Titulinis » Naujienos » IIHF kongreso metu - susitarimas dėl draugiško jaunių iki 18 metų turnyro

IIHF kongreso metu - susitarimas dėl draugiško jaunių iki 18 metų turnyro

2022-09-30
hockey.lt informacija
Turkijoje buvo surengtas Tarptautinės ledo ritulio federacijos kongresas, kurio metu be svarbiausių IIHF reikalų aptarimo buvo susitarta ir dėl Lietuvos jaunių rinktinės draugiško turnyro.
 
Ateinančių metų IIHF čempionatai
 
IIHF kongreso metu buvo priimti keli nutarimai dėl ateinančių metų pasaulio čempionatų, kurie palietė kelis žemesnius IIHF pasaulio čempionatų divizionus bei pasaulio moterų čempionato IA divizioną. Pagal pasiektą susitarimą šio diviziono kovos ateinančius tris metus vyks Kinijoje, o turnyre dalyvaujančios komandos gaus IIHF finansinę kompensaciją.
 
Kongreso metu buvo pakeista ir atrankos į žiemos jaunimo olimpines žaidynes tvarka. Skirtingai nuo praėjusių pirmenybių, ledo ritulio 3x3 turnyre nebebus individualios atrankos: nuo šiol turnyre kovos aštuonios stipriausios IIHF jaunimo iki U-18 metų reitingo komandos. Priminsime, jog 2020 metais olimpinio žiemos festivalio metu Artūras Seniuta iškovojo 3x3 turnyro bronzą.
 
Kongrese taip pat kalbėta apie iš IIHF rengiamų varžybų pašalintų Rusijos federacijos ir Baltarusijos likimą. Iškilus klausimui, kaip būtų pakeisti IIHF čempionatų divizionai ateityje šioms rinktinėms grįžus į pasaulio čempionatus, nuspręsta, jog jos grįžtų į lygmenį, kuriame buvo prieš tai, o žemiausią IIHF reitingą turinčios kiekvieno diviziono dvi komandos būtų priverstos leistis į žemesnį divizioną.
 
„Norime pabrėžti, kad šis sprendimas nereiškia, kad Rusija ir Baltarusija grįžta į IIHF turnyrus. Kongresui reikėjo priimti tokį sprendimą, kad IIHF nariai žinotų, kaip ateityje būtų vykdomas šių šalių integravimas į IIHF programą. IIHF Taryba ir toliau stebės karo Ukrainoje situaciją“, - apie situaciją kalbėjo IIHF prezidentas Lucas Tardifas.
 
Jaunių rinktinė ir augantis moterų ledo ritulys
 
IIHF Kongreso metu taip pat buvo pasiektas susitarimas ir dėl Lietuvos jaunių iki 18 metų rinktinės draugiškų turnyrų. Kongreso metu Lietuvos, Lenkijos, Vengrijos ir Estijos ledo ritulio federacijos pasirašė sutartį dėl kasmetinio draugiško jaunių rinktinių turnyro.
 
Keturios šalys įsipareigojo ateinančius keturis metus rengti tarptautinį keturių šalių turnyrą. Jau ateinančių metų vasarį jis vyks Lenkijoje, o vėliau kasmet kitose trijose šalyse: 2023-2024 metų sezone Vengrijoje, po metų Lietuvoje, o galiausiai Estijoje.
 
Šiuo metu svarstomas ir pasaulio jaunių iki 18 metų čempionato rengimo datos pakeitimas. Pagal naują pasiūlymą Serbijoje laukiantis pasaulio čempionatas būtų rengiamas balandžio 9-15 dienomis, savaite anksčiau nei buvo planuota.

Kongrese taip pat pastebėtas ir Lietuvos darbas moterų ledo ritulyje. Per pastaruosius penkerius metus Lietuvoje registruotų moterų ledo ritulininkų išaugo net 172,7%, o pagal šį rodiklį mes patekome tarp penkių labiausiai patobulėjusių IIHF narių.