Titulinis » Naujienos » J.Tibbetsas po rungtynių su Didžiąja Britanija: „Didelis malonumas ir garbė treniruoti Lietuvos rinktinę“ (3 komentarai, VIDEO)

J.Tibbetsas po rungtynių su Didžiąja Britanija: „Didelis malonumas ir garbė treniruoti Lietuvos rinktinę“ (3 komentarai, VIDEO)

2016-04-04
Titas Pacauskas, hockey.lt
Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinė pergalingai pradėjo pasaulio čempionato II diviziono A grupės turnyrą, kurio pirmose rungtynėse rezultatu 5:2 nepaliko vilčių Didžiosios Britanijos ledo ritulininkams.
 

Jimas Tibbetsas/Tito Pacausko nuotr.
 
Vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Jimas Tibbetsas negailėjo puikių žodžių savo auklėtiniams ir papasakojo ką lietuviams reikėtų daryti geriau.
 
„Didelis malonumas ir garbė treniruoti Lietuvos rinktinę, turite puikius vaikus ir gerą aptarnaujantį personalą. Buvo labai sunkios rungtynės, tačiau žaidėme kiečiau bei daugiau laikėmės disciplinos“, - sakė J.Tibbetsas. „Pirmame kėlinyje britai praleido du įvarčius, todėl buvo labai motyvuoti sugrįžti į rungtynes. Galbūt jauni vaikinai pagalvojo, kad jau viskas yra padaryta, todėl tapo pasyvesni. Pritrūko disciplinos. Reikia žaisti labiau disciplinuotai ir viskas bus geriau“.
 
J.Tibbetsas teigė, kad treniruotėse reikės padirbėti ties ritulio išmetimu iš savo zonos.
 
„Mums reikia dar daug dirbti. Rinktinėje kartu mes esame labai trumą laiką, ir nors padarėme daug gerų dalykų, kad sulipdytume naują komandą, tačiau mums reikia dar daug dirbti. Savo zonoje žaidėme gerai, puolime - labai gerai. Turime gerinti ritulio išmetimą iš savo zonos“.
 

Casey Fratkinas/Tito Pacausko nuotr.
 
Tuo tarpu vyr. trenerio asistentas Casey Fratkinas paaiškino didelį varžovų metimų skaičių.
 
„Tokia yra mūsų sistema - leisti jiems smūgiuoti, tačiau padaryti taip, kad tie smūgiai būtų kuo blogesni. Elvinas Karla šiandien padarė tikrai labai gerą darbą“.
 
„Labai malonu pergale pradėti tokį turnyrą, ypač kai nepažįsti savo varžovų. Vaikinai šiandien žaidė kietai, todėl labai malonu iškovoti pergalę“, - sakė C.Fratkinas. „Šiandien nedarėme daug klaidų, todėl tiesiog reikia daryti tai ką darėme prieš tai ir gerinti savo žaidimą“.
 

Elvinas Karla/Tito Pacausko nuotr.
 
Naudingiausiu rungtynių žaidėju Lietuvos gretose pripažintas vartininkas Elvinas Karla neslėpė, kad prasidėjus rungtynėms gerokai jaudinosi, tačiau vėliau jaudulys dingo ir pavyko sužaisti puikias rungtynes.
 
„Jausmas - nuostabus. Pavyko ir pačiam gerai sužaisti ir svarbiausia, kad padėjau komandai laimėti. Labai ačiū gynėjams, kad man padėjo ir neleido britams dažnai kartoti savo smūgių“, - sakė E.Karla. „Iš pradžių tikrai jaudinausi, ritulys krito iš gaudyklės, tačiau vėliau su jauduliu susitvarkiau ir gavosi geros rungtynės“.
 
Vartininką nustebino tiek britų, tiek lietuvių pajėgumas.
 
„Britai turi tikrai pajėgių žaidėjų. Nesitikėjau, kad šitas rungtynes jie sužais taip gerai. Mūsų rinktinė labai jauna, todėl taip pat nesitikėjau, kad galime taip gerai žaisti - visi kovojo vienas už kitus“, - po rungtynių kalbėjo E.Karla.
 
 
Kitas rungtynes Lietuvos jaunių rinktinė žais antradienį 21:30 val. su Rumunijos ekipa, kuri šiandien net 8:1 sutriuškino Nyderlandus.