Titulinis » Naujienos » „HC Žalgiris“ po baudinių serijos nusileido absoliučiam MHL B lyderiui

„HC Žalgiris“ po baudinių serijos nusileido absoliučiam MHL B lyderiui

2015-01-31
Sportas.lt informacija
Jaunimo ledo ritulio B lygos (MHL B) rungtynėse šeštadienį Lietuvos klubas „HC Žalgiris“ svečiuose tik po baudinių serijos 4:5 (1:2, 1:1, 2:1, 0:0, 0:1) nusileido absoliučiai lyderei Voronežo „Rossosh“ (Rusija) ekipai.
 
Sužaidus vos 37 sek. pražangą užsidirbo žalgirietis Aleksandras Prochorovas, o tuo pasinaudojęs Daniilas Akinšinas (2:27) išvedė šeimininkus į priekį. Kėliniui įsibėgėjus pusiausvyrą atstatė Vadimas Mustafajevas (15:08), bet lygus rezultatas laikėsi neilgai – Sergejus Ivanovas (16:51) pasinaudojo lietuvio Danieliaus Nomanovo pražanga ir įmušė įvartį „Rossosh“ žaidžiant daugumoje.
 
Antrojo kėlinio viduryje rezultatas tapo lygus po tikslaus Nikitos Kobanovo (30:19) smūgio, bet „Rossosh“ vėl netruko susigrąžinti pranašumą – pasižymėjo Romanas Gorbačiovas (32:03). Vos prasidėjus trečiajam kėliniui šeimininkai įgijo rekordinę persvarą po Andrejaus Beloziorovo (42:54), bet žalgiriečiai nenuleido rankų ir trečią kartą rungtynėse atstatė pusiausvyrą – pasižymėjo lietuvis Ilja Četvertakas (43:57) bei Vladimiras Denisovas (45:09).
 
Rungtynių pabaiga buvo labai emocinga – V.Mustafejo ir D.Gurkovo pražangos suteikė „Rossosh“ kiekybinę persvarą, bet jos jiems niekaip nesisekė išnaudoti. Likus žaisti mažiau nei 3 min. pražangas užsidirbo „HC Žalgirio“ vartininkas Vadimas Miščiukas ir šeimininkų žaidėjas Jegoras Vlasovas, tad žalgiriečiai liko žaisti trise prieš keturis varžovus. Nepaisant to, Lietuvos klubo ledo ritulininkai apsigynė, o paskutines 49 sek. jau svečiai turėjo kiekybinę persvarą. Visgi, daugiau įvarčių pelnyta nebuvo ir teko žaisti pratęsimą.
 
Pratęsime „HC Žalgirio“ padėtį sukomplikavo Aleksejaus Pyrino pražangą, bet svečiai 2 min. sėkmingai gynėsi mažumoje ir atlaikė „Rossosh“ šturmą. Baudinių serijoje tiksliais smūgiais apsikeitė A.Pyrinas ir D.Akinšinas, bet žalgiriečiai daugiau nepasižymėjo, o trečios smūgių serijos metu Aleksandras Nikolišinas įmušė pergalingą įvartį.
 
Be jau minėtų I.Četvertako ir D.Nomanovo šiose rungtynėse žaidė dar trys lietuviai: Edgaras Protčenko gavo 2 baudos min., o Edvinas Boroška ir Ugnius Čižas nepasižymėjo.
 
Sportas.lt primena, kad penktadienį Voroneže „HC Žalgiris“ šventė puikią pergalę rezultatu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0).
 
„HC Žalgiris“ (103 tšk.) Vakarų konferencijoje tarp 15 klubų liko 4-as, o „Rossosh“ (126 tšk.) išsaugojo lyderio poziciją.
 
Artimiausias dvejas rungtynes žalgiriečiai žais vasario 4-5 dienomis Elektrėnuose su Elektrostalės „Kristall“ (Rusija, 43 tšk.) komanda, užimančia vos 14-ą vietą.