Titulinis » Naujienos » „Energija“ OHL Baltijos čempionato sezono starte parklupdė „7bet-Hockey Punks“

„Energija“ OHL Baltijos čempionato sezono starte parklupdė „7bet-Hockey Punks“

2024-09-12
hockey.lt informacija
Ketvirtadienio vakarą OHL Baltijos ledo ritulio čempionate ant ledo susitiko abi Lietuvos komandos.
 
Pirmoje sezono akistatoje Lietuvos čempionė Elektrėnų „Energija“ išvykoje 4:1 nugalėjo sostinės „7bet-Hockey Punks“ komandą.
 
Pirmajame kėlinyje „Energijai“ pavyko du kartus išnaudoti kiekybinį pranašumą. Gavęs progą komandos naujokas Matthewsas Gouldas vienu lietumu pasiuntė ritulį į vartus (11:31, rez. perd. Tadas Kumeliauskas, Paulius Rumševičius).
 
Vėliau ritulį į vartus jau siuntė Aivaras Bendžius. Po į komandą sugrįžusio puolėjo metimo „Energijos“ persvara padvigubėjo (14:03, rez. perd. T. Kumeliauskas, P. Rumševičius).
 
Kėlinio pabaigoje „Energija“ buvo arti trečiojo įvarčio. Prieš pat kėlinio sireną jie pataikė į vartų virpstą.
 
Antrąją rungtynių dalį svečiai iš Elektrėnų pradėjo dar vienu įvarčiu. Šį kartą „7bet-Hockey Punks“ vartininkui neprispaudus ritulio jį iš arti į vartus nukreipė Tadas Kumeliauskas (24:00, rez. perd. A. Bendžius, P. Rumševičius).
 
Pralaužti oponentų gynybą „pankams“ pavyko gavus progą žaisti formatu penki prieš tris. Dvigubos kiekybinės persvaros metu jie ištampė varžovų gynybą ir galiausiai Ilja Četvertakas iš krašto pasiuntė ritulį į vartus (35:50, rez. perd. Davidas Maniačekas, Laisvydas Kudrevičius).
 
Trečiajame kėlinyje „7bet-Hockey Punks“ siekė sugrįžti į rungtynes ir „Energijos“ vartininkas turėjo darbo, bet Arkadijui Grigaravičiui-Reyzinui pavyko apsiginti, o galiausiai ketvirtuoju įvarčiu svečiai panaikino intrigą. Suklaidinęs gynėją Matas Čyvas įsiveržė į pavojingą zoną ir iš ten pasiuntė ritulį į vartus (55:17).