Titulinis » Naujienos » Keturių įvarčių deficitą panaikinę "Kaunas Hockey" pratęsime įveikė įspūdingai startavusius "Baltų Ainius" (VIDEO)

Keturių įvarčių deficitą panaikinę "Kaunas Hockey" pratęsime įveikė įspūdingai startavusius "Baltų Ainius" (VIDEO)

2021-03-02
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionato antrose pusfinalio rungtynėse tarp „Kaunas Hockey“ ir „Baltų Ainių“ nugalėtojas paaiškėjo tik pratęsus rungtynes.
 
Įspūdingai startavę ir po pirmojo kėlinio keturių įvarčių pranašumą turėję „Baltų Ainiai“ nesugebėjo išlaikyti savosios persvaros ir buvo priversti žaisti pratęsimą, kurio metu savo pranašumą dar kartą pademonstravo „Kaunas Hockey“ laimėję rungtynes 6:5. Po antrosios pergalės ši ekipa serijoje iki trijų pergalių jau pirmauja 2:0.
 
 
Pirmąsias 10-imt rungtynių minučių ant ledo vyravo lygus žaidimas, bet situaciją visiškai pakeitė pirmoji pražanga. Ant nubaustųjų suolo sėdus „Kaunas Hockey“ gynėjui Žygimantui Girdžiui, rungtynių kontrolę į savo rankas perėmė „Baltų Ainiai“. Grubiai suklydus gynybai kiekybinio pranašumo metu visiškai vienas prieš vartininką paliktas Makaras Tokarevas išvedė „Baltų Ainius“ į priekį (12:33, rez. perd. Yevgenijus Lukinas, Damiras Shafeevas).
 
Vos po minutės „ainiai“ surengė išpuolį jau žaidžiant lygiomis sudėtimis, kurio metu preciziškai tikslus Adamo Silhano metimas nepaliko jokių vilčių Artūrui Pavliukovui (13:17, rez. perd. Marekas Malinsky, Nikolajus Parshakovas).
 
Du greitus įvarčius praleidusiai „Kaunas Hockey“ komandai po šalto dušo nepavyko išlaikyti šaltų nervų: už varžovų vartų prasižengęs Romanas Reshetnikovas užsidirbo 2+10 nuobaudą, o savo žaidimą pajutę „Baltų Ainiai“ ir vėl žibėjo kiekybinio pranašumo metu. Puikiai įžaistą ritulį į vartus pasiuntė Yevgenijus Lukinas (15:23, rez. perd. M. Tokarevas, Nikita Bashkirovas).
 
Po šio įvarčio į „Kaunas Hockey“ vartus stojo Pavelas Davydyukas, bet komandos draugai jo pasirodymo ant ledo tikrai nepalengvino: dar dvi greitos pražangos leido „Baltų Ainiams“ išbandyti jėgas formatu penki prieš tris. Dviejų žaidėjų kiekybinį pranašumą išnaudojo Nicholasas Langas, ketvirtuoju įvarčiu į „Kaunas Hockey“ vartus dar labiau padidinęs savo komandos persvarą (17:31, rez. perd. Norairas Hovsepjanas).
 
Po pirmosios pertraukos vaizdo ant ledo visiškai pasikeitė: jau „Kaunas Hockey“ kur kas dažniau leido laiką prie varžovų vartų, o „Baltų Ainiams“ apskritai sunkiai sekėsi surasti savo galimybių atsakui. Ilgai netrukus šis spaudimas virto įvarčiu: tiksliai į viršutinį vartų kampą iššovė Egidijus Binkulis (21:01, rez. perd. Vytautas Jagelavičius, Pavelas Pravilo).
 
Pirmasis įvartis dar labiau įkvėpė „Kaunas Hockey“ savo atakoms: ne kartą savo komandą gelbėti turėjo „Baltų Ainių“ vartininkas Martinas Petiulis. Tuo tarpu vienoje iš retų savo atakų „Baltų Ainiai“ buvo arti tikslo susigrąžinti keturių įvarčių persvarą, bet Norairo Hovsepjano metimas pataikė į vartų virpstą.
 
Rungtynėms įpusėjus „Kaunas Hockey“ pavyko dar labiau sumažinti savo deficitą. Antonui Sharpanskikhui pavyko pataisyti iš toli atliktą komandos draugo metimą ir nuginkluoti M. Petiulį (30:04, rez. perd. Eduardas Chekmaryovas, Yahoras Rubleu).
 
Įsibėgėjusiai „Kaunas Hockey“ komandai pavyko pelnyti ir trečiąjį savo įvartį. Greitos atakos metu atakos smaigalyje vienas be varžovų priežiūros atsidūręs E. Binkulis sumažino savo ekipos deficitą iki minimumo (32:50, rez. perd. Romanas Reshetnikovas, P. Pravilo).
 
Vos startavus trečiajam kėliniui „Kaunas Hockey“ realizavo dar antrojo kėlinio pabaigoje išprovokuotą varžovų pražangą. Tiksliai ataką užbaigė Remigijus Guoga (40:42, rez. perd. Grigorijus Vorobyovas, A. Sharpanskikhas).
 
Keturių įvarčių pranašumą išbarstę „Baltų Ainiai“ sugebėjo dar kartą įsiveržti į priekį, kai po kelių komandos draugų metimų ritulį į vartus galiausiai pasiuntė Y. Lukinas (49:31, rez. perd. Artemijus Frizelis, Deividas Četvertakas).
 
„Baltų Ainiai“ susikūrė ir dar vieną puikią progą pasižymėti, bet fantastiška galimybe pasiųsti ritulį į vartus iš poros metrų nepasinaudojo Damiras Shafeevas. Neišnaudoję savo progos jie buvo nubausti: vartus palikusiam M. Petiuliui nepavyko sėkmingai išmesti ritulio iš savo zonos ir jį į tuščius vartus pasiuntė R. Reshetnikovas (53:38).
 
Likusį trečiojo kėlinio laiką įvarčių pelnyta nebuvo, tad komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą. Jo metu savų progų turėjo abi komandos, kol galiausiai Grigorijus Vorobyovas užbaigė rungtynes savuoju įvarčiu (64:31, rez. perd. Vladislavas Shishkovas, Eduardas Chekmaryovas).
 
A. Mikheyonok komentaras:
 
 
P. Nausėdos komentaras:
 
 
V. Jagelavičiaus komentaras: