Titulinis » Naujienos » Čempionato metu atšaukiamos ledo ritulio treniruotės (INTERVIU, trenerių komentarai)

Čempionato metu atšaukiamos ledo ritulio treniruotės (INTERVIU, trenerių komentarai)

2015-12-04
hockey.lt informacija
 Po savaitės Elektrėnuose startuosiantis pasaulio jaunimo iki dvidešimties metų (U-20) II diviziono A grupės čempionatas jau dabar kelia didžiulį susidomėjimą ledo ritulio bendruomenėje. Sporto šakos atstovai dėliojasi grafikus, ruošiasi į kelionę Elektrėnų link, o kai kurie klubai Lietuvos U-20 rinktinės rungtynių metu net atšaukė treniruotes tam, kad sportininkai galėtų pamatyti geriausių Lietuvos jaunimo žaidėjų kovas.
 
Didžioji dauguma rinktinės narių praėjo ir nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NVLRL) mokyklą, vėliau išsibarstė po visą pasaulį ir dabar sugrįžę rodys išmoktas pamokas gindami Lietuvos garbę.
 
Portalas hockey.lt pasidomėjo pirmųjų jaunimo rinktinės kandidatų trenerių, kaip jie vertina auklėtinių galimybes čempionate ir ko tikisi iš rinktinės.
 
Bene didžiausias auklėtinių skaičius U-20 rinktinėje ragavo Vilniaus „Geležinio vilko“ trenerio Andrejaus Jadkausko muštro. Žinomas kaip griežtas, reiklus ir mokantis išsireikauti treneris išugdė beveik 10 ledo ritulininkų, kurie ateinančią savaitę bandys prasimušti į Lietuvos jaunimo rinktinę.
 
A.Jadkauskas gerai išmano rinktinės virtuvę, su kuria dar 2011 metais nustebino visus, kai su to paties amžiaus rinktine Ukrainoje iškovojo grupės sidabrą ir vos neiškopė į aukštesnį divizioną. Tiesa, tuomet jaunimo rinktinėje, be kitų ekipos lyderių, ryškiai blizgėjo kylanti Lietuvos ledo ritulio žvaigždė Mantas Armalis.
 
„Manau, kad rinktinė pajėgi mažiausiai iškovoti prizinę vietą. Juk žais ta karta, kuri laimėjo U-18 antro diviziono A grupę prieš metus Škotijoje. Vaikinai žino kaip laimėt, be to, komanda žais namuose. Tad galime tikėtis gerų rezultatų“, - sakė buvęs U-18 ir U-20 rinktinių vyriausiasis treneris, Vilniaus „Geležinio vilko“ mokyklos vadovas A.Jadkauskas.
 
Strategas puikiai pažįsta kai kurių kandidatų į rinktinę savybes ir apie juos gali pasakoti nesustodamas. Trenerio nuomone, yra keletas žaidėjų, kurie gali nustebinti.
 
„Ilja Četvertakas, Edvinas Boroška – tie vaikinai, kurie gali sublizgėti. Ir vienas, ir kitas žaidžia gerame lygyje, jie turėtų būti rinktinės vieni lyderių. Kiti kandidatų stovykloje dalyvausiantys „Geležinio vilko“ auklėtiniai taip pat geri žaidėjai, tačiau jiems koją gali pakišti fizinis pasiruošimas. Palaikysiu visus savo vaikus ir tikiuosi jų žaidimo rinktinėje“,- sakė A.Jadkauskas.
 
Pastaruoju metu dėl šiltų žiemų ledo ritulio badą kenčiantis Rokiškis jaunimo rinktinėse nuolat turi savo atstovų, nors pastaruoju metu NVLRL čempionatuose miesto komandos nebedalyvauja. Rokiškėnai Domantas Čypas, Jaunius Jasinevičius turėtų būti pagrindiniai rinktinės gynybos ramsčiai. Jaunius jau spėjo debiutuoti ir vyrų rinktinėje, kur paliko neblogą įspūdį ir išvengė grubių klaidų gynyboje.
 
Abu jaunuolius išugdęs treneris Audrius Deksnys sako, jog „jo auklėtiniai turi puikių savybių. Jos ir turėtų padėti komandai kovojant dėl aukštų vietų“.
 
Tiesa, didžioji dauguma ledo ritulyje šiek tiek prakutusių rokiškėnų karjerą tęsia ne gimtajame mieste, kur trūksta sąlygų sportuoti profesionaliai.
 
„Rokiškyje vaikai gauna pradmenis, o vėliau sporto šaką pamilę keliauja toliau į rimtesnius klubus ar kitas šalis. Rokiškio jaunimas pasižymi kovotojų charakteriu, jie visada kausis iki pabaigos ir nepasiduos. Stebėsiu savo auklėtinių kovas iš kurių tikiuosi prizinės vietos, o pirma vieta būtų fantastika“,- apie savo auklėtinius sakė Rokiškio sporto mokyklos treneris A.Deksnys.
 
„Jaunimas turėtų kovoti dėl medalių, nes komanda nebloga. Juk tai ta pati sudėtis, kuri laimėjo II divizioną U-18 čempionate Škotijoj, tad patirties yra. Žaisti irgi bus kam, tad tikimės gero ledo ritulio“,- sakė Elektrėnų savivaldybės sporto mokyklos treneris Raimondas Štrimaitis.
 
Strategas puikiai pažįsta šešis kandidatus į rinktinę, kurie buvo jo auklėtiniai nuo pat mažų dienų. Nenorėdamas išskirti nė vieno saviškio, elektrėniškis pripažįsta, jog geriausi bus vyriausi.
 
„Tiek Aurimas Gaidauskas, Tiek Donatas Vitte yra 19-os metų, tai yra vieni vyriausių rinktinėje, jie ir turėtų būti prie lyderių. Rinktinėje, panašu, bus trys lygiaverčiai penketai, tad komanda tikrai turės pajėgumų žaisti gerą ledo ritulį“,- sakė R.Štrimaitis.
 
Penketas ledo ritulininkų, kandidatų į Lietuvos rinktinę, atstovaus atsigaunančiai Klaipėdos krašto mokyklai. Jei vartininkas Artūras Pavliukovas už ledo ritulininko karjerą gali būti dėkingas savo tėčiui Eduardui Pavliukovui, tai likę keturi Klaipėdos kraštui atstovaujantys žaidėjai apie pirmąjį trenerį gali tik prisiminti. Šviesaus atminimo Jurijus Merkutovas buvo keturių jaunuolių pirmasis treneris, atvedęs juos į sporto šaką.
 
Čempionatas Elektrėnuose įvyks gruodžio 13-19 dienomis ir jame žais 22 ledo ritulininkai iš į stovyklą pakviestų 28 kandidatų. Kad čempionatas taps kalėdine ledo ritulio švente, neabejojama jau dabar.
 
„Mūsų mokykloje Lietuvos jaunimo rinktinės rungtynių metu atšauktos visos treniruotės, kad tiek vaikai, tiek jų tėveliai galėtų pamatyti Lietuvos jaunimo kovas. Laukiame ledo ritulio šventės ir tikimės gero reginio“,- apie „Geležinio vilko“ palaikymą sakė A.Jadkauskas.