Titulinis » Naujienos » Antrąją dieną – Korėjos barjeras

Antrąją dieną – Korėjos barjeras

2015-12-14
hockey.lt informacija
 Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės turnyre antrąją dieną Lietuvos U-20 komanda susitiks su Korėjos bendraamžiais, kurie pirmąją čempionato dieną 2:8 nusileido čempionato favoritams vengrams.
 
Korėjos rinktinėje dvi didžiausios žvaigždės ant ledo nepasirodys. Vyriausiasis treneris, Kanados ir JAV pilietybes turintis Jim`as Paek`as kelis sezonus žaidė NHL, o jo asistentas amerikietis, korėjiečių kilmės Richard`as Park`as NHL lygoje sužaidė net 738 rungtynes, buvo JAV rinktinės kapitonu, turi pasaulio čempionato bronzos medalį.
 
Korėjos sudėtis ypatingų pokyčių lyginant su praėjusiais čempionatais, neturi. Rinktinėje vėl didžioji dauguma studentų, kurie žaidžia šalies čempionate.
 
Net 15 ledo ritulininkų yra 19-mečiai ir tai yra vyriausia komanda čempionate.
 
Korėjos rinktinė greita, mobili ir deganti noru laimėti. Tačiau tai ir yra viskas, kuo šiandien gali pasigirti Korėjos ledo ritulys.
 
Dar pernai Estijoje prieš dvikovą su Korėją rinktinės vyriausiasis treneris Aigaras Ciprusas sakė, jog varžovus privalome įveikti, tačiau lengva nebus. Su varžovais reikia žaisti protingai, nelenktyniauti su jais greičiu, o žaisti galva.
 
Be jokios abejonės, vakar dienos Lietuvos rinktinės žaidimas parodė, jog sunkiai su savimi susitvarkę lietuvaičiai gali žaisti gerai, tačiau to nedarė.