Titulinis » Naujienos » HC „Baltica“ "treniravosi" dažasvydyje

HC „Baltica“ "treniravosi" dažasvydyje

2013-03-29
HC "Baltica" informacija
HC „Baltica“ komanda jau nuo balandžio 1 d. paleidžiama vasaros atostogų. Taigi kovo 28 dieną dažasvydžio klube „Triada“ „Balticos“ vyrukai turėjo galimybę išbandyti savo taiklumą su tikrais ginklais ir gyvais taikiniais, kuriais tapo jie patys.
 
Dar prieš kovą, pakeliui iš Elektrėnų į Vilnių, „Balticos“ žaidėjai skirstėsi komandomis bei ilgai aptarinėjo taktikas, kurias naudos žaidime. Vos atvykus, vaikinus pasitiko „Triados“ renginių organizatorius Ruslanas Majorovas. Persirengę specialiomis uniformomis, kovotojai išklausė išsamų saugos bei naudojimosi ginklais instruktažą. Nepaisant gero fizinio pasirengimo ir gerų įgūdžių ant ledo, dažasvydžio dauguma nebuvo žaidę, tad karo lauke jų laukė nemažai netikėtumų. HC „Baltica“ komandos kapitonas Edgaras Rybakovas neslėpė emocijų: „Nekantrauju išbandyti naują pramogą, iki šiol dažasvydžio nesu žaidęs!“. Apsiginklavę pilna dažasvydžio amunicija ir su puikia nuotaika žaidėjai patraukė link kovos labirinto.
 
Pagaliau, padalinti į dvi komandas „Balticos“ žaidėjai kibo vienas kitam į atlapus. Nepaisydami instruktoriaus perspėjimo: „jokių kontrolinių šūvių“ vaikinai pasileido į ataką. Lyderiai išryškėjo akimirksniu, kaip ir ant ledo, V. Nikulino ir A. Tsukanovo pora ir šį kartą ėmėsi iniciatyvos bei vedė savo komandą pergalės link.
 
Vyriausias „Balticos“ ekipos treneris A. Ciprusas žaidime nedalyvavo, tačiau viską stebėjo iš šalies. Kodėl nežaidžia, treneris juokais teisinosi „kad pamiršo aprangą“. Tačiau vėliau pridūrė, kad įdomu stebėti žaidėjus, jų pasirengimą ir naudojamas taktikas. Įdomiausia tai, kad pirmosios aukos „geltonųjų“ komandoje buvo nukautos tiesiai į tarpuakį. Trenerui labiausiai rūpėjo taiklusis šaulys „raudonųjų“ komandoje, jis vylėsi, kad savo sugebėjimus galės pritaikyti ir ant ledo. Vėliau paaiškėjo, kad herojai buvo nokautuoti ne tik į galvą, bet ir į pačias įvairiausias kūno vietas, kur dažų šovinys paliko jiems prisiminimą mažiausiai savaitei.
 
Nuolatos raginami instruktoriaus tiek žodžiais, tiek garsinėmis granatomis, žaidėjai ėmė žaisti drąsiau, raundai trumpėjo, o dažni šūksniai „ai“ ir „ui“ kėlė nemažai juoko. Finaliniu kovos akordu tapo paskutinysis raundas, kur triumfavo labiausiai šovinius saugoję žaidėjai. Kova vyko iki paskutiniojo šovinio, o laimėjo paskutinysis, likęs kovos lauke su šoviniais. Bendrai po visų kovos raundų pergalę šventė „raudonųjų“ komanda, vadovaujama Aleksandro Tsukanovo.
 
Nuotaikingą ledo ritulininkų kovą paprašėme pakomentuoti dažasvydžio klubo „Triada“ renginių organizatoriaus Ruslano Majorovo: „Žinoma, daugumai tai buvo pirmoji patirtis, ir tai jautėsi. Prisipažinsiu, iš ledo ritulininkų tikėjausi agresyvios kovos, o gavosi taip, kad jie labiau žaidė taktinį žaidimą. Jie šaunuoliai, fizinis pasirengimas tokiam žaidime labai svarbus ir matėsi, kad jie pasirengę labai gerai. Iki šiol mūsų klube buvo žaidę įvairių sportų atstovai, tačiau ledo ritulio komanda apsilankė pirmą kartą. Dažasvydyje kaip ir ledo ritulyje, ko gero, svarbiausios savybės yra intelektas, koncentracija ir gebėjimas greitai priimti sprendimus“.
 
HC „Baltica“ dėkoja dažasvydžio klubui „Triada“ už neišdildomus įspūdžius ir tikisi dar kartą patikrinti savo kovinius įgūdžius jau kitą sezoną.