Titulinis » Naujienos » Dvi "Geležinio vilko" komandos dalyvavo "Ryga Cup 2016" turnyre

Dvi "Geležinio vilko" komandos dalyvavo "Ryga Cup 2016" turnyre

2016-03-29
hockey.lt informacija
 Latvijos sostinėje baigėsi keturias dienas vykęs tradicinis tarptautinis ledo ritulio turnyras "Ryga Cup 2016". Turnyre dalyvavo ir dvi "Geležinio vilko" komandos. Iš viso "Ryga Cup 2016" abi komandos sužaidė po devynis susitikimus. 
 
U-13 amžiaus grupėje rungtyniavęs "Geležinis vilkas" iškovojo tris pergales, kartą sužaidė taikiai bei patyrė penkis pralaimėjimus. Tarp 24 komandų "Geležinis vilkas" užėmė 18-ąją vietą.
 
U-15 amžiaus grupėje žaidusi "Geležinio vilko" komanda pasiekė tris pergales, du kartus sužaidė lygiosiomis bei patyrė keturis pralaimėjimus.
 
Pasibaigus turnyrui, "Geležinio vilko" komandų treneriai pasidalino mintimis apie savo auklėtinių pasirodymą.
 
"Geležinio vilko U-13" vyr. treneris T.Kaminskas:
Vykdami į turnyrą labai aukštų tikslų nekėlėme, vykome pasisemti patirties, pasimokyti iš kitų. Tai, kad nugalėjome suomių bei latvių klubus rodo, jog mūsų mokykloje darbas vyksta teisinga linkme. Vargu ar galėjome užimti aukštesnę vietą, nes varžovai buvo tikrai galingi. Tarkim, pažvelgus į norvegu "Valerenga" klubo žaidėjus, sunku buvo patikėti, kad aikštėje žaidžia dvylimakečiai. Visi jų žaidėjai augaloti, fiziškai labai stiprūs. Šiame turnyre mūsų komandoje puikiai rungtyniavo vartininkė E.Simonsen bei rezultatyviausias NVLRL žaidėjas L.Dėdinas."
 
"Geležinio vilko U-15" vyr. treneris A.Jadkauskas: 
Komanda žaidė tikrai pagirtinai, todėl vaikinams jokių priekaištų neturiu. Turnyro sistema tokia, kad neužėmus pirmosios arba antrosios vietos pogrupyje, toliau kovoji tik dėl 13-24 vietų. Kai kam gali pasirodyti, kad 19-oji vieta žema, tačiau mes kovojome su elitinių ledo ritulio šalių klubų jaunimu. Mūsų varžovais buvo švedai, suomiai, latviai, baltarusiai. Jeigu sportinė fortūna nuo mūsų nebūtų nusisukusi, galėjome savo pogrupyje užimti antrąją vietą, o tada būtume kovoję dėl 1-12 vietų. Savo pasirodymu gėdos tikrai nepadarėme, net ir pralaimėtose rungtynėse kovėmės iki paskutinių sekundžių."