Titulinis » Naujienos » A.Ciprusas: „Manau, kad atkrintamųjų važybų sistema suteikia mums pranašumą“

A.Ciprusas: „Manau, kad atkrintamųjų važybų sistema suteikia mums pranašumą“

2015-03-09
HC "Žalgiris" informacija
40 pergalių ir 24 pralaimėjimai – tokie skaičiai dega ties „Žalgirio“ pavadinimu 2014/15 MHL reguliariajame sezone. Tačiau atėjo laikas, kai tie skaičiai nieko nebereiškia – viską reikia pradėti iš naujo.
 
Iki šiol atkrintamosios varžybos vyko sistema 2 – 2 – 1, tai yra, aukštesnę vietą reguliariajame sezone užėmusi komanda pirmas dvejas rungtynes žaisdavo namuose, po to (jei prireikdavo) dusyk žaisdavo išvykoje ir, esant reikalui, dar kartą grįždavo į savo aikštę.
 
Šiemet organizatoriai nusprendė pataupyti, todėl aukštesnę vietą užėmusi ekipa pirmas dvejas rungtynes žais išvykoje, po to visa serija kelsis į aukštesnę vietą užėmusios komandos namus.
 
Žiūrint į „Žalgirio“ situaciją, jie Vakarų konferencijoje liko penti, o „Zelenogradas“ ketvirtas. Tai reiškia, kad serija startuos Vilniuje.
 
„Jei rimtai, mums dabartinė situacija geresnė. Pirmos rungtynės visada yra pačios svarbiausios, tad jas žaisti namie yra didžiulis pliusas. Turime būti maksimaliai koncentruoti, o po to gali būti taip, kad išvykoje mums užteks vienų rungtynių. Be to, tokia sistema sutaupo klubams pinigų“, – niuansus dėstė „Žalgirio“ treneris Aigaras Ciprusas, kurio komanda reguliarųjį sezoną užbaigė penkiais pralaimėjimais iš eilės.
 
„Kiekvienas pralaimėjimas vis apsunkina psichologiškai. Tiesa, mums šiek tiek lengviau, nes žinome, dėl ko tie pralaimėjimai buvo patirti. Labai daug žaidėjų buvo iškritę dėl ligų ir traumų. Dabar beveik visi žaidėjai yra sugrįžę į rikiuotę, o tai džiugina.
 
Kitas dalykas, kalbant apie psichologiją, tai mes savo pirmą tikslą pasiekėme – patekome į atkrintamąsias varžybas. Manau, kad mano žaidėjai pirmiausiai prisimins patekimą į kitą etapą, o ne tuos nelemtus penkis pralaimėjimus iš eilės. Visą sezoną sužaisti be duobių yra neįmanom.a
Aišku, yra tokių dalykų, kaip tarpusavio ryšių nutrūkimas. Bet profesionaliame sporte be tokių dalykų neįmanoma“, – sakė A.Ciprusas.
 
Žalgiriečius pirmajame atkrintamųjų varžybų etape egzaminuos „Zelenogrado“ klubas, kuris aikštės pranašumą turės tik dėl sėkmingos sezono pabaigos.
 
„Zelenogrado“ komanda įdomi. Joje žaidžia daug žaidėjų, kurie kitąmet negalės žaisti dėl amžiaus cenzo. Tokiems žaidėjams atsiranda papildoma motyvacija. Sakyčiau, kad tai labai kovinga komanda, tad turėsime iš savęs išspausti viską.
 
Atkrintamųjų varžybų startas – jau kovo 9 dieną.