Titulinis » Naujienos » Garbingai kovojusi „Energija“ neatsilaikė prieš vienus iš Baltarusijos lygos lyderių (VIDEO)

Garbingai kovojusi „Energija“ neatsilaikė prieš vienus iš Baltarusijos lygos lyderių (VIDEO)

2016-11-14
LRK "Energija" informacija
 Sekmadienį Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygos rungtynėse Elektrėnų „Energija“ namuose po atkaklios kovos 2:5 (0:0, 2:3, 0:3) neatsilaikė prieš čempionato lyderius - Soligorsko „Šachtior“ ledo ritulininkus.
 
Nuo pat pirmų minučių „Energija“ neleido varžovams šeimininkauti ir pati rengė pavojingas atakas. Kėlinio pradžioje „Šachtior“ ekipa du kartus iš eilės prasižengė, tačiau elektrėniečiams per keturias minutes daugumoje pelnyti įvarčių nepavyko.
 
Vėliau jau „Energija“ žaidė neleistinai - iš pradžių Ilja Četvertakas, o vėliau Aimas Fiščevas sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, tačiau svečiams taip pat nepavyko išnaudoti kiekybinės persvaros.
 
Kėlinio pabaigoje fantastišką progą turėjo Rolandas Aliukonis, tačiau po puikaus I.Četvertako perdavimo greitoje atakoje nenuginklavo varžovų vartininko Konstantino Kozlovskio.
 
Įvarčiai pradėjo kristi antrame kėlinyje. Kėlinio pradžioje prasižengė Aurimas Gaidauskas, o Nikita Zuevas (23:34) išnaudojo kiekybine persvara ir smūgiu iš toli nuginklavo Simą Baltrūną.
 
Po trijų minučių „Energijos“ vartininkas vėl traukė ritulį iš vartų - pasižymėjo Nazaras Anisimovas (26:07), o šeimininkų deficitas padidėjo iki dviejų - 0:2.
 
Charakterį parodę elektrėniečiai jau po minutės pradžiugino ir savo sirgalius - komandos kapitonas Aivaras Bendžius (27:56, rez. perd. Ilja Četvertakas) įmušė pirmą „Energijos“ įvartį, o dar po beveik keturių minučių pasižymėjo ir Aimas Fiščevas (31:31, rez. perd. Edvinas Boroška ir Deividas Kazlauskas) bei rezultatas tapo lygus - 2:2.
 
Neužilgo „Energija“ neleistinai sužaidė prie savų vartų, o „Šachtior“ buvo suteikta proga mušti baudinį. Visgi puikiai sužaidęs S.Baltrūnas atrėmė baltarusio smūgį ir rezultatas išliko nepakitęs.
 
Deja, tačiau baudos minutės ir vėl trukdė „Energijai“ - kėlinio pabaigoje vieno žaidėjo persvarą įgijusi „Šachtior“ ekipa po Aleksandro Lukaševičiaus (37:35) įvarčio vėl išsiveržė į priekį - 3:2.
 
Trečiame kėlinyje netrūko emocijų - komandos buvo nubaustas net 22 baudos minutėmis ir nuolatos žaidė nepilnų sudėčių. Visgi „Energija“ parodė kovingumą ir net tada nuolatos puolė, tačiau niekaip nepavykdavo pramušti varžovų vartininko.
 
Likus žaisti septynias minutes, I.Četvertakas greitoje atakoje atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau įmušti įvarčio nepavyko.
 
Kėlinio pabaigoje sėkmė lydėjo „Šachtior“ ekipą - likus žaisti mažiau nei dvi minutes Aleksejus Busko (58:09) įmušė ketvirtą svečių įvartį, o po pusantros minutės Aleksandras Lukaševičius (59:41) išnaudojo kiekybinę persvarą ir padidino pranašumą iki trijų - 5:2. Šią persvarą svečiai išlaikė iki rungtynių pabaigos.
 
Vienas iš „Energijos“ žaidėjų Vytautas Jagelavičius po rungtynių teigė, kad nors pirmosios rungtynės ir pralaimėtos, tačiau rytoj dar niekas nėra aišku, o „Energija“ gali įveikti ir lyderius.
 
„Kovingumas buvo, tačiau leidome jiems įsižaisti. Jie labai gerai perduoda ritulį, taip pat neprilygome greičiu. Kovojome dėl kiekvieno ritulio, tačiau pralaimėjome jiems tiek greičiu, tiek perdavimų tikslumu“, - sakė V.Jagelavičius. „Mes niekada nenusileidžiame charakteriu nei vienai komandai - šį sezoną pas mus taip yra, vienas laimime varžybas, tačiau jau kitą dieną galime pralaimėti - ir atvirkščiai. Atrodo, varžovas tas pats, tačiau žaidžiame banguotai, o visos rungtynės yra nenuspėjamos, Rytoj neišeisime nuleidę nosies - eisime ir kovosime dėl pergalės“.
 
V.Jagelavičius sakė, kad „Šachtior“ niekuo nenustebino ir mano, kad teisėjai taip pat iki galo nesusitvarkė su savo darbu.
 
„Mes tikėjomės, kad jie bus greiti, stengsis sutelkti gynėjus prie mėlynos linijos ir kontraatakuoti. Nepavyko žaisti protingai be baudos minučių. Nors negražu šnekėti kažką apie teisėjus, tačiau matėsi, kad jie paleido rungtynes“, - sakė V.Jagelavičius. „Komanda rodo charakterį, niekada nepasiduodame ir kovojame iki paskutinės minutės“.
 
Kitos tarpusavio rungtynės vyks Elektrėnuose, pirmadienį 19:00 val.
 
„Energijos“ gretose traumuotą vartininką Elviną Karlą šiose rungtynėse pakeitė „Rokiškio“ vartų sargas Simas Baltrūnas. Elektrėniečiams taip pat dėl kojos traumos negali padėti ir rezultatyviausias „Energijos“ žaidėjas Povilas Verenis.
 
„Šachtior“ per devyniolika rungtynių iškovojo 15 pergalių ir su 44 taškais užima antrą vietą, tuo tarpu „Energija“ per septyniolika rungtynių iškovojo 24 taškus ir tarp dvylikos komandų žengia aštuntoje pozicijoje.