Titulinis » Naujienos » HC „Elec“ – HC „Žalgiris”. Nugalėtoją lems charakteris

HC „Elec“ – HC „Žalgiris”. Nugalėtoją lems charakteris

2015-01-27
LRK "Žalgiris"
 Po dvylikos dienų pauzės, Vilniaus „Žalgirio“ ledo ritulininkai vėl kils į kovą su „HK Elec“ komanda, įsikūrusią Rusijos Vakaruose esančiame Lipecko mieste. Tik vienuoliktą vietą Vakarų konferencijoje užimantys ir labai nedaug galimybių į atkrintamąsias varžybas patekti turintys varžovai nebus lengvu žalgiriečių grobiu – tuo įsitikinęs Vilniaus klubo vairininkas Aigaras Ciprusas.
 
Rungtynių vieta: Anatolijaus Tarasovo ledo rūmai, Lipeckas.
 
Rungtynių laikas: Sausio 27 d. 18.00 val. ir sausio 28 d. 18.00 val.
 
„Mes su „HK Elec“ komanda žaidėme du kartus, tačiau nuo to laiko jie pakeitė ir trenerį, ir žaidėjus. Paskutiniąsias dvejas rungtynes jie pralaimėjo, bet lengvos kovos tikrai nesitikime“, – teigė treneris.
 
Tarpusavio dvikovos
2014 spalio 5 d. „Žalgiris“ 2:1 „HK Elec“.
2014 spalio 6 d. „Žalgiris“ 5:4 „HK Elec“.
 
Paskutinės dvikovos
„Žalgiris“ – „Draguny“ 8:5, 9:3.
„Tveriči“ – „HK Elec“ 5:4 (po pratęsimo); 5:4 (po baudinių serijos).
 
Varžovas
Nors „HK Elec“ klubo rezultatai nėra patys geriausi, tačiau ši komanda pasižymi, kaip tvirtą charakterį turinti, be proto kovinga, niekada nenusileidžianti. Žaidžia tik sau suprantamu stiliumi.
„Manau, kad trenerio pakeitimas leis „HK Elec“ komandai koncentruotis tik į žaidimą, o ne aplinkinius dalykus, kaip fizinis ar psichologinis spaudimas. Manau, kad šiose dvejose rungtynėse nugalėtoją lems charakteris – kas daugiau jo turės – tas ir laimės“, – teigė A.Ciprus.
„Žalgirio“ ekipai labai svarbu bus sėkmingai gintis prieš Vadimą Agejevą, kuris per 46 rungtynes yra surinkęs net 57 taškus – tai yra septintas rezultatas visoje lygoje. Dar vieną lyderį, „HK Elec“ turi ir baudos minučių grafoje – Andrėjus Seliankinas – jau dabar yra praleidęs 146 minutėmis ant nubaustųjų suolo.
 
Problemos
Per paskutiniąsias dvejas rungtynes žalgiriečiai praleido net aštuonis įvarčius. Jei sugebės išspręsti šią problemą, Vilniaus ritulininkai turės puikias galimybes iš Lipecko parsivežti šešis taškus.
„Aš savo vaikinų meistriškumu neabejoju. Žinau, kad mes progų sukursime ir įvarčių įmušime. Visa kita, pasikartosiu, priklausys nuo charakterio“, – kalbėjo vyriausias „Žalgirio“treneris.
 
Žalgirio“ žvaigždė
Gleb Chvoles. Per pirmąsias dvejas tarpusavio rungtynes, jis vienintelis į varžovų vartus sugebėjo pelnyti du įvarčius.
 
Prognozė
Kadangi šios komandos tarpusavyje žaidžia lygiai, vienose iš rungtynių turėtų būti žaidžiamas pratęsimas.