Titulinis » Naujienos » D.Kasparaitis: „Džiugu, kad į areną susirinko daug ledo ritulio gerbėjų, nors Lietuvos žiniasklaida rašė visokias nesąmones“

D.Kasparaitis: „Džiugu, kad į areną susirinko daug ledo ritulio gerbėjų, nors Lietuvos žiniasklaida rašė visokias nesąmones“

2014-10-10
sportas.lt informacija
 Ketvirtadienį Elektrėnuose vykusioje ledo ritulio šventėje Lietuvos veteranų rinktinė su Dariumi Kasparaičiu priešakyje 1:11 pralaimėjo „Gazprom“ komandai, kuriai atstovavo nemažai garsių Rusijos ledo ritulininkų.
 
Sausakimšuose Elektrėnų ledo rūmuose lietuviams nepavyko rimčiau pasipriešinti svečiams iš Rusijos, o vienintelį šeimininkų įvartį pelnė Lietuvos rinktinės kapitonas D.Kasparaitis. Legendinis Lietuvos ledo ritulininkas po rungtynių džiaugėsi didžiuliu sirgalių susidomėjimu ir teigė, jog kitais metais tikisi atsirevanšuoti rusams.
 
- Kaip vertinate rungtynes?, - žurnalistai paklausė D.Kasparaičio - Smagu, kad į areną susirinko daug žiūrovų, tačiau apmaudu, kad mes neparodėme gero žaidimo. Reikia suprasti, kad šiandien mūsų varžovai buvo labai aukšto lygio. Nors tai buvo ledo ritulio veteranų rungtynės, bet rusų lygis vis dar ypač aukštas.
 
- Norėjosi geresnio rezultato? - Žinoma, norėjome daugiau įmušti įvarčių ir mažiau praleisti. Galbūt prieš rungtynes kiek „perdegėme“, be to, trūko fizinio pasirengimo. Rusijos komanda treniruojasi gerokai dažniau ir šiandien tai jautėsi.
 
- Ar tikėjotės, kad tiek daug žiūrovų susirinks į areną? - Maniau, kad bus nemažai žiūrovų, bet tiek daug tikrai nesitikėjau. Kai kuriems net trūko vietų. Labai malonu sulaukti tokio didelio susidomėjimo. Lietuvos žiniasklaidoje prieš šias rungtynes rašė visokias nesąmones, bet džiugu, jog tikri ledo ritulio gerbėjai į tai nekreipė dėmesio. Esu visiems labai dėkingas už palaikymą.
 
- Ar ateityje gali būti surengta ir daugiau panašių rungtynių? - Žinoma, kodėl gi ne? Manau, kad Lietuvoje ledo rituliu domisi vis daugiau žmonių. Galbūt ateityje lietuviai galės nugalėti tokio lygio varžovus.
 
 - Galbūt dabar rusai kvies pas juos atvykti? - Jiems sakiau, kad revanšas bus kitais metais. Tikėjomės, kad šiandien bus lengviau, bet dabar jau žinome, ko laukti iš varžovų, todėl kitam kartui ruošimės rimčiau.
 
- Kada dabar planuojate žaisti rungtynes Lietuvoje? - Savaitgalį žaisiu Lietuvos čempionato rungtynes už „Hockey Punks“ ekipą.
 
Po rungtynių abiejų komandų žaidėjai buvo geros nuotaikos ir sveikino vieni kitus. Be prizo neliko ir D.Kasparaitis. Jis buvo išrinktas geriausiu Lietuvos rinktinės gynėju.