Titulinis » Naujienos » „Dariaus ir Girėno“ lyga suteiktos 1-sios šalies lygos teisės, joje varžysis 7 komandos iš 5 miestų

„Dariaus ir Girėno“ lyga suteiktos 1-sios šalies lygos teisės, joje varžysis 7 komandos iš 5 miestų

2024-10-12
hockey.lt informacija
Asociacijos „Hockey Lietuva“ posėdyje nuspręsta suteikti 1-osios šalies lygos teises „Dariaus ir Girėno“ lygai.
 
Po kelių metų pertraukos Lietuvoje komandos vėl varžysis pirmajame šalies divizione. Organizuoti pirmąją šalies lygą teises gavo „Dariaus ir Girėno“ lyga.
 
Ateinantį sezoną lygoje išvysime septynias komandas iš plataus mąsto Lietuvos miestų: Vilniaus „Hockey Punks“, „Banginiai“ ir „Geležinis Vilkas“, Kauno „HC Žalgiris“, Rokiškio „Grizliai“, „HC Klaipėda“ ir Elektrėnuose apsistojusi Lietuvos kariuomenės komanda „Karys“.
 
Turnyras bus rengiamas IIHF taisyklėmis, visos komandos reguliariajame sezone žais dviejų ratų sistema. Dvi stipriausios reguliaraus sezono komandos pateks tiesiai į pusfinalius, o 3-6 vietose likę klubai kovos ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių.
 
Šį sezoną „Dariaus ir Girėno“ lygos geografija prasiplėtė ir įtraukia vis daugiau miestų, kuriuose veikia vaikų akademijos. Dėl to ši lyga suteikia galimybes tiek ir tobulėti jaunimui, tiek ir suteikia šansą profesionalios karjeros nesiekiantiems ledo ritulininkams dalyvauti aukšto lygio varžybose. Taip tikimasi ledo ritulyje išlaikyti kuo daugiau ledo ritulininkų, kurie lieka gimtinėje ir nežaidžia Baltijos ledo ritulio čempionate.
 
Praėjusį sezoną lygoje triumfavusi Rokiškio „Grizlių“ komanda ir vėl kelia aukščiausius tikslus. Pajėgias komandas surinko ir „Hockey Punks“ bei „HC Žalgirio“ atstovai, kurie savo gretose turi ir talentingo jaunimo, ir patyrusių bei aukšto lygio ledo ritulio kovų matę žaidėjai.
 
Praėjusį sezoną „HC Karys“ pasiekė „Dariaus ir Girėno“ lygos finalą, o šį sezoną vėl savo gretose turi kovingai nusiteikusių ledo ritulininkų. Tiesa, jų susižaidimui trukdo tai, jog šios komandos žaidėjai susirenka iš skirtingų miestų.
 
„Geležinio Vilko“ ir „HC Klaipėdos“ komandos sudėtys sudarytos iš jų mokyklos auklėtinių, tarp kurių bus ir pretendentų į Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktines. Tiesa, jie į savo gretas įtraukė ir puikiai Lietuvos ledo ritulio pasaulyje pažįstamų žaidėjų, kurie neabejotinai pridės kokybės savo komandoms.
 
„Dariaus ir Girėno“ lygos kovas bus galima stebėti ant Vilniaus, Kauno, Elektrėnų, Rokiškio arenų bei Klaipėdos „Akropolio“ ledo.