ritulio tobulėjimo centras (VIDEO)

Vilniuje - aukščiausio lygio ledo ritulio tobulėjimo centras (VIDEO)

2019-05-23
hockey.lt informacija
Vilniuje ledo ritulininkų tobulėjimui atsiranda naujos galimybės – sostinėje baigiamas įrenginėti specialus ledo ritulininkų pasiruošimo centras, kuris ne tik padės gerinti savo gebėjimus ant ledo, tačiau ir turės niekur kitur dar nematytų techninių naujovių.
 
Ledo ritulio centrą Vilniuje įrenginėjanti UAB „Sporto komanda“ jau atidarė savo duris pirmiesiems lankytojams. Šveicarijos bendrovės „Innovational A.G. Glise“ atstovai Lietuvoje čia jau įrengė bėgimo ledą ir elektroninius ledo treniruoklius – „skatemill“, kuriuos gamina Čekijos įmonė „International CZ“. Įdomu, jog programinę įrangą šiems treniruokliams gamina būtent Lietuvoje įsikūrusi firma, kurios atstovų teigimu, jau dabar yra įrengta maždaug 80% ledo ritulio centro, o galutinai Ozo g. 20 įsikūręs ledo ritulininkų treniruočių centras turėtų būti užbaigtas birželį.
 
Centre įrengta dirbtinio ledo danga ir jame esantys treniruokliai atitinka visus aukščiausio lygio standartus ir niekuo nenusileidžia stipriausių planetos ledo ritulio lygų treniruotėms naudojamiems įrenginiams. Juos galima surasti tiek ir KHL lygos klubų bazėse, tiek ir kitose ledo ritulio supervalstybėse – Kanadoje, JAV, Čekijoje ar Skandinavijoje. Lietuvoje tai pirmoji tokia treniruočių salė, o dar dvi planuojama įrengti projektuojamoje Kauno ledo arenoje.
 
Jau dabar lankytojai gali atlikti bėgimo, ritulio valdymo ar metimo pratimus, o įrengtų vaizdo kamerų pagalba speciali programa apdoroja atliktą pratimą ir pateikia jo analizę. Jos pagalba galima ne tik sekti savo rezultatus ir stebėti tobulėjimą, tačiau ir sulaukti pagalbos techniniais klausimais: fiksuojamos atliekamos klaidos ar netikslūs judesiai. 
 
 
„Gaudami ritulį ledo ritulininkai visada turi judėti ir jų kojos turi dirbti, tačiau pas mus kartais vaikai savo kojas „išjungia“ ir jie sustoja. Ant šio takelio gaudamas perdavimą tu negali sustoti ir tavo kojos visada turi dirbti: turi ritulį „apdirbti“ bėgdamas ir atlikti metimą, nes sustoti ant šio treniruoklio negalima. Kai ant ledo daug vaikų, treneriams tai sukontroliuoti ne visada pavyksta, bet čia nėra kitos išeities – arba ant dirbtinio ledo bėgama, arba treniruoklį reikia išjungti.
 
Taip pat yra įvairių pratimų ir siekiant gerinti ritulio valdymą. Jų metu reikia nuolat sekti šonuose esančius monitorius, tad negalima nuleisti galvos ir žiūrėti į ritulį. Jau netrukus bus įrengtas ir projektorius ant vartų, kuris sportininkui rodys vietą, į kurią reikia mesti, o vėliau programa pateiks analizes ir parodys, kaip tiksliai yra atliekami metimai į vartus“, - kelis iš treniruoklių pratimų išskyrė treniruočių centro atstovai.
 
Visgi, sustoti centro atstovai nežada: bendradarbiaudami su KTU universitetu jie kurdami programinę įrangą treniruokliams siekia kaip įmanoma labiau praplėsti galimų atlikti pratimų skaičių ir nuolatos žada pateikti atnaujinimus savo lankytojams. Taip pat vis dar įrenginėjami ir kiti pratimų skaičių išplėsiantys įrenginiai, kuriuos lankytojai galės išbandyti jau artimiausiu metu.
 
„Nuolatos dirbame su programine įranga siekdami pateikti kaip įmanoma daugiau naujų programų ir pratimų. Sekame tai, kaip šie treniruokliai yra naudojami kitose šalyse ir jau dabar turime parengę programų, kurių neturi ir mūsų prašo kaimynai latviai ar Čekijos atstovai. Turime planų ateityje dar labiau plėsti šią sritį ir tokių analogų, kokius planuojame, mes dar pasaulyje nesame matę.“
 
Treniruočių centre tobulėti jau dabar suteikta galimybė tiek ir profesionalams, tiek ir jauniausiems ledo ritulininkams. Šį centrą jau išbandė ir „Geležinio Vilko“ ledo ritulio mokyklos atstovai, o jų treneriai itin pozityviai įvertino galimybę peržiūrėti treniruotės įrašą ir pateikti pastabas savo auklėtiniams. Naujai įkurtame centre apsilankė ir asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus, kuris pasidžiaugė, jog ir mūsų šalyje atsirado šiuos treniruoklius turintis centras, kuris suteiks dar daugiau galimybių Lietuvos ledo ritulininkams gerinti savo sugebėjimus.