Titulinis » Naujienos » Žalgirietis D. Nomanovas – geriausias Lietuvos jaunimo rinktinės žaidėjas

Žalgirietis D. Nomanovas – geriausias Lietuvos jaunimo rinktinės žaidėjas

2014-12-17
LRK „Žalgiris“ informacija
 
Lietuvos rinktinė gruodžio 7-13 dienomis Estijoje dalyvavo čempionate ir dėl teisės žaisti I divizione kovojo su Rumunijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Estijos bei Korėjos rinktinėmis ir grįžo su sidabro medaliais! Lietuvos komandą treniravo vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Aigaras Ciprusas, į jos sudėtį pateko ir penki žalgiriečiai: Danielius Nomanovas, Ilja Četvertakas, Edvinas Boroška, Ugnius Čižas bei Edgaras Protčenko.
 
Prieš čempionatą vyriausiasis rinktinės treneris Aigaras Ciprusas sakė, – „Rimčiausi varžovai bus britai ir Nyderlandų ledo ritulininkai. Įdomų, gal kiek chaotišką, tačiau labai greitą ledo ritulį demonstruoja Korėjos komanda. Nenurašau nė vienos rinktinės, tokiuose trumpuose ir greituose turnyruose svarbios kiekvienos rungtynės, kiekvienas taškas. Kovosime ir stengsimės laimėti prieš visas rinktines“.
 
Gruodžio 7-ą dieną čempionatą Lietuvos rinktinė pradėjo kovodama su Rumunijos rinktine, kurią įveikė tik po dramatiškų rungtynių ir baudinių serijos 6:5. Pirmąjį įvartį pelnė žalgirietis Danielius Nomanovas po Domanto Čypo ir Ilja Četvertako perdavimų. Antrajame kėlinyje sėkmingai sužaidė HC „Žalgirio“ žaidėjų trejetas – 31-ą minutę įvartį pelnė I. Četvertakas po Edgaro Protčenko bei D. Nomanovas perdavimų. 48-ą minutę D. Nomanovas realizavo baudinį ir pelnė antrąjį savo įvartį, o paskutinėmis kėlinio sekundėmis Ugnius Čižas (D. Nomanovas ir Paulius Gintautas) išygino rezultatą! Iš trijų taiklių baudinių, du sėkmingi smūgiai priklauso U. Čižui ir D. Nomanovui.
 
„Čempionate smulkių klaidų nedovanos nė viena komanda, kaip matėme šiose rungtynėse. Visi nori laimėti, visi kaunasi tik dėl pergalės. Tad reikės kautis iki galo visose rungtynėse, nes komandos apylygės. Tad pradedame ruoštis rytojaus kovai su Didžiąja Britanija“,- komandos žaidimą pakomentavo vyriausiasis treneris A. Ciprusas.
 
Per antrąsias runtynes Lietuviai nusileido Didžiosios Britanijos rinktinei 4:5. „Žalgirio“ žaidėjas I. Četvertakas pasižymėjo trečiajame kėlinyje, kai 53-ią minutę išlygino rezultatą 3:3 ir buvo pripažintas geriausiu Lietuvos rinktinėje.
 
„Žaidėjai negerbia savo pastangų ir darbo. Sunkiai dirbti, susikurti pranašumą ir paskui lengvai jį atiduoti tam, kad paskui vėl nežmoniškomis pastangomis vytis varžovus yra nesuprantama. Tačiau turnyras dar nesibaigė. Reikia tikėti savo jėgomis iki pat turnyro pabaigos. Nemanau, kad britai nužingsniuos iki pabaigos neišbarstę taškų. Viskas dar priešakyje“,- po dvikovos sakė vyriausiasis treneris A.Ciprusas.
 
Ne ką lengvesnės rungtynės laukė su pralaimėjimo dar nepatyrusia Korėjos rinktine. Lietuvos rinktinės kapitonas D. Nomanovas sėkmingai realizavo baudinį, o po rezultatyvaus I. Četvertako perdavimo pasižymėjo Simonas Gorelis. Paskutinėmis antrojo kėlinio sekundėmis žalgirietis U. Čižas suteikė lietuviams solidų pranašumą. Lemiamą įvartį rungtynėse atliko D. Nomanovas po rezultatyvaus E. Protčenko perdavimo.
 
Po rungtynių su Korėjos rinktine, vyriausiasis treneris A. Ciprusas sakė,- „Komanda sunkiai dirbo ir vykdė nurodymus, tai ir buvo raktas į pergalę. Dvikova buvo nervinga, tačiau nusiraminus ir sunkiai dirbant gynyboje pavyko iškovoti pergalę. Ruošiamės kitoms rungtynėms ir keliame tik aukščiausius tikslus“.
 
Priešpaskutinės rungtynės vyko su šeimininkais Estais. Jau 2-ąją minutę po U. Čižo ir Artūro Laukaičio perdavimų lietuvius į priekį išvedė Simonas Gorelis. 9-ą minutę U. Čižas atliko dar vieną rezultatyvų perdavimą ir Lietuvos rinktinė išsiveržė į priekį 2:0. Po šių įvarčių, Estijos rinktinė saugoti vartus patikėjo „Žalgirio“ žaidėjui Daniil Seppenen. Antrajame kėlinyje vėl pasižymėjo I. Četvertakas, kuris padidino Lietuvos rinktinės pranašumą 5:3. Laimėję kovą 6:4 Lietuviai užsitikrino mažiausiai bronzos medalius.
 
„Ledo ritulys labai emocionalus žaidimas. Komanda pirmaudama atsipalaidavo, pasipylė pašalinimai iš aikštelės ir leidome varžovams grįžti į žaidimą. Noriu pagirti vyrukus, šaunuoliai, jog rado jėgų kovoti iki pabaigos ir iškovoti pergalę. Turnyre pirmi nebebūsime, tačiau kausimės dėl antros vietos iš visų jėgų“,- po dvikovos sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris A. Ciprusas.
Lemiamas rungtynes Lietuvos rinktinė žaidė su Nyderlandais. Lietuvius 9-ą minutę į priekį išvedė P. Gintautas po taiklių S. Gorelio ir žalgiriečio U. Čižo perdavimų. Dar kartą rezultatyviu perdavimu U. Čižas pasižymėjo ir trečiajame kėlinyje. Po rungtynių, geriausiu Lietuvos komandoje buvo pripažintas U. Čižas. Geriausiojo rinktinės žaidėjo visame turnyre titulą atsiėmė Lietuvos rinktinės kapitonas D. Nomanovas.