Titulinis » Naujienos » Į Elektrėnus atvažiuoja Baltarusijos lygos lyderiai

Į Elektrėnus atvažiuoja Baltarusijos lygos lyderiai

2016-11-13
LRK "Energija" informacija
 Sekmadienį ir pirmadienį Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje Elektrėnų „Energija“ susikaus su čempionato lyderiais Soligorsko „Šachtior“ ledo ritulininkais.
 
„Šachtior“ per aštuoniolika rungtynių iškovojo 14 pergalių ir su 40 taškų pirmauja čempionate. Tiesa, Soligorsko ledo ritulininkai yra sužaidę net keturiomis rungtynėmis daugiau nei antroje vietoje įsitaisę „Junior“ (39 tšk.) ledo ritulininkai.
 
„Šachtior“ šį sezoną pralaimi itin retai - pirmąjį pralaimėjimą baltarusiai patyrė rugsėjo 18-ą dieną svečiuose prieš „Gomel“ ekipą (1:2), antrąjį - rugsėjo 26-ą dieną namuose prieš „Junior“ (3:4), trečią - spalio 17-ą dieną svečiuose prieš Baltarusijos aštuoniolikmečių rinktinę (2:3), o ketvirtą - lapkričio 9-ą dieną namuose prieš „Neman“ ledo ritulininkus.
 
Soligorsko ekipą į priekį veda trys ledo ritulininkai - Nazaras Anisimovas (14 įvarčių, 15 rez. perd.), Nikita Kiseliovas (11 įvarčių, 18 rez. perd.) ir Aleksandras Lukaševičius (13 įvarčių, 15 rez. perd.).
 
„Energija“ taip pat turi stiprų puolėjų trejetą - Povilas Verenis yra įmušęs 19 įvarčių ir atlikęs 13 rez. perdavimų, Aivardas Bendžius įmušė 13 įvarčių ir atliko 13 rez. perdavimų, o Ilja Četvertakas įmušė 4 įvarčius ir atliko net 20 rez. perdavimų.
 
P.Verenis pagal naudingumo taškus patenka tarp trijų geriausių lygos puolėjų, nusileisdamas tik „Ararat“ broliams Vladislavui (42 tšk.) ir Jurijui (40 tšk.) Lomakinams.
 
Visgi didžiausias praradimas Elektrėnų ekipai yra pagrindinio vartininko Elvino Karlos netektis. Ledo ritulininkas prieš keletą dienų vykusiose rungtynėse su Minsko „Dinamo“ ekipa pasitempė kirkšnį ir nerungtyniaus artėjančiose rungtynėse.
 
„Juos labai lydėjo sėkmė“, - apie praėjusias rungtynes su „Dinamo“ šnekėjo E.Karla. „Visus įvarčius jie pelnė po gynėjo metimo pakeisdami ritulio skriejimo kryptį“.
 
Vartininkas džiaugiasi gera atmosfera komandoje bei įvardino tai, ką šiuo metu jis norėtų labiausiai pagerinti savo žaidime.
 
„Komandoje tvyro gera atmosfera, visi jaučia malonumą žaisti kartu, o tai ir yra svarbiausia. Dabar labiausiai sau akcentuoju kaip teisingai užsiimti poziciją ir neatmušinėti ritulio prieš save. Šios problemos yra didžiausios mano žaidime ir po jų neretai tenka traukti ritulį iš vartų“, - sakė E.Karla. „Norint pasiekti aukštą lygį, reikia įdėti labai daug sunkaus darbo. Be abejo, didelė dalį sėkmingo žaidimo lemia psichologija - kaip nusiteiki ir kaip susitvarkai su savimi žaidimo metu“.
 
E.Karlą ateinančiose rungtynėse pakeis Lietuvos čempionate „Rokiškio“ komandos vartus ginantis Simas Baltrūnas, tačiau jam bus nelengva. Istorija nepalanki elektrėniečiams - praėjusį sezoną su „Šachtior“ buvo sužaistos keturios rungtynės ir nei svečiuose, nei namuose pergalių iškovoti nepavyko. Pirmose tarpusavio rungtynėse „Energija“ svečiuose varžovams nusileido rezultatu 3:6, antrose - 3:10, o namuose nepasipriešino rezultatais 3:9 ir 0:6.
 
„Energijos“ žaidėjai ypač akcentavo sirgalių palaikymą, todėl kviečia sekmadienio ir pirmadienio vakarus Elektrėnų ledo rūmuose praleisti su ledo rituliu.