Titulinis » Naujienos » „HC Žalgiris“ Sankt Peterburge išplėšė pratęsimą, bet pralaimėjo po baudinių serijos

„HC Žalgiris“ Sankt Peterburge išplėšė pratęsimą, bet pralaimėjo po baudinių serijos

2014-12-02
Sportas.lt informacija
Jaunimo ledo ritulio B lygos (MHL B) reguliariajame sezone į dar vieną kovą stojo „HC Žalgirio“ ledo ritulininkai. Žalgiriečiai antradienį svečiuose po atkaklios kovos ir baudinių serijos 5:6 (1:3, 1:1, 3:1, 0:0, 0:1) turėjo pripažinti Sankt Peterburgo „SKA-Variagi“ (Rusija) pranašumą.
 
Pirmajame kėlinyje šeimininkams du įvarčius pelnė Nikita Makarickij (14:50 ir 18:05 min.), o kartą pasižymėjo Stanislavas Kolotvinas (15:53). Žalgiriečiams į šį varžovų spurtą pavyko atsakyti vieninteliu tiksliu Vadimo Mustafajevo (16:39) smūgiu. Antroje rungtynių dalyje Rihardas Kovarikas (21:11) sumažino svečių atsilikimą iki minimumo, bet netrukus „SKA-Variagi“ gretose pasižymėjo Jegoras Gračiovas (22:13).
 
Vos prasidėjus trečiajam kėliniui antrąjį savo įvartį pelnė V.Mustafajevas (43:57), tačiau 57-ą rungtynių minutę „HC Žalgirio“ padėtį gerokai sukomplikavo tikslus Nikitos Voroncovo (56:47) smūgis. Visgi, žalgiriečiai sugebėjo stebuklingai išsigelbėti. 58-ą min. pražangą užsidirbo Nikita Dyniakas ir vartininką aikštės žaidėju pakeitęs „HC Žalgiris“ žaide šešiese prieš keturis. Netrukus įvartį įmušė Dmitrijus Gurkovas (58:13), o kėliniui artėjant į pabaigą pratęsimą išplėšė Pavelas Širokovas (59:36).
 
Pratęsime aktyvesni buvo šeimininkai, bet daugiau įvarčių nebuvo pelnyta. Baudinių serijoje pirmasis pasižymėjo Pavelas Novožilovas, bet tuo pačiu netrukus atsakė Vladislavas Nikulinas. Deja, trečioje smūgių serijoje „SKA-Variagi“ žaidėjas Artiomas Kora buvo tikslus, o žalgiriečiui P.Širokovui pasižymėti nepavyko.
 
Šioms rungtynėms buvo registruoti trys lietuviai: Danielius Nomanovas atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir nesėkmingai smūgiavo baudinių serijoje, o Ugnius Čižas bei Edvinas Boroška nepasižymėjo.
 
Šios komandos jau buvo susitikusios Elektrėnuose, tuomet pirmose rungtynėse po baudinių serijos 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) pergalę šventė „HC Žalgirio“ ledo ritulininkai, o antrose rungtynėse 5:3 (2:1, 0:0, 3:2) nugalėjo svečiai iš Sankt Peterburgo.
 
Trečiadienį Sankt Peterburge šios dvi komandos susitiks dar kartą.
 
„HC Žalgiris“ (71 tšk.) Vakarų konferencijoje liko 4-as tarp 17 klubų, o „SKA-Variagi“ (52 tšk.) užima 7-ą poziciją.