Titulinis » Naujienos » Žutbūtinę kovą Ukrainai pralaimėję lietuviai iškrito iš I-ojo diviziono (FOTOGALERIJA, VIDEO, M.Kiero komentaras)

Žutbūtinę kovą Ukrainai pralaimėję lietuviai iškrito iš I-ojo diviziono (FOTOGALERIJA, VIDEO, M.Kiero komentaras)

2017-12-15
hockey.lt informacija
 Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato IB diviziono lemiamoje kovoje dėl teisės ir kitąmet žaisti šioje grupėje Lietuvos rinktinė po baudinių serijos 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1) nusileido Ukrainos bendraamžiams ir iškrito iš pirmo diviziono.
 
Pirmajame kėlinyje be puolėjo Luko Žukausko ir gynėjo Arvido Domeikos žaidęs Lietuvos jaunimas aiškiai pademonstravo, kad nori likti šiame divizione. Mūsiškiai žaidė gerokai įvairiau ir aktyviau nei varžovai ir dažniau kūrė progas įvarčiui. Tačiau nei žaidžiant lygių sudėčių, nei du kartus turint kiekybinę persvarą naudos išpešti nepavyko, nors pagal metimus lietuviai buvo ryškiai pranašesni: 11 – 2.
 
Vieną kėlinį kovingai sužaidusi jaunimo rinktinė antrajame atidavė iniciatyvą varžovams, o grįžti į ritmą trukdė baudos minutės.  Būtent daugumoje ukrainiečiai rado būdą kaip nuginkluoti Lauryną Lubį, kai ilgos kombinacijos metu Denisas Mostovyjus (28:19) iš aikštės centro taikliu smūgiu pasiuntė ritulį į vartus.
 
Laimei, ukrainiečiai „atsilygino“ pašalinimu iš aikštelės ir galų gale įvartį pelnė trečiasis rinktinės penketas, kai gynėjo Kosto Gusevo smūgiuoto ritulio skriejimo kryptį pakeitė Vilius Bučys (35:30, Kostas Gusevas, Laisvydas Kudrevičius, dauguma).
 
Ne itin sėkmingo kėlinio pabaiga baigėsi Dominyko Bogdziulio pašalinimu, o po dviejų kėlinių Ukraina pagal metimus jau buvo priekyje 22 – 17.
 
Trečiasis kėlinys prasidėjo D.Bogdziulio grįžimu nuo prasižengusiųjų suolo ir galimybe iškart pelnyti įvartį vienam išbėgus prieš vartininką. Tačiau, pergudrauti Bogdano Djačenkos nepavyko.
 
Netrukus D.Bogdziulis dar kartą sėdosi 2 minutėms, o lietuviams teko gintis ir krentant po rituliu.
 
Kėlinio viduryje prasidėjo žaidimas abiejomis kryptimis ir abi komandos ėmė dažniau pažeidinėti taisykles.
 
Lietuvos rinktinė eilinį kartą apsigynė mažumoje, o „tremties“ laiką atbuvęs V.Bučys iššoko į aikštelę ir nuskubėjo vienas su rituliu link vartininko, tačiau ir vėl įvarčio pasiekti nepavyko.
 
Komandos per pagrindinį rungtynių laiką vienai kitai daugiau argumentų neturėjo teko žaisti pratęsimą.
 
Pratęsimo metu gynėjas Tomašas Krukovskis likus keturioms sekundėms iki pratęsim pabaigos pabėgo nuo varžovų, tačiau sukirto ritulį į virpstą.
 
Komandoms teko mušti baudinius. Pirmuosius du metimus realizavę ukrainiečiai vartuose turėjo nepramušamą uolą ir Lietuvos rinktinė po itin įnirtingos kovos turėjo pripažinti varžovų pranašumą ir palikti I divizioną.
 
Geriausiu Lietuvos komandoje pripažintas V.Bučys, viso turnyro geriausiu rinktinės žaidėju pripažintas 4 įvarčius pelnęs Markas Kaleinikovas. 
 
 
 
 
 
 
Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Norvegija              4    3    1    0    0   15:3   11
2. Lenkija                4    3    1    0    0   21:11  11
3. Slovėnija              4    2    0    1    1   12:14   7
4. Ukraina                5    1    1    1    2    9:11   6
5. Italija                4    0    1    0    3    8:17   2
6. Lietuva                5    0    0    1    4    7:16   1