Titulinis » Naujienos » „HC Žalgirio“ ekipa taip ir nepadovanojo pergalės vilniečiams

„HC Žalgirio“ ekipa taip ir nepadovanojo pergalės vilniečiams

2015-03-03
Sportas.lt informacija
Jaunimo ledo ritulio lygos (MHLB) rungtynes iš Elektrėnų į Vilnių persikėlęs žaisti „HC Žalgiris“ nelaimėjo nei vieno mačo namuose.
 
Žalgiriečiai antradienį Vilniuje 2:4 (2:1, 0:0, 0:2) nusileido „HC Dimitrov“ ekipai ir patyrė penktą pralaimėjimą iš eilės bei ketvirtą žaidžiant „Pramogų arenoje“.
 
Tokios ilgos pralaimėjiimų serijos „HC Žalgirio“ ekipa visame reguliariajame sezone dar neturėjo - pralaimėtos penkerios rungtynės iš eilės.
 
Rungtynių pradžia šeimininkams nieko blogo nežadėjo. Jau antrąją rungtynių minutę rusas Aleksejus Pyrinas po tautiečio Vladislavo Nikulino perdavimo išvedė „HC Žalgirį“ į priekį (1:0). Deja, persvaros ilgai išlaikyti nepavyko ir devintąją rungtynių minutę Aleksandras Tsukanovas (8:36) išlygino rezultatą (1:1). Įpusėjus kėliniui antrąjį žalgiriečių įvartį pelnė Dimitrijus Gurkovas (12:45) (rez. perd. Pavelas Širokovas ir Vladislavas Šaranas) ir sugrąžino vieno taško persvarą - 2:1. Pirmame kėlinyje žalgiriečiai smūgiavo į vartus 10 kartų daugiau (22 prieš 12) ir laimėjo beveik visus išmetimus (18 prieš 2).
 
Antrojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai turėjo kiekybinę vieno žaidėjo persvarą, tačiau jos išnaudoti nepavyko.
 
Tragiškai šeimininkams susiklostė trečiasis kėlinys. Iš pradžių Vladislavas Šorochodovas (44:27) išlygino rezultatą, po šešių minučių Michaelis Koniaevas (50:38) pirmą kartą išvedė svečius į priekį (3:2), o dar po beveik penkių minučių Leonidas Šuchoručkinas žaidžiant daugumoje padidino „HC Dimitrov“ persvarą iki dviejų - 4:2.
 
Sportas.lt primena, kad žalgiriečiai Vilniuje 2:10 ir 2:5 nusileido „Loko-Junior“ ekipai bei 1:3 neatsilaikė pirmose rungtynėse prieš „HC Dimitrov“ komandą.
 
„HC Žalgirio“ ekipa per 64 reguliaraus sezono rungtynes surinko 121 tašką ir Vakarų konferencijoje užėmė penktąją vietą. Tai reiškia, kad atkrintamosiose varžybose žalgiriečiai žais su ketvirtąją vietą užėmusia „Zelenograd“ ekipa. Pirmąsias dvi atkrintamųjų varžybų rungtynes žalgiriečiai žais Vilniaus „Pramogų arenoje“, o kitas - svečių arenoje. Žaidžiama bus iki trijų pergalių.
 
Lapkritį „HC Žalgirio“ ir „Zelenograd“ komandos Rusijoje pasidalino po pergalę - pirmose rungtynėse 3:2 laimėjo šeimininkai, o antrose 4:3 pergalę šventė žalgiriečiai. Gruodį Elektrėnuose pirmose rungtynėse 3:2 pergalę šventė „Zelenograd“ ekipa, o antrose - 3:2 laimėjo šeimininkai.