Titulinis » Naujienos » „Hockey Punks“ išvykoje pribloškė „Energiją“, kuri patyrė pirmąją sezono nesėkmę (VIDEO)

„Hockey Punks“ išvykoje pribloškė „Energiją“, kuri patyrė pirmąją sezono nesėkmę (VIDEO)

2018-10-25
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionate užfiksuotas iki šiol didžiausias šio sezono netikėtumas – „Hockey Punks“ varžovų aikštėje paklupdė šalies čempionę Elektrėnų „Energijos“ komandą.
 
Ketvirtadienį Elektrėnuose vykusiose rungtynėse vilniečiai pristabdė šį sezoną įspūdingus rezultatus demonstravusį „Energijos“ puolimą ir mačo pabaigoje atlaikiusi šeimininkų spurtą įsirašė netikėtą pergalę 3:1, taip priversdami varžovus patirti pirmąjį šio sezono pralaimėjimą.
 
Nuo pat mačo pradžios „Energija“ dominavo aikštėje, o didžiąją laiko dalį ritulį jie kontroliuodavo varžovų iš Vilniaus zonoje. Galiausiai kėliniui artėjant prie pabaigos žaidybinę persvarą šeimininkams pavyko paversti įvarčiu – varžovų vartininkui jokių šansų nepaliko Dmitrijaus Beliakovo smūgis (13:38, rez. perd. Karolis Kubilius).
 
Praleidę įvartį „Hockey Punks“ nepasimetė ir surengė savo atsaką, kurio smaigalyje atsidūręs Artūras Švedavičius savo progos nepraleido ir išlygino rezultatą (15:17, rez. perd. Edgaras Rybakovas, Laisvydas Kudrevičius).
 
Antrojo kėlinio starte „pankai“ dar kartą nemaloniai nustebino Lietuvos čempionus pelnydami savo antrąjį mačo įvartį – ritulį į vartus pasiuntė ilgametis Lietuvos rinktinės narys Šarūnas Kuliešius (22:47, rez. perd. Laisvydas Rimkus, L. Kudrevičius).
 
Per likusį antrojo kėlinio laiką savo šansų turėjo abi ekipos, bet ritulys į vartus taip ir neįskriejo, o tai reiškė, kad prieš paskutinį kėlinį 2:1 pirmavo „Hockey Punks“ ledo ritulininkai.
 
Lemiamą kėlinį „Energija“ pradėjo aktyviai bandydama bent jau išlyginti rezultatą, tačiau Simo Baltrūno vartų jiems įveikti kėlinio pradžioje taip ir nepavyko. Mačui artėjant prie pabaigos elektrėniškiai vis didino spaudimą, o likus žaisti kiek mažiau nei minutę vartininką keitė šeštuoju aikštės žaidėju. Visgi, visa tai baigėsi įvarčiu į jų vartus, kuris galutinai nužudė „Energijos“ viltis išsigelbėti. Į tuščius vartus ritulį pasiuntė E. Rybakovas (59:22, rez. perd. Š. Kuliešius).
 
Fantastiškai šiose rungtynėse pasirodė Lietuvos rinktinės kandidatas S. Baltrūnas, kuris atrėmė net 42 iš 43 varžovų smūgių. Pralaimėjusių gretose Nerijus Dauksevičius susitvarkė su 20 iš 22 smūgių į jo vartus.
 
Nepaisant patirto pralaimėjimo 15 taškų po šešių mačų turinti „Energija“ ir toliau užtikrintai pirmauja Lietuvos pirmenybėse, o aštuntąjį tašką į savo sąskaitą įsirašiusi „Hockey Punks“ užima trečiąją poziciją.