Titulinis » Naujienos » Kauno miesto savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjas išplatino viešą atsiprašymą ledo ritulio bendruomenei

Kauno miesto savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjas išplatino viešą atsiprašymą ledo ritulio bendruomenei

2024-10-01
Kauno miesto savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjas Tadas Vasiliauskas išplatino viešą atsiprašymą, skirtą ledo ritulio bendruomenei:
 
„Sveiki,
praėjusį sekmadienį (rugsėjo 29 d.) per LRT Žinias buvo parodytas reportažas apie Kauno ledo rūmus. Jame be kitų pašnekovų pateiktas ir mano komentaras.
Kreipiuosi į Jus suprasdamas ir pripažindamas, jog šiame interviu aš nederamai, neetiškai ir klaidingai išreiškiau savo mintis dėl ledo ritulio populiarumo bei tradicijų. Dėl to nuoširdžiai apgailestauju ir jaučiu labai didelę gėdą prieš Lietuvos ledo ritulio bendruomenę.
Galbūt Jums tai pasirodys tik žodžiai, bet aš iš tiesų noriu atsiprašyti visų su mūsų šalies ledo rituliu susijusių žmonių – šį sportą puoselėjančių, jame dalyvaujančių ir už jį aistringai sergančių.
Kaip sporto srityje nemažai savanoriaujantis ir nuolat dirbantis žmogus, aš puikiai suprantu susierzinusius bei pasipiktinusius, pateisinu Jūsų emocijas ir tai, kad mano neteisingai išreikštos mintys galėjo Jus įskaudinti, įžeisti. Dėl to dar sykį nuoširdžiai visų atsiprašau tikėdamasis, kad šis nelemtas pasisakymas prieš TV kameras nesugadins ilgai kurtų santykių su Jūsų sporto atstovais.
Šie neapdairiai ištarti žodžiai tikrai neatspindi to, kokia didelę pagarbą jaučiu Ledo rituliui ir visai jo bendruomenei. Gerbiu ir palaikau visas sporto šakas. Toks man asmeniškai nemalonus ir gėdingas įvykis bus stipri pamoka ateityje bendraujant su žiniasklaidos atstovais. Viliuosi, kad mane galbūt kiek geriau supranta tie, kam tekę pajausti tą jaudulį kalbant į mikrofonus. Itin retai tenka tą daryti ir dabar jau akivaizdu, kad kartais galiu net ir nusikalbėti. Stengsiuosi tobulėti, kad išvengčiau tokių kuriozų bei dviprasmybių ateityje.
Kaune vyksta daugybė įvairaus masto sporto renginių – nuo nedidelių vidinių miesto varžybų iki pasaulio ar Europos čempionatų, prie kurių Kauno miestas visada prisideda ne tik finansiškai, bet ir įvairiais kitais būdais. Tikrai ne išimtis ir Ledo ritulys. Tikiuosi, kad šią nemalonią situaciją galime palikti praeityje ir kviečiu tęsti bendradarbiavimą jaučiant abipusę pagarbą bei pasimatyti 2025 m. Kauno ledo rūmuose vykstančiame pasaulio U18 IB čempionate.“