Titulinis » Naujienos » "Žemaitijos ledo" apžvalga

"Žemaitijos ledo" apžvalga

2016-10-23
"Žemaitijos ledo " informacija
 Spalio 11 d. rungtynėmis tarp Klaipėdos „Baltijos“ ir Plungės LRK startavo jau 10 jubiliejinis „Žemaitijos ledo“ (toliau ŽL) sezonas. Čempionate norą dalyvauti pareiškė devynios komandos – praėjusio sezono Klaipėdos „HC Klaipėda-1“ iširo ir žaidėjai įsiliejo į kitas ŽL čempionato komandas. Čempionatas vyks pagal praėjusio sezono sistemą: vienas ratas ir atkrintamosios rungtynės iki dviejų pergalių įskaitant ir reguliaraus sezono rezultatą.
 
   Rungtynės prasidėjo nuo praėjusio sezono nugalėtojo titulą ginančių Klaipėdos „Baltijos“ įvarčio jau trečią rungtynių minutę. Ir tik Plungės vartininko D.Česnako dėka pirmajame kėlinyje išlieka 1:0. Antrojo kėlinio viduryje klaipėdiečiai smeigia du greitus įvarčius ir ant ledo įtampa kiek atslėgsta. Trečio kėlinio pradžioje Klaipėda priekyje jau 4:0 ir tada Plungė nutaria nesudėti taip lengvai ginklų ir atsako dviem įvarčiais. Galutinis rungtynių rezultatas 4:2.
 
    Spalio 16 d. ant ledo susitiko Kretingos „Grifai“ ir Klaipėdos „Toras“. Stabiliausiose pirmo turo rungtynėse kretingiškiai kiekvieną kėlinį pelnė po du įvarčius į kuriuos klaipėdiečiai sugebėjo atsakyti tik vienu „sušlapinančiu“. Galutinis rungtynių rezultatas 6:1.
 
   Spalio 17 d. Gargždų „Ledžinga“ traiškė Šilutės „Šilutės“ ledo ritulininkus. Stipriai pradėję gargždiškiai užklupo nepasiruošusius šilutiškius ir jau penktą rungtynių minutę rezultatas švieslentėje buvo 4:0. Po praleisti ketvirto įvarčio Šilutė paima minutės pertraukėlę ir po juos ant ledo pasirodo kita, jau susikaupusi komanda. Tačiau vien susikaupimo ir ryžto nepakanka. Gargždų jaunimas „užlaksto“ priešininkus ir švenčia sausą pergalę rezultatu 9:0.
 
   Spalio 21 d. penktadienį sezono staigmeną pateikė praėjusio sezono autsaideriai Palangos „Riterio“ ritulininkai rungtynėse su Klaipėdos „HC Klaipėda“. Nors ir metimais, ir ritulio kontrole laimi klaipėdiečiai, bet pirmieji įvartį pelno palangiškiai pasinaudoję kiekybine persvara. Antras įvartis į HC vartus jau krenta žaidžiant vienodomis sudėtimis ir pirmas kėlinys baigiasi 0:2. Antrojo kėlinio pabaigoje Palanga priekyje jau 0:3. Jau pirmąją trečio kėlinio minutę klaipėdiečiai nebejuokauja ir rezultatas tampa 1:3. Tačiau palangiškiai į tai atsako dar dviem įvarčiais ir rezultatas tampa 1:5. Klaipėda pakyla į lemiamą kovą ir rezultatą sušvelnina iki 3:5, bet rungtynių pabaigą sėkmingiau sužaidžia palangiškiai ir pelnydami dar vieną įvartį švenčia pergalę rezultatu 3:6.
 
   Antras turas startuos dviejų Klaipėdos ekipų rungtynėmis antradienį, kur susitiks Baltija ir Toras.