Titulinis » Naujienos » Į Čempionų lygą M. Armalis sugrįžo su ekipa patirdamas netikėtą nesėkmę

Į Čempionų lygą M. Armalis sugrįžo su ekipa patirdamas netikėtą nesėkmę

2018-08-31
hockey.lt informacija
 Į Čempionų lygos kovas sugrįžusiam Mantui Armaliui ir jo „Skelleftea“ komandai penktadienį teko patirti netikėtą pralaimėjimą šios lygos starte.
 
Lietuvio atstovaujamas klubas išvykoje 3:4 po baudinių serijos nusileido „Bolzano“ komandai iš Italijos. Ši ekipa praėjusį sezoną netikėtai triumfavo atvirose Austrijos pirmenybėse, nors reguliariame sezone buvo užėmusi vos devintą vietą.
 
Mačo pradžia M. Armaliui ir jo komandai susiklostė itin nesėkmingai – jau pirmuoju metimu varžovai atidarė savo įvarčių sąskaitą. Nors po pirmojo praleisto įvarčio „Skelleftea“ žaidėjai tvirtai perėmė iniciatyvą, tačiau pamiršę apie gynybą jie leido varžovams pabėgti du prieš vieną ir tikslų perdavimą iš komandos draugo gavęs „Bolzano“ puolėjas nepaliko jokių vilčių M. Armaliui.
 
Nors netrukus švedai rezultatą sušvelnino, o antrojo kėlinio pradžioje jį ir išlygino, M. Armaliui dar ne kartą teko gelbėti savo komandą pavojingose situacijoje. Galiausiai kėlinio pabaigoje teisėjas nusprendė, kad vartininkas neleistinai sustabdė puolusį varžovą ir skyrė dvi baudos minutes, kurias preciziškai tiksliu smūgiu išnaudoję šeimininkai dar kartą įsiveržė į priekį.
 
Rezultatą išlyginti „Skelleftea“ klubui pavyko trečiojo kėlinio pabaigoje, o nepaisant didelės žaidybinės persvaros, jiems iškovoti pergalės per pagrindinį mačo laiką nepavyko ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą. Jo metu įvarčių žiūrovai neišvydo, tad rungtynių nugalėtojas sprendėsi baudinių serijoje. Jos metu M. Armalis buvo nuginkluotas paskutiniu – penktu metimu, o jo komandos draugai pasižymėti nesugebėjo, tad Švedijos klubas patyrė netikėtą nesėkmę.
 
Lietuvos rinktinės vartininkas šiame mače atrėmė 17 iš 20 metimų (85%). Į priešingoje barikadų pusėje buvusio Lelando Irvingo vartus buvo atlikti 46 metimai.
 
Priminsime, kad į Čempionų lygos kovas M. Armalis sugrįžo po trijų metų pertraukos. 2014-2015 ir 2015-2016 metų sezonuose jis šioje lygoje sužaidė devynis mačus.
 
Kitas Čempionų lygos rungtynes lietuvio komanda žais jau sekmadienį prieš „Tychy“ komandą iš Lenkijos.