Titulinis » Naujienos » Iš pasaulio čempionato – į Suomiją. S.Baltrūną keičia G.Juškaitis

Iš pasaulio čempionato – į Suomiją. S.Baltrūną keičia G.Juškaitis

2013-04-01
hockey.lt informacija
Lietuvos aštuoniolikamečių rinktinė patyrė pirmuosius nuostolius. Po šios dienos dvikovos su Rumunijos komanda lietuvių ekipa liks su vienu vartininku ir į pagrindinę sudėtį registruos atsarginį vartininką Germantą Juškaitį, kuris Taline nuo pat čempionato pradžios yra su komanda.
 
Rinktinę šiandien sužaidęs mačą su Rumunija palieka Simas Baltrūnas, kuris kartu su skautais iš Suomijos Tamperės „Ilves“ klubo keltu vėlų pirmadienio vakarą išvyksta į Suomiją. S.Baltrūnas taps kito lietuvio Danieliaus Bogdziulio komandos draugu.
 
Liepojos „Liepajas Metalurgs“ klubo jaunąjį vartininką suomiai stebėjo metus, o bankrutavus Liepojos klubui atsirado gera galimybė vartininką pasikviesti į savo komandą.
 
„Simas turėtų padėti komandai kautis Suomijos jaunimo lygos atkrintamosiose varžybose. Traumą patyrus pagrindiniam ekipos vartininkui, jo vietą užėmė antrasis vartų sargas, tačiau vienu vartininku žaisti rizikinga, todėl reikalingas atsarginis vartininkas. Lietuvį stebime seniai, o dabar pasitaikė puiki proga jį pasikviesti. Jis buvo šalia, Taline, o ir Lietuvos rinktinės treneriai neprieštaravo dėl Simo žaidimo Suomijoje. Mes juos apie galimybę pakviesti S.Baltrūną buvome informavę“,- hockey.lt sakė „Ilves“ jaunimo komandos vyriausiasis treneris Petri Kettunen.
 
„Nors vartininkas mums labai reikalingas ir pirmosiose rungtynėse su Vengrija jis žaidė užtikrintai, negalime prieštarauti jaunuolio norui tobulėti aukštesniame lygyje. Tai bus geras paskatinimas ir toliau tobulėti vartininkui, o mes ateityje turėsime aukšto lygio vartininką“,- apie vartininko išvykimą sakė lietuvių treneris A.Jadkauskas.
 
Beje, treneris pripažino, jog apie tokią S.Baltrūno išvykimo galimybę jis žinojo prieš čempionatą, tad į Estiją vyko ir trečiasis, atsarginis vartininkas. G.Juškaitis Lietuvos rinktinės sudėtyje bus užregistruotas šiandien vakare vyksiančio čempionato direktorato metu ir kartu su Dmitrijumi Usovu galės žaisti po poilsio dienos, rungtynėse su Didžiąja Britanija.