Titulinis » Naujienos » Elektrėnų “Energiją” treniruos kanadietis ir vokietis

Elektrėnų “Energiją” treniruos kanadietis ir vokietis

2015-09-04
LRK "Energija" pranešimas
 Stipriausias šalies ledo ritulio klubas stiprinasi tiek žaidėjais, tiek treneriais. Baltarusijos ir Lietuvos ledo ritulio lygose rungtyniausianti Elektrėnų „Energija“ prisiviliojo Kanados ir Švedijos pilietybes turintį specialistą Danielį Malone.
 
Kanadietis dirbs kartu su lietuviams jau puikiai žinomu vokiečiu Lietuvos nacionalinės rinktinės treneriu Berndu Haake, o patyrusiems treneriams talkins Elektrėnų savivaldybės  sporto mokyklos specialistai Sergejus Krumkačius, Raimondas Štrimaitis ir Dovydas Kulevičius.
 
D.Malone per savo karjerą yra vadovavęs stipriausių Europos lygų klubams Švedijoje („Farjestad“ BK, „Vasteras“ IK, „Karlskoga Bofors“, „Malmo“ IF), Suomijoje (IFK „Helsinki“, „Sapko Savolinna“), Vokietijoje („Rosenheim“, „Augsburger“ EV), Šveicarijoje („Kloten“ HC, „Geneve“ HC).
 
Prie užsienio trenerių išlaikymo finansiškai prisideda asociacija „Lietuvos ledo ritulys“, priėmusi sprendimą skirti dešimt tūkstančių eurų.
 
Pirmosios oficialios Baltarusijos aukščiausios lygos rungtynės jau rugsėjo 12 – 13 d. Minske prieš vietos „Juniors”, o lygos kovos į Lietuvą persikels dar po savaitės.