Titulinis » Naujienos » Be keletos žaidėjų rungtynes baigusi Lietuvos jaunių rinktinė nepasipriešino Rumunijos ledo ritulininkams (komentarai, VIDEO)

Be keletos žaidėjų rungtynes baigusi Lietuvos jaunių rinktinė nepasipriešino Rumunijos ledo ritulininkams (komentarai, VIDEO)

2016-04-05
hockey.lt informacija
 Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė antradienį tęsė pasirodymą pasaulio čempionato II diviziono A grupės turnyre. Antrose čempionato rungtynėse lietuviai 1:6 (0:2, 0:2, 1:2) nusileido Rumunijos ledo ritulininkams, kuriems čempionate tai buvo antroji pergalė iš tiek pat galimų.
 
 
Rungtynių pradžioje komandos žaidė apyligiai ir nei viena nesukūrė pavojingesnių atakų. Kėliniui įpusėjus pirmą puikią progą turėjo Dominikas Bogdziulis, tačiau vienam prieš vartininką atsidūrusiam lietuviui nepavyko pergudrauti vartininko.
 
Problemos prasidėjo 16-ą kėlinio minutę - Egidijus Binkulis už varžovo laikymą buvo nubaustas dviem baudos minutėmis, ir nors žaidžiant mažumoje Lietuvos rinktinę gelbėjo puikiai žaidęs vartininkas Elvinas Karla, tačiau rumunams galiausiai pavyko išnaudoti kiekybinę persvarą, o Balaszas Gajdo (15:45) įmušė pirmą rungtynių įvartį. Netrukus į lietuvių vartus krito dar vienas įvartis - Csanadas Szenneyesas smūgiavo nuo mėlynos linijos, o Szilardas Rokaly (18:39) tinkamai pakišo lazdą, o prieš antrąjį kėlinį rumunai susikrovė dviejų įvarčių persvarą.
 
Rumunijos rinktinės įvarčiai pirmame kėlinyje:
 
 
Antrame kėlinyje iniciatyvą ir toliau savo rankose laikė Rumunijos ledo ritulininkai. Lietuviams sunkiai sekėsi kurti pavojingas progas, o dviem baudos minutėmis buvo nubaustas Lukas Jonuška.Netrukus Zoltanas Sandorsas (28:34) dar kartą pasinaudojo kiekybine persvara ir stipriu smūgiu įmušė trečią šeimininkų įvartį (3:0). Netrukus jau rumunas sėdo ant nubaustų žaidėjų suolelio, tačiau Lietuvos rinktinei nepavyko sukurti nieko įpatingo, tuo tarpu rumunai perėmė ritulį bei surengę greitą kontraataką ketvirtą kartą nuginklavo vartininką E.Karlą (4:0).
 
Rumunijos rinktinės įvarčiai antrame kėlinyje:
 
 
Nors rumunai pirmavo 4:0, tačiau trečiame kėlinyje virė didelės aistros. Kėlinio pradžioje komandos apsikeitė baudos minutėmis, o iš nubaustųjų žaidėjų suolelio pakilęs L.Jonuška neleistinai stūmė varžovu į nugarą ir gavęs dvi baudos minutes trenkė lazda į ledą ir už tai gavo 10 baudos minučių. Netrukus lietuvis paplojo teisėjui, o už tokį elgesį L.Jonuška buvo nubaustas dar 10 baudos minučių ir turėjo palikti aikštelę.
 
 
Daugumoje žaidę rumunai ir vėl sugebėjo pasinaudoti kiekybine persvarą, o Csanadas Szenneyesas (41:37) pelnė dar vieną šeimininkų įvartį.
 
Sužaidus septynias minutes trečiame kėlinyje rumunas sėdo ant nubaustųjų žaidėjo suolelio, o Lietuvos rinktinės štabas paprašė minutinės pertraukėlės. Po jos treneriai vartininką pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju, o šeši prieš keturis žaidę lietuviai galiausiai įmušė pirmą savo įvartį - pasižymėjo Dominikas Bogdziulis (48:27).
 
 
Kėlinio viduryje Laisvydas Kudrevičius ir Balasz Gajdo užsidirbo po dvi baudos minutes, o link nubaustųjų žaidėjų suolelio keliavęs L.Kudrevičius pasiteiravo teisėjo už ką jam skirta pražanga, tačiau ne taip lietuvio žodžius supratęs rungtynių arbitras L.Kudrevičių nubaudė 10 baudos minučių. Po rungtynių teisėjas atsiprašė ledo ritulininko už nesusipratimą.
 
Po dar trijų minučių prasižengė ir Lukas Žukauskas, o rumunai pasinaudoję kiekybine persvara smeigė šeštą įvartį į Lietuvos rinktinės vartus.
 
Kėlinio pabaigoje D.Bogdziulis skaudžiai trenkėsi į bortą bei tik komandos draugų padedamas sugebėjo palikti aikštelę. Po rungtynių D.Bogdziulis teigė, kad nieko blogo neįvyko, tiesiog buvo skaudus smūgis į koją, o kitose rungtynėse ledo ritulininkas tikrai žais.
 
Trečiojo kėlinio pradžioje skaudų smūgį iš ritulio į ranką gavo Markas Kaleinikovas, tačiau po rungtynių nuvykus į ligoninę ir prašvietus ranką paaiškėjo, kad lūžio nėra ir ledo ritulininkas galės žaisti kitose rungtynėse.
 
Geriausiu Lietuvos rinktinės žaidėju šiose rungtynėse buvo pripažintas D.Bogdziulis.
 
Lietuviai į varžovų vartus atliko 28 smūgius, tuo tarpu rumunai - 39.
 
„Rumunija labai stipri komanda, tačiau ir mes turėjome daug gerų progų. Antrasis kėlinys buvo tikrai neblogas, gerai žaidėme penkiolika minučių, tačiau daugumoje praradome ritulį ir praleidome įvartį. Rumunai - puiki komanda, ypač du jų žaidėjai.
 
Paklaustas apie L.Jonuškos nesuvaldytas emocijas, D.DiGiulianas buvo konkretus: „Tai nepriimtina ir vienas iš mūsų lyderių neturėtų taip daryti“.
 
Tuo tarpu Tomas Lauksėdis pasidžiaugė, kad vyrai nenustojo kovoti iki pat rugntynių pabaigos.
 
„Nesusitvarkėme su emocijomsi ir drausme. Tai išmušė iš ritmo ir pakišo koją komandai. Varžovai keturis kartus puikiai išnaudojo kiekybinį pranašumą. Šiandien rumunai buvo greitesni, geresni ir žaidė labiau disciplinuotai. Tačiau mūsų vyrai šaunuoliai, nepasidavė ir kovojo iki galo. Šiandien yra poilsio diena, žaidėjai atsigaus ir ruošis kitoms rungtynėms“, - sakė T.Lauksėdis.
 
D.DiGiuliano interviu:
 
 
Primename, kad pirmose čempionato rungtynėse Lietuvos rinktinė rezultatu 5:2 įveikę britus Rumunijos ledo ritulininkai net 8:1 sutriuškino Nyderlandus.
  
Trečiadienį čempionate - laisva diena, o ketvirtadienį lietuviai stos į kovą su Kroatija, tuo tarpu Rumunija bandys įveikti turnyro favoritės, Lenkijos pasipriešinimą. Po dviejų turų pirmauja po 6 taškus turinčios Lenkijos ir Rumunijos rinktinės. Po 3 taškus turi lietuviai ir britai, o be taškų lieka kroatai ir olandai.
 
Prieš rungtynes Lietuvos jaunių rinktinės vyr. trenerio asistentas Tomas Lauksėdis įvardino pagrindines užduotis bei rungtynių svarbą.
 
„Pirmasis jų penketas yra labai stiprus - jie kartu žaidė ir dvidešimtmečių rinktinėje. Rumunai žaidžia greitą ledo ritulį ir yra disciplinuota komanda. Bus labai sunkios rungtynės, nes rumunai žaidžia namuose ir juos palaikys savi žiūrovai. Norint toliau kautis dėl apdovanojimų, tai šios rungtynės turi labai didelę reikšmę“, - apie varžovus kalbėjo T.Lauksėdis. „Šiandien rytinėje treniruotėje šlifavome žaidimą prieš greitą puolimą ir kontraatakas. Norime, kad komanda žaistų kaip vienas kumštis. Ledo ritulininkai turi laikytis disciplinos, dirbti sunkiai ir tik tada galime tikėtis pergalės. Žaidėjai turi išmokti tvarkytis su emocijomis, neatsakinėti į varžovų provokacijas, kad negautume nereikalingų baudos minučių“.
 
Nuo 2010 metų Lietuvos ir Rumunijos aštuoniolikmečių rinktinės buvo susitikusios tris kartus - dvi pergales iškovojo rumunai, o viena džiaugėsi lietuviai.
 
2012-ais metais Lietuvos rinktinė antrose čempionato rungtynėse pralaimėjo rezultatu 1:3 (0:2, 0:0, 1:1), 2013-ais metais taip pat antrose rungtynėse varžovams nusileido rezultatu 3:4 (0:1, 2:3, 0:1), o 2014-ais metais, kuomet lietuviai iškovojo pirmąją vietą, varžovus įveikė 6:1 (2:0, 0:0, 4:1).