Titulinis » Naujienos » „Žalgiris“ – „Loko-Junior“. Apžvalga

„Žalgiris“ – „Loko-Junior“. Apžvalga

2015-02-26
LRK "Žalgiris" informacija
 „Sveikas, Vilniau“, - tokiu šūkiu priešpaskutinį reguliariojo sezono varžovą pasitinka Vilniaus „Žalgirio“ ritulininkai, kurie ketvirtadienį ir penktadienį sostinės „Pramogų“ arenoje priims Jaroslavlio „Loko-Junior“ jaunimą.
 
Antrą vietą Vakaruose užimantis Rusijos klubas beveik nebeturi šansų pakilti iki pirmosios vietos, tačiau nukristi į trečiąją gali labai lengvai. „Žalgiris“, savo ruožtu, teoriškai dar gali aplenkti ir patį „Loko-Junior“ klubą, tačiau jo svarbesnė užduotis – išsaugoti ketvirtą vietą ir tuo pačiu namų aikštės pranašumą pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.
 
Vilnius
Grandiozinio susidomėjimo sulaukusios rungtynės žada būti pačiomis populiariausiomis šį sezoną. Tiek užbaigdamas reguliarųjį sezoną, tiek pradėdamas atkrintamąsias varžybas, „Žalgiris“ žais sostinėje.
 
Varžovas
Viena stipriausių Vakarų konferencijos ekipų „Loko-Junior“ yra tikra komanda. Statistiniuose dešimtukuose nėra nei vieno šios ekipos žaidėjo, tačiau yra net aštuoniolika (!) žaidėjų, kurie šiame sezone yra surinkę bent dešimt taškų (įvarčiai + rezultatyvūs perdavimai).
Įdomu tai, kad į šią kategoriją patenka net trys gynybinės linijos žaidėjai, tokiu būdu, kiekvieną kartą apsunkindami situaciją visiems varžovams.
Paskutinėse dvejose rungtynėse Jaroslavlio ritulininkai nugalėjo „Tveriči“ ekipą.
 
Tarpusavio akistatos
Tiek „Žalgiriui“, tiek „Loko-Junior“ ekipai tarpusavio susitikimai šiame sezone buvo pirmutiniai. Debiutinėse rungtynėse „Žalgiris“ varžovams nusileido 2:3, o jau kitą dieną šventė pergalę 3:0.
Rugsėjo 5 dieną įvykusioje dvikovoje per pirmus du kėlinius nebuvo įmuštas nei vienas įvartis, tačiau trečiajame pradėjo kristi vienas po kito.
Pirmieji įmušė Jaroslavlio ekipos nariai, tačiau praėjus keturioms minutėms, po Vadimo Mustafajevo ir Vladislavo Nikulino įvarčių, priekyje jau buvo „Žalgiris“.
Ir kai jau atrodė, kad sezonas bus pradėtas pergalingai, „Loko“, būdami daugumoje, iš pradžių išlygino rezultatą, o po to jį persvėrė. Tuo metu, iki rungtynių pabaigos buvo likusios vos 16 sekundžių.
Kitą dieną vilniečiai nebetampė liūto už ūsų ir per pirmąjį kėlinį susikrovė rimtą bagažą pergalingam finišui. Du sykius pasižymėjo Glebas Chvolesas. Besibaigiant rungtynėms, Danielius Nomanovas pelnė įvartį į tuščius varžovų vartus.
 
Klausimas
Ar per antrąjį kėlinį bus įmuštas nors vienas įvartis? Per pirmąsias dvejas rungtynes antroje dvidešimties minučių atkarpoje, „Žalgiris“ nepraleido nei vieno įvarčio. Tiesa, ir neįmušė.
 
Artimiausios rungtynės
Vasario 26 d. 19 val. Pramogų arenoje HC „Žalgiris“ - HC „Loko-Junior“
Vasario 27 d. 19 val. Pramogų arenoje HC „Žalgiris“ - HC „Loko-Junior“
Nestovėkite eilėse! Pasirūpinkite bilietais iš anksto! Bilietus platina „Bilietų pasaulis“.