Titulinis » Naujienos » J. Jasinevičius debiutavo Norvegijos aukščiausios lygos klube, P. Gintautas ir E. Binkulis mušė įvarčius draugiškuose mačuose

J. Jasinevičius debiutavo Norvegijos aukščiausios lygos klube, P. Gintautas ir E. Binkulis mušė įvarčius draugiškuose mačuose

2018-08-22
hockey.lt informacija
Norvegijos antrojo diviziono „Comet“ ekipai priklausantys Ugnius Čižas ir Paulius Gintautas pratęsė rezultatyvių mačų seriją, tačiau nesugebėjo pratęsti pergalių serijos, o jų komandos draugas Jaunius Jasinevičius buvo pakviestas debiutui į aukščiausios Norvegijos lygos klubą.
 
Antrose kontrolinėse rungtynėse „Comet“ po baudinių serijos 3:4 nusileido tame pačiame divizione rungtyniausiančiai „Hasle-Loren“ komandai ir patyrė pirmąją nesėkmę pasiruošimo cikle.
 
Vos prasidėjus antrajam kėliniui P. Gintautas buvo nubaustas dviem baudos minutėmis, tačiau jam palikus nubaustųjų suolelį puolėjas sugebėjo suorganizuoti ataką, kurios metu jis atliko rezultatyvų perdavimą pirmą mačo įvartį pelniusiam Henrikui Borgersenui (22:30). Įpusėjus kėliniui ataką tiksliu smūgiu užbaigė pats P. Gintautas, o mušant įvartį jam asistavo U. Čižas (28:57).
 
Nepaisant turėto dviejų įvarčių pranašumo, mačo pabaigoje „Comet“ leido varžovams išlyginti rezultatą, o nugalėtojas paaiškėjo tik po baudinių serijos. Jos metu varžovai pasižymėjo pirmuoju bandymu, tačiau tuomet savo klube iniciatyvos ėmėsi U. Čižas, kuris be problemų susitvarkė su savo užduotimis ir įvarčiu išlygino rezultatą. P. Gintautas ant ledo savo ekipoje pasirodė trečiasis, kai varžovai dar kartą įsiveržė į priekį. Kadangi buvo sutarta mušti po tris smūgius, norėdamas išlaikyti intrigą mače jis privalėjo pasižymėti. Deja, bet jam to padaryti nepavyko ir jo ekipai teko susitaikyti su pralaimėjimu.
 
Abu puolėjai šiame mače gavo po dvi baudos minutes. U. Čižas varžovų vartininką bandė nuginkluoti du kartus ir laimėjo 25% ritulio įmetimų, o P. Gintautas smūgiavo kartą. Lietuviai ant ledo buvo kai varžovai pelnė du iš trijų savo įvarčių, tad šį kartą geru +/- rodikliu jie nepasižymėjo (P. Gintautas – 0, U. Čižas -1).
 
Trečiojo „Comet“ ekipai priklausančio lietuvio rungtynėse nebuvo dėl džiugios priežasties: J. Jasinevičius rungtynių išvakarėse debiutavo aukščiausioje Norvegijos lygoje rungtyniaujančioje „Sparta Sarpsborg“ komandoje. Gynėjas pasirodė pirmajame gynybos penkete ir padėjo 3:1 įveikti kitą Norvegijos „GET-Ligaen“ klubą – „Stjernen“. Šiame susitikime Lietuvos rinktinės narys išvengė baudos minučių bei nė karto nebandė nuginkluoti varžovų vartininko.
 
Priminsime, kad „Comet“ priklausantys žaidėjai, tarp jų ir trys lietuviai, dėl ekipos bendradarbiavimo sutarties su „Sparta Sarpsborg“, bet kuriuo sezono metu gali būti išnuomoti į šią aukščiausios lygos komandą. Pernai tuo pasinaudojo U. Čižas, kuris sužaidė 7 mačus „GET-Ligaen“ čempionate bei pelnė 1 įvartį.
 
 
Tuo tarpu Latvijoje įvarčiu pasižymėjo Egidijus Binkulis. Visgi, nepaisant puolėjo įvarčio, jo ir Pauliaus Rumševičiaus atstovaujama „HK Liepaja“ komanda nesėkme pradėjo kontrolinių mačų ciklą. Jie 2:6 nusileido „HK Mogo“ klubui.
 
Detalesnė šio susitikimo statistika nėra pateikiama.