Titulinis » Naujienos » Vilniuje – 18 čiuožyklų po atviru dangumi

Vilniuje – 18 čiuožyklų po atviru dangumi

2018-01-17
15min.lt informacija
 Sostinės savivaldybė, kartu su mokyklų bendruomenėmis, pasirūpino, kad šiemet prie mokyklų būtų įrengta beveik dvigubai daugiau atvirų nemokamų čiuožyklų nei pernai – 18.
 
Čiuožyklos jau įrengtos ir lankytojų laukia prie Žirmūnų gimnazijos, Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio gimnazijos, Fabijoniškių mokyklos ir „Taikos“ progimnazijos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
 
 Šiemet mokyklos raginamos įsirengti čiuožyklas pačios – talkinant mokytojams, mokiniams ar jų tėveliams. Žinoma, mokykloms čiuožyklas įsirengti padeda „Vilniaus vandenys“. Mokyklų vadovams buvo parengtos rekomendacijos, kaip teisingai įrengti čiuožyklą. Pernai tokių nemokamų čiuožyklų po atviru dangumi buvo 11.
 
Už iniciatyvumą keletas mokyklų buvo apdovanotos specialiais prizais – vertingais dovanų čekiais įsigyti sporto inventoriaus. Nemokamos atviros čiuožyklos įrenginėjamos prie sostinės mokyklų – Žirmūnų gimnazijos, Fabijoniškių mokyklos, Gerosios Vilties progimnazijos, Jono Pauliaus II gimnazijos, Grigiškių gimnazijos, „Minties“ gimnazijos, Taikos progimnazijos, Pranciškaus Skorinos gimnazijos, Baltupių progimnazijos, Naujamiesčio mokyklos, Sofijos Kovalevskajos progimnazijos, Salininkų gimnazijos, Juzefo Ignacijaus Kraševskio gimnazijos, Barboros Radvilaitės progimnazijos, „Spindulio“ progimnazijos, Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos, VGTU inžinerijos licėjaus, Trakų Vokės gimnazijos.
 
 Geriausiai čiuožyklas įsirengusių mokyklų laukia staigmena – sostinės savivaldybė mokyklų bendruomenes pakvies į koncertą menų fabrike „Loftas“.
 
Čiuožyklos prie sostinės mokyklų jau baigiamos įrengti, jose liejamas ledas, tad lankytojus su savo pačiūžomis pasidžiaugti žiemos malonumais pakvies jau visai netrukus.
 
Skaičiuojama, kad vienai čiuožyklai įrengti prireiks apie 20–30 kub. m vandens (plg. tiek vandens prireiktų pripildyti apie 1 500 standartinių vonių). Čiuožyklos veiks tol, kol leis oro sąlygos.
 
Nuo šio šeštadienio čiuožykla veikia ir vilniečių pamėgtame Vingio parke. Už estrados įrengta čiuožykla veikia darbo dienomis nuo 12 iki 21 valandos, savaitgaliais ir švenčių dienomis — nuo 10 iki 21 valandos.
 
Čiuožyklos nuomos kaina — 4 eurai už 1 valandą, čiuožiant savomis pačiūžomis — 3 eurai už 1 valandą.
 
Šią šiuožyklą parke įrengė Vilniaus ekstremalių sporto šakų klubas „Arena“. Sužvarbę čiuožėjai netoliese gali įsigyti karštos kavos ar arbatos.