Titulinis » Naujienos » Antrasis varžovas – Lenkija (VIDEO)

Antrasis varžovas – Lenkija (VIDEO)

2016-02-12
hockey.lt informacija
Olimpinės atrankos turnyre Budapešte (Vengrija) antrosios dienos rungtynėse Lietuvos rinktinės varžovais bus Lenkijos rinktinė.
 
Lenkai pirmąją dieną lengvai, 6:2 (3:0, 2:1, 1:1) įveikė Estiją, o rezultatas neatspindi komandų pajėgumo. Lenkai atkarpomis buvo uždarę varžovus jų gynybos zonoje ir įvarčių galėjo būti gerokai daugiau.
 
Lenkijos rinktinė Vengrijoje sieks to paties tikslo kaip ir šeimininkai  - patekti į kitą atrankos etapą. Ir atkeršyti vengrams už praėjusių metų pasaulio čempionato IA grupę Krokuvoje. Šeimininkai paskutinėse čempionato rungtynėse susitiko būtent su vengrais ir 12 632 sirgalių akivaizdoje siekė pergalės ir kelialapio į elito divizioną. Tačiau Krokuvoje Vengrija nugalėjo 2:1 ir 3000 savų sirgalių akivaizdoje po septynerių metų pertraukos tik antrą kartą pateko į elito divizioną.
 
Lenkai, žinoma, tokios skriaudos nepamiršo. Tad galima laukti itin įdomios kovos su vengrais paskutiniąją turnyro dieną.
 
Tačiau iki jos Lenkijai reikia praeiti lietuvių barjerą. Lenkijos rinktinė sudaryta iš vietinio čempionato žaidėjų, o daugiausiai atstovų – devynis, delegavo Tychų GKS klubas, 12 komandų Lenkijos čempionate žengiantis antroje vietoje.
 
Rinktinėje vos keturi legionieriai, tad komanda susižaidusi ir patyrusi. Lietuviai net ir su Dainiaus Zubraus bei pilnos arenos pagalba Vilniuje neįveikė lenkų 2014-ųjų čempionate, kai pralaimėjo 2:3.
 
„Man Lenkijos komanda net įdomesnė nei Vengrijos. Lenkai galingi, fiziškai stiprūs, tad bus sunku aikštės kampuose prie bortų. Rungtynės bus sunkios, tačiau dvikovoje gali viskas pasisukti įvairiai, priklausys nuo rungtynių starto“,- prieš rungtynes sakė vyriausiojo trenerio asistentas Šarūnas Kuliešius.
 
Dabartinėje rinktinėje Lietuvai atstovauja daug naujų žaidėjų, kurie alkani įrodyti savo meistriškumą. Tad laukia įdomus mūšis su akivaizdžiu dvikovos favoritu.