Titulinis » Naujienos » Antroje U-16 stovykloje – atkaklus darbas iki paskutinės minutės

Antroje U-16 stovykloje – atkaklus darbas iki paskutinės minutės

2015-10-25
hockey.lt informacija
 Sekmadienį finišavo antroji Lietuvos šešiolikamečių rinktinės stovykla, kurioje dalyvavo 32 kandidatai į šalies vyresnio amžiaus rinktines, dalyvausiančias pasaulio čempionatuose.
 
Elektrėnuose vykusioje stovykloje darbas virė tris dienas, lygiai taip pat kaip ir pirmojoje. Vaikai treniravosi pasidalinę į dvi komandas – žaliųjų ir baltųjų.
 
Pagrindinis stovyklos vadovas – vokietis Berndas Hake skirstė visai rinktinei užduotis, o komandų treneriai dirbo su vaikais. „Žaliųjų“ komandoje treneriais dirbo Mindaugas Kieras, Tomas Kaminskas, Konsta Kuusinenas.  „Baltųjų“ ekipai vadovavo Tomas Lauksėdis, Raimundas Štrimaitis, Linas Paražinskas. Su abiejų komandų vartininkais prakaitą liejo Arūnas Aleinikovas.
 
Stovyklą vainikavo abiejų komandų rungtynės. Pirmojoje stovykloje Kaune stipresni buvo „baltieji“, šįsyk pergalę iškovojo „žalieji“, kurie laimėjo 5:4 (0:1, 2:0, 3:3). Po du įvarčius „Baltųjų“ komandai pelnė Vainius Jankauskas ir Eimantas Steponavičius. Nugalėtojų gretose pasižymėjo Egidijus Binkulis (2), Tomašas Silinas, Kipras Svaldenis ir Karolis Krasilnikovas.
 
Asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ buvo įsteigusi prizą dviejų stovyklų komandos nugalėtojos trenerių štabui. Kadangi pirmojoje stovykloje laimėjo „baltieji“, po šios dvikovos buvo mušami baudiniai. Ekipos buvo sutariusios, jog bus mušama po šešis baudinius.
 
Šioje serijoje, o tuo pačiu pergalę dviejų stovyklų serijoje iškovojo „žalieji“. Tad nugalėtojų treneriams , kurių gretose pirmojoje stovykloje dirbo ir Andrejus Savičevas, įteiktas 500 eurų skatinamasis prizas.
 
Geriausiais rungtynių žaidėjais pripažinti „žaliųjų“ komandos atstovas Paulius Macijauskas ir „baltasis“ vartininkas Laurynas Lubys.
 
Stovyklos vadovas Berndas Haake įsteigė asmeninius prizus, kurie atiteko abiejų stovyklų darbščiausiems, drausmingiausiems ir pavyzdį kitiems rodžiusiems žaidėjams.  Prizais apdovanoti Vėjas Jokubynas ir Eimantas Steponavičius bei Timonas Mažulis ir Egidijus Binkulis.
 
Komandos nugalėtojos treneriai kitais metais turėtų formuoti U-16 rinktinę draugiškoms varžyboms.