Titulinis » Naujienos » Vyrų rinktinės stovykloje - amerikietis

Vyrų rinktinės stovykloje - amerikietis

2015-03-25
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinės jau pradėjo pasiruošimą artėjantiems pasaulio čempionatams. Vadovaujami Lietuvos ledo ritulio patrioto Berndo Haakės, vyrų ir aštuoniolikamečių rinktinės iki kovo pabaigos treniruosis kartu.
 
Porą kartų per dieną treniruotę turintys ledo ritulininkai vieni kitus pažįsta puikiai, tačiau yra ir naujų veidų, kurie praskaidrina žaidėjų kasdienybę.
 
Šiais metais į rinktines iš už Atlanto atvyks ne vienas lietuvis, kurie nusprendė karjerą tęsti JAV arba Kanadoje.
 
Iš JAV į Lietuvą atvyko ir amerikietis, kuris pareiškė norą tapti Lietuvos ledo ritulio rinktinės žaidėju. Tai – Sam`as Cohen`as, turintis lietuviškų šaknų.
 
Ledo ritulio vartininkas vieną dieną nusprendė pasinaudoti savo močiutės lietuviška kilme ir bandys patekti į Lietuvos ledo ritulio rinktinę.
 
„Apie savo močiutę žinau nedaug. Kiek pamenu, ji yra kilusi iš Butrimonių, šalia Alytaus. Tačiau žinodamas jos lietuviškas šaknis, nusprendžiau pabandyti laimę ir gauti lietuvišką pasą. Noriu žaisti Lietuvos ledo ritulio rinktinėje“,- apie savo planus sakė į Lietuvos rinktinės stovyklą atvykęs S.Cohen`as.
 
23-ejų metų vartininkas gimė Vašingtone ir studijų metais gynęs Towsono universiteto garbę, praėjusį rudenį amerikietis persikėlė į Europą, kur šį sezoną gynė „Asnieres“ antrosios komandos garbę, žaidžiančią ketvirtojoje Prancūzijos lygoje.
 
Dabar ledo ritulininkas galvoja apie Lietuvos klubą.
 
„Norėčiau žaisti Elektrėnų „Energijoje“ ir padėti klubui atkrintamosiose varžybose Baltarusijoje laimėti antrosios lygos čempionatą. Ateitis parodys, ar pavyks man patekti į Lietuvos klubą“,- sakė vartininkas.
 
Sam`ui Cohen`ui tapti Lietuvos ledo ritulio rinktinės nariu nebus lengva. Pirmiausia, jos turi turi gauti Lietuvos pilietybę. Taip pat ledo ritulininkui reikia atitikti tarptautinės ledo ritulio federacijos reikalavimus ir dvejus metus žaisti naujosios šalies, kurios pilietybę gavo, komandoje. Ir tik po to S.Cohen`ui bus galima bandyti patekti į Lietuvos ledo ritulio rinktinę.