Titulinis » Naujienos » „Energija“ po dramatiškos baudinių serijos turėjo pripažinti varžovų pranašumą

„Energija“ po dramatiškos baudinių serijos turėjo pripažinti varžovų pranašumą

2014-09-30
sportas.lt informacija
 Daugkartinė Lietuvos ledo ritulio čempionė Elektrėnų „Energija“ buvo per plauką nuo antros pergalės paeiliui prieš praėjusio sezono Baltarusijos aukščiausios lygos čempioną Minsko „Junior“ klubą.
 
Antradienį Elektrėnuose vykusiose rungtynėse „Energija“ tik po baudinių serijos 3:4 (0:0, 1:2, 2:1, 0:0, 0:1) turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Pirmojo kėlinio pabaigoje kiekybinę persvarą įgijęs „Junior“ klubas įvartį įmušė jau antrojo kėlinio pradžioje, kai pasižymėjo Aleksandras Pacenkinas (20:42 min.), tačiau Andrius Židkovas (28:08) po Dovydo Kulevičiaus ir Vytauto Jagelavičiaus perdavimų atstatė pusiausvyrą.
 
Antroji kėlinio pusė sėkmingiau klostėsi svečiams. Jie po tikslaus Andrejaus Orlovskio (31:05) smūgio susigrąžino pranašumą. „Energija“ sėkmingai pradėjo trečiąjį kėlinį ir netgi sugebėjo išsiveržti į priekį. Jaunasis Deividas Četvertakas (44:31) po Artūro Laukaičio ir Manto Marcinkevičiaus perdavimų rezultatą išlygino, o vėliau Aivaras Bendžius (50:14) išnaudojo kiekybinę persvarą. Pastarajam žaidėjui perdavimus atliko A.Židkovas bei V.Jagelavičius.
 
Deja, džiaugtis pergale „Energijai“ neleido vienas iš „Junior“ lyderių Glebas Panfilovas (52:40). Baudinių serijoje buvo atlikti 8 iš eilės netikslūs smūgiai, tuomet varžovų vartininką nuginklavo D.Četvertakas ir G.Panfilovas. Kitoje smūgių serijoje A.Židkovas buvo netikslus, o G.Panfilovas dar kartą pasiuntė ritulį į Donato Žukovo ginamus vartus ir tapo rungtynių didvyriu.
 
„Energija“ (12 tšk.) liko 7-oje turnyrinės lentelės vietoje, o „Junior“ (12 tšk.) rikiuojasi 8-as tarp 11 klubų.
 
Artimiausias dvejas rungtynes elektrėniškiai žais spalio 7-8 dienomis svečiuose su Gomelio „HC Gomel-2“ (14 tšk.) klubu, užimančiu 4-ą vietą.