Titulinis » Naujienos » Baltijos moterų ledo ritulio lygoje ir vėl varžysis du Lietuvos klubai

Baltijos moterų ledo ritulio lygoje ir vėl varžysis du Lietuvos klubai

2020-10-12
hockey.lt informacija
Praėjusį savaitgalį Latvijoje buvo pristatytas 2020-2021 metų Baltijos moterų ledo ritulio lygos sezonas, kuriame ir vėl varžysis dvi komandos iš Lietuvos.
 
Naujasis Baltijos moterų lygos sezonas įvyks tuo pačiu formatu kaip ir debiutiniame sezone: Lietuvos, Latvijos ir Estijos klubai varžysis dviejuose divizionuose. Stipriausių komandų A divizione rungtyniaus penki klubai, o B divizione savo jėgas išbandys šeši kolektyvai – vienu daugiau nei pernai.
 
Kaip ir praėjusiais metasi Lietuvos garbę turnyre gins Elektrėnų „HC Amber“ ir Vilniaus „Hockey Stars“ ekipos. Elektrėnų atstovės varžysis su trimis stipriausiomis Latvijos komandomis – „SHK Laima“, „L&L Hope“ ir „SHK Lion/Prism“ bei Estijos rinktine, kuri ruošiasi po 12 metų pertraukos sugrįžti į pasaulio čempionatus kitų metų pradžioje Kaune įvyksiančiame III diviziono turnyre. Tuo tarpu sostinės atstovių lauks keturios Latvijos komandos: „SHK Laima 2“, „SHK Lion/ Prism 2“ „SHK L&L Gold“ ir „SHK Tukums bei Estijos klubų rinktinė.
 
„Optibet Baltijos moterų ledo ritulio lyga leidžia mums surinkti geriausias savo žaidėjas ir joms suteikia progą tobulėti. Taip pat šiuo turnyru yra keliamas visų Baltijos šalių moterų ledo ritulio lygis. Tikiuosi, kad glaudus bendradarbiavimas tarp trijų Baltijos šalių leis padaryti ledo ritulį populiariausia regiono sporto šaka“, - prieš lygos startą kalbėjo asociacijos „Hockey Lietuva“ generalinis sekretorius Vaidas Budrauskas.
 
Šio sezono Baltijos moterų ledo ritulio lygos abejų diviziono kovos startavo paėjusį savaitgalį akistatomis tarp Latvijos komandų. Lietuvos ekipos savo sezonus pradės kiek vėliau. Praėjusiais metais prieš pirmenybių nutraukimą „HC Amber“  ir „Hockey Stars“ savo divizionuose užėmė trečiąsias pozicijas.