Titulinis » Naujienos » Fantastiškai kovojusi Lietuvos jaunių rinktinė turėjo pripažinti Italijos ekipos pranašumą (įvarčių, gražiausių rungtynių epizodų VIDEO)

Fantastiškai kovojusi Lietuvos jaunių rinktinė turėjo pripažinti Italijos ekipos pranašumą (įvarčių, gražiausių rungtynių epizodų VIDEO)

2015-04-12
hockey.lt informacija
Sekmadienį (04.12) Maribore (Slovėnijoje) prasidėjo pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyras, kuriame dėl medalių kovoja ir Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė.
 
Lietuvos ledo ritulininkai pirmose rungtynėse po atkaklios kovos 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) nusileido Italijos ekipai ir patyrė pirmą pralaimėjimą čempionate.
 
Tai buvo pirmasis Lietuvos ir Italijos aštuonioilkmečių susitikimas istorijoje.
 
Rungtynes lietuviai pradėjo užsivedę ir nei kiek nenusileido dar praėjusiais metais I diviziono A grupėje rungtyniavusiai Italijos rinktinei. Sužaidus šiek tiek daugiau nei penkias minutes Ernestas Pavlovskis užsidirbo dvi baudos minutes, o kiekybinę persvarą sėkmingai išnaudoję italai po Michaelio Deluego (5:24) smūgio išsiveržė į priekį - 1:0.
 
Nors ir praleidę įvartį dar pirmojo kėlinio pradžioje, lietuviai nepasimetė. Italų žaidėjui pažeidus taisykles, lietuviai vartininką pakeitė šeštuoju žaidėju, o puikų prasiveržimą nuo pat savo vartų atlikęs ir keturis varžovus suklaidinęs Artūras Laukaitis (8:52) įmušė įspūdingą įvartį ir išlygino rezultatą (1:1).
 
 
Dar vieną puikią progą Italijos rinktinė turėjo įpusėjus kėliniui, kuomet A.Laukaitis buvo nubaustas dviem baudos minutėmis, tačiau gynyboje susitelkę lietuviai atsilaikė, o komandos po pirmojo kėlinio išėjo ilsėtis rezultatui esant lygiam - 1:1.
 
Antrojo kėlinio pradžioje Lukas Jonuška buvo nubaustas dviem baudos minutėmis, tačiau nepraėjus nei minutei Italijos rinktinės žaidėjas Davide'as Dal Sasso taip pat sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio. Vos tik grįžus L.Jonuškai į aikštelę, o Lietuvos rinktinei turint kiekybinę persvarą, puikiu smūgiu varžovų vartininką nuginklavo Dominikas Bogdziulis (22:59) ir pirmą kartą šiose rungtynėse išvedė Lietuvos rinktinę į priekį - 2:1.
 
 
Deja, persvara ilgai džiaugtis neteko. Jau po trijų minučių Emilijus Krakauskas sėdo ant nubaustųjų žaidėjo suolelio, o Ivanas de Luca (27:04) išlygino rezultatą. Ne kartą lietuvių vartus gelbėjo patikimai žaidęs Artūras Pavliukovas, kuris atrėmė ne vieną pavojingą varžovų ataką.
 
Įpusėjus kėliniui Simonas Pitschieleris (31:41) įmušė trečią įvartį, o Italijos rinktinė vėl išsiveržė į priekį - 3:2.
 
Kėlinio pabaigoje Lietuvos rinktinė įgijo kiekybinę persvarą, o puikų reidą per visą aikštelę atliko Ilja Četvertakas, tačiau jo smūgis į vartus buvo pavėluotas, o antrojo kėlinio pabaiga skelbė vieno įvarčio deficitą - 2:3.
 
Trečiame kėlinyje lietuviai nuolat spaudė varžovus, tačiau Italijos rinktinės gynyba buvo nepralaužiama. Kėlinio pabaigoje įspūdingai žaidūsį vartininką A.Pavliukovą pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju, tačiau paskutinės lietuvių atakos taip pat buvo nesėkmingos.
 
Naudingiausiu Lietuvos rinktinės žaidėju buvo pripažintas puolėjas A.Laukaitis.
 
Italijos rinktinė atliko dvigubai daugiau smūgių į vartus - 35 prieš 18.
 
 
Pasaulio čempionato I diviziono B grupėje be Lietuvos ir Italijos rinktinių taip pat dalyvauja Austrija, Japonija, Slovėnija ir Ukraina.
 
Pirmose šio turnyro rungtynėse Austrija 5:1 (4:0, 0:0, 1:1) įveikė Japoniją.