Titulinis » Naujienos » Baigėsi 9-asis Ledo ritulio mėgėjų lygos čempionatas

Baigėsi 9-asis Ledo ritulio mėgėjų lygos čempionatas

2024-05-13
Baigėsi 9-asis Ledo ritulio mėgėjų lygos čempionatas (LRML), kuriame triumfavo Kauno komanda HC „Bizonai Ekobazė".
 
 
LRML – Ledo ritulio mėgėjų lyga, tai jau 9 metus gyvuojanti asociacija, laikydamasi tvirtais nuostatais ir siekianti populiarinti bei vystyti Lietuvos ledo ritulį, kelti ledo ritulininkų mėgėjų meistriškumą bei apskritai suburti ledo rituliui neabejingus tiek žaidėjus, tiek sirgalius. Lygos čempionate dalyvaujančios komandos laikosi IIHF žaidimo taisyklių. Savaime suprantama, kad komandose negali žaisti nacionalinių rinktinių buvę ir esami žaidėjai ar kitaip „profesionalo duonos" ragavę ledo ritulininkai.
 
 
2023-2024m. sezone dalyvavo 7 ledo ritulio klubai: HC „Bizonai Ekobazė", HC „Feniksas", HC „Ober-Haus", HC „Orakulas", HC „Trakų Galvė", HC „Kaunas Hockey" bei šiais metais naujai prisijungusi HC „Banginiai" komanda. Standartiškai buvo sužaistos po 12 reguliaraus čempionato varžybų, dvi lyderių komandos pateko tiesiai į pusfinalius t.y. HC „OberHaus" pusfinalyje įveikė HC „Trakų Galve" ir atitinkamai HC „Bizonai Ekobazė" įveikė HC „Kaunas Hockey" komandą.
 
 
Finalinės kovos šiais metais buvo sužaistos Kauno ledo rūmuose kur dėl trečiosios vietos lazdas surėmė HC „Trakų Galvė" su HC „Kaunas Hockey" komanda. Trakų komandos vartus gynė Valdemar Vežan, o kauniečių Daniel Jankovskij. Jau 4-ąją minutę Trakų Galvė pelnė įvartį ir davė suprasti, kad atvažiavo pasiimti medalių. Nors ir du kartus mažiau klydusi Kauno komanda, bet finalams nesurinkusi geriausios savo sudėties, teko pripažinti Trakų Galvės pranašumą, kurios gynėjai net 4 kartus pasižymėjo pelnydami įvarčius nuo mėlynos linijos. Švieslentėje fiksuotas galutinis rezultatas 5:0 ir 3-čiąją vietą iškovojo HC Trakų Galvė! Geriausieji finalo rungtynių žaidėjai pripažinti Trakų Galvės vartininkas nr. 0 Valdemar Vežan, o Kaunas Hockey nr. 12 Sergej Obožin.
 
 
 
Iš karto po šių varžybų vyko titanų dvikova - Kauno HC Bizonai Ekobazė priėmė svečius iš Vilniaus HC OberHaus. Kauno vartus gynė Modestas Baltrūnas, o vilniečių Albertas Grinevičius. Nešvaistydami laiko jau 0:55min. po rezultatyvaus Povilo Dumčiaus perdavimo taiklų metimą į Bizonų vartus atliko Pavel Nogtev. Įsisiūbavus žaidimui prasižengė OberHaus žaidėjai kur pastarąją klaida pasinaudojo Bizonų Ekobazės žaidėjai ir išlygino rezultatą. 09:06min. įvartį daugumoje pelnė Vytautas Petraitis (perdavimai Šarūnas Citavičius ir Dovydas Žiūkas). Panašiai kaip ir pradžioje po 11sec. OberHaus komanda susigrąžino pranašumą, įvartį pelnė Andrej Levšunov (perdavimas Pavel Nogtev). Į antrą kėlinį Kauno „Bizonai Ekobazė" komanda grįžo padariusi išvadas ir susikaupusi pelnė du įvarčius be atsako. Antrąjį įvartį komandai pelnė Dovydas Žiūkas (perdavimai Adas Kirdeikis ir Šarūnas Citavičius), o trečiajį Justinas Čižius (perdavimai Šarūnas Citavičius ir Adas Kirdeikis). OberHaus komandai pradėjus daugiau klysti, iniciatyvą į savo rankas perėmė kauniečiai ir 52min. Justinas Čižius (perdavimai Michail Starkov ir Sergėjus Kiršys) fiksuoja galutinį rezultatą 4:2. Geraiusi finalo žaidėjai pripažinti Kauno Bizonai Ekobazė žaidėjas nr. 4 Justinas Čižius, o Vilniaus OberHaus nr.33 Albertas Grinevičius.
 
 
Po finalinių varžybų iškilmingoje ceremonijoje įteikti apdovanojimus geriausiems žaidėjams. Kaip ir kiekvienas metais, nominacijos:
 

Rezultatyviausias žaidėjas - Edvardas Valickas (HC OberHaus)
Snaiperis - Artiom Sidorov (HC Orakulas)
Daugiausiai perdavimų - Ernestas Čepulis (HC Feniksas)
MVP - Dovydas Žiūkas (HC Bizonai-Ekobazė)
Perspektyviausias žaidėjas - Povilas Dumčius (HC OberHaus)
Geriausias vartininkas - Albertas Grinevičius (HC OberHaus)
Jaunausias lygos žaidėjas - Nikita Svist (HC Orakulas)
Vyriausias žaidėjas - Antanas Patapavičius (HC Bizonai-Ekobazė)
 
 
Taip pat norime padėkoti visiems ~200 lygos žaidėjmas ir jų komandų vadovams, kurie atstovavo savo klubus. Kauno, Elektrėnų ir Vilniaus ledo rūmams! Visiems teisėjams ir teisėjų vadovams: Artiom Sidorov ir Vladislovui Rudzinskui. Visų arenų sekretoriatui ir aptarnaujančima personalui. Viniaus sekretoriatui - Karoliui Ciūniui, medikų koordinatorei Olgai Kalvaitienėi ir lygos direktoriui Ignotui Poderiui!