Titulinis » Naujienos » Danielius Bogdziulis pasaulio čempionate žais prieš buvusius bendraklubius

Danielius Bogdziulis pasaulio čempionate žais prieš buvusius bendraklubius

2016-04-11
Pasaulio čempionato IB diviziono kovoms balandžio 17-23 dienomis Kroatijoje ruošiasi ne tik Lietuvos rinktinė. Į IB divizioną nukritusi Ukrainos rinktinė intensyviai ruošiasi grįžti į IA divizioną, šios šalies spauda vertina varžovų galimybes. Ukrainos spaudoje pasirodė straipsnis, kuriame žurnalistai kalbina buvusį Donecko „Molodaya gvardija“ (Ukraina) jaunimo klubo žaidėją lietuvį Danielių Bogdziulį.
 
D.Bogdziulis Kroatijoje žais prieš buvusius bendraklubius, portalas xsport.ua pasidomėjo apie lietuvių pasiruošimą čempionatui.

  • Kaip vyksta jūsų pasiruošimas? Rinktinė sužaidė dvejas kontrolines rungtynes, abi pralaimėjo. Kaip įvertintum šias rungtynes su „Dinamo – Molodečno“?
  • Treniruojamės dukart per dieną ant ledo, viena treniruotė „sausa“. Grafikas labai intensyvus. Sužaidėme mes gerai, bet šiais metais pas mus labai jauna komanda. Daug kam turnyras Kroatijoje bus pirmas, bus sunku kautis su patyrusiomis komandomis.

  • Vasarį Lietuva olimpinėje kvalifikacijoje Budapešte neatrodė gerai, pralaimėjo netgi principinę kovą estams. O šiaip estus visada juk aplošiate. Kas nepavyko šiame turnyre?
  • Mes nekėlėme kažkokių ypatingų užduočių šiam turnyrui, žaidėme jauna sudėtimi. Pagrindinė užduotis buvo „apšaudyti“ jaunimą.

  • Ukrainos rinktinės sudėtyje yra Viktoras Zacharovas, Vitalijus Andreikivas, Jevgenijus Timčenka – taip buvę „Molodaja Gvardija“ žaidėjai. Bendravai su jais? Perduosi linkėjimus? Vitalijus, beje, dabar rinktinės kapitonas – pats jauniausias komandos istorijoje.
  • Sąžiningai sakant, retai bendrauju su vyrukais. Ir mano, ir jų grafikai labai intensyvūs. Bet, kartais, pavyksta. Mes su visais sutariame labai gerai, susidraugavome Donecke, pas mus buvo puiki komanda. Ir pats miestas man labai patiko, dažnai atsimenu tuos laikus. Kaip tik, naudodamasis proga, perduodu linkėjimus vaikinams!
Čempionate Kroatijoje Lietuvos rinktinės varžovais bus:
 
Balandžio 17 d. 14:00 val. Estija;
Balandžio 18 d. 14:00 val., Rumunija;
Balandžio 20 d. 17:30 val., Didžioji Britanija;
Balandžio 22 d. 17:30 val. Ukraina;
Balandžio 23 d. 20:00 val. Kroatija.
 
Ukrainos rinktinės kandidatų sąrašas: